Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 2 hónapos korom óta nagyszülők...

2 hónapos korom óta nagyszülők nevelnek, de folyamatosan terror alá vagyok vetve, nem tehetem azt amit szeretnék, be vagyok rendszabályozva. Nem tudok panaszt tenni valahol ellenük?

Figyelt kérdés

Gyermekkoromtól kezdve, mindenféle baj alakult ki nálam, aszthmatikus köhögéstől kezdve, végtagok fájdalma, most pedig elkezdtem bolyongani,és nem tudom, hogy hol vagyok.Az orrom elkezd vérezni, mert annyira felidegesítenek,hogy felmegy a vérnyomásom.

Szervi baj kizárva, voltam millió egy orvosnál, és szerencsére mindenem tökéletesen működik, nincs baj ezen a téren.

A lelki terror az oka amiben tartanak, de nem tudom, hogy a pszichológuson kívül mit lehetne lépni, hogy ne bolonduljak meg véglegesen ebben a házban.

Az állandó rosszullétek miatt munkát sem tudok vállalni,( sokszor majdnem elütöttek a boltból hazafele a rosszullétek miatt),és munka illetve pénz híján elköltözni sincsen lehetőségem. Folyamatosan a fejemhez vágják,hogy ők tartanak el, és nekem semmi jogom ebben a házban. Bármit teszek, mondok vagy csinálok nem felel meg, mindenbe belekötnek. Barátaim nem lehettek soha, mert nem engedtek el találkozni szinte senkivel. Amikor vettem valamit magamnak korábban, el kellett rejtenem, és az ételbe is belekötnek, hogy jobbat eszek mint ők..és ez hol jár meg nekem nekik meg nem..Ha kapok is valamit, mindjárt rávetik magukat,és ők habzsolják be. Matatnak a dolgaim között, ha telefonálok valakivel, akkor tudni akarják kivel beszéltem, milyen ügyben. Mindenkiről véleményt mondanak, és véleményeznek ( nagyon kemény és durva szavakkal) A nagyapám amikor 11 éves voltam, úgy megpofozott mert nem akartam elolvasni egy kötelezőt, hogy kékeszöldes folt lett a szemöldökömnél, ami miatt nem akartak elengedni iskolába, mert féltek a következményektől. A folyamatos lelki terror mindennapos, nagyon ócska, durva szavakkal.Nem egyszer fordult elő, hogy azt mondták, nem bánnák ha elakasztanám magam, mert nem sok hasznom van a háznál. Nagyon szeretek rajzolni, és verseket is írok, de az ő szemszögükből ez haszontalan mert nem kapok érte anyagit ezért ne is csináljam, hagyjam abba. Nem tudom,hogy hova forduljak, de már sokszor tényleg azon a szinten vagyok hogy jobb lenne tényleg nem is léteznem.

Tud valaki tanácsot adni,hogy mit lehet ilyen helyzetben tenni?

A párom fél éve jár ide hozzánk udvarolni, és őt is elmondják a háta mögött mindennek, amiről persze tud, mert felvettem az egész ócsárolást is, hogy ne azt gondolja kitalálom. Amikor elájulok és a földön vagyok, közömbösen elsétálnak mellettem. Amikor a faluban a boltban lettem 2 hete rosszul, azt mondták "ők már megszokták" ezt.

Kérem, valaki segítsen valami hasznos tanáccsal, mert a párom sem tud már mit kitalálni. Az édesanyja idős, és nem akar ilyen állapotban odavinni hozzá.

2020. febr. 17. 13:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló! Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsot,és sok puszi Neked!
2020. febr. 17. 14:53
 12/31 anonim ***** válasza:
85%

Ebben mi a jó tanács? Írhatta volna azt is, hogy nyerj a lottón, onnan már könnyebb lesz.

Elköltözni nem egyszerű úgy, hogy nincs munkád, nem is lesz belátható időn belül, a párod sem akar odavinni magához (Van esze), és nincs egy huncut vasad se.

Ha az otthoni légkör lenne a ludas, nem írnál olyat, hogy visszavágysz abba a környezetbe, és csak a kis saját zugodban érzed magad biztonságban.

26 évesen nem tanulsz, nem dolgozol, és a nagyszüleid tartanak el. Az velük a bajod, hogy ezt az orrod alá dörgölik, és nem teszik ezt csendben, meghunyászkodva?

Az orvos pedig leírta, hogy semmilyen szervi oka nincs a "tüneteidnek", csak megjátszod magad. Ezt Münchausen-Münchausának hívják. Valóban agyturkász kell hozzá. De abban nem akadályoz, hogy dolgozz.

Lehet savat köpködni, meg szépeket kívánni a másiknak, de te se tudhatod, hogy más min ment keresztül, te hány métert tudtál volna menni a cipőjében.

Már azért is szerencsés vagy, mert a nagyszüleid 26 évesen eltartanak, és nem dobtak utcára 18 évesen. Gondolom, nem fittek és fiatalok. Esetleg ők sem makk egészségesek. És életük alkonyán, a megérdemelt pihenés helyett egy ilyen herét kell tartaniuk, utolsó leheletig.

Őszintén: mi hasznod van otthon? Eszel, iszol, ürítesz, rajzolgatsz, írogatsz, és azt mocskolod, aki öregen és betegen eltart.

2020. febr. 17. 15:21
 13/31 anonim válasza:
21%
A jó tanács inkább azoknak szólt, akik bele rúgnak egyet az egyébként is lelkibeteg emberbe! Na így nem fog menni! Tudja ő, hogy munka kell, de lelkileg össze kell szednie magát, a kioktatás pont ez ellen van! Szülők nélkül felnőni... szerintem pont elég mínusszal indult!
2020. febr. 17. 15:31
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
Panaszt tenni??? 26 éves vagy... elköltözöl, elmész dolgozni
2020. febr. 17. 15:35
 15/31 anonim ***** válasza:
79%

#13, pont erre a buksi simire nincs szüksége, meg a felmentésre. Pont azért, mert felnőtt emberként senkitől nem várhatja el, hogy rendezi helyette a kis tyúkxaros életét, amiben még mindig ott tart, hogy úgy él, mint egy depis, hisztis 13 éves, aki azt hiszi, hogy rajta kívül mindenki hibás, ő nem felelős az életéért, majd lesz valahogy, és ő egy különleges kis művész lèlek, akit senki se ért meg. Csak rajzolgat. Ez akkor lenne életcél, ha minimum grafikus végzettsége lenne, és most szervezi a harmadik kiállítását. Könyörgöm, 26 éves, és nem 16!

Lehet elvárni, hogy a nagymami és a nagypapi mosolyogva, örömmel etesse, itassa, de ez az állapot nem tart örökké!

36, meg 46 évesen ott lesz egy perc munkaviszony nélkül, nulla bevétellel, és lehet vigyorogni. Ez nem rosszindulat, ezek a tények!

Aki 26 évesen nem tud átmenni az úton egyedül, az szellemi fogyatékos, és intézetben a helye. De minimum gyámság alatt.

2020. febr. 17. 17:21
 16/31 anonim válasza:
35%

Na jó, a kedves 12-es válaszolónak üzenném, hogy a "mi hasznod van neked" típusú mondatokat annyiszor kapja meg másoktól, ahányszor eszik, iszik és "ürít" még életében... Könyörgöm, itt egy lelkibeteg emberről beszélünk, aki azért lett most felnőttkorára olyan, amilyen, mert gyakorlatilag születése óra terror alatt él, mellesleg a nagyszülők most csak a saját erőszakos nevelésüknek a következményeit tapasztalják meg, úgyhogy, ha nem tudtak belőle életképes embert nevelni, mert nem bántak vele jol, akkor tartsák is el azt, akit "kineveltek".

Egyébként meg roha*tul összetett dologról beszélünk, senki nem pszichológus vagy pszichiáter itt eléggé ahhoz, hogy jó tanácsot adjon.

2020. febr. 17. 18:12
 17/31 anonim ***** válasza:
0%
Vannak ezek a házak,ahol ingyen lehet lakni,függők vannak ott inkább,ha jól emlékszem Szeged felé pl.Ilyeneknél próbálkoznék.Vagy pl. a Krisnásoknál,nem vok hívő pedig.Vagy megkérdeznék egy papot ingyen szállásról.
2020. febr. 17. 20:11
 18/31 anonim ***** válasza:
85%

Csak nekem vannak oltári ellentmondások?

Nincsenek barátaid mert sosem mehettél el. De akkor honnan kitől mit is kapsz vagy kaptál? Hogy ismerted meg párod?

Eltartanak akkor miből és mit vásárolsz magadnak?

Bevallom őszintén van hozzád hasonló ismerősöm persze ő már jóval idősebb. Felnevelt 3 gyereket aztán váláskor megzakkant. Azóta képtelen lábra állni mentálisan. Fizikailag 0 gond ő még is folyamatosan generálja magának a különböző gondokat. Folyton rosszulléteket produkál látványos összecsuklásokat csupán a figyelemért. Az ilyen típust egy idő után igen megun az ember, megtanulja kezelni a műhisztiket és igen egy idő után átlép rajta.

A hozzád hasonló embernek nem buksi simivel lehet segíteni. Te magadnak kell megértened, hogy nem vagy beteg. Csak a fejedben létezik. Te magadnak kell összeszedned magad.

Amit a nagyszüleidet illeti. Bocs de teljesen igazat adok nekik. Idősek gondolom nem egészségesek sem. Még is felneveltek. Te egész nap otthon ülsz vakarod a feneket elrajzolgatsz mint egy ovis eszel iszol fogyasztasz miközben 0 segítségükre nem vagy. Nem szállsz be semmivel.

Dolgozni nem tudsz? Na ne nevettes már.. Nem akarsz. 100 meg 100 rosszabb egészségügyi helyzetben lévő ember jár el nap mint nap dolgozni.. Nem akarásnak nyögés a vége.

Arra van eszed meg erőd, hogy pasizz. Mondjuk nekem az is fura, hogy ha ennyire rossz neked a nagyszülőknél kedves párod eddig miért nem ajánlotta fel, hogy költözz hozzá vagy kerestek együtt albit?

Az meg, hogy kiskorod óta gondjaid vannak de csak most 26 évesen derül ki, hogy lényegében csak fejben van gond.. Nehezen hiszem.

Mellesleg megsúgom gyerekkorom óta asztmatikus vagyok számos egészségügyi gonddal, nem épp a legidillikusabb családból származom még is képes vagyok önálló életre,gyerekeim vannak. És nem sajnáltatom magam.

2020. febr. 18. 16:22
 19/31 A kérdező kommentje:

Jah igen vakargattam a seggemet akkor is, amikor derékfájással szedtem nekik kint a laposon egyedül a kukoricát, úgy hogy potyogtak a könnyeim a fájdalomtól...és mégis egyedül kellett csinálnom..rohadtul a seggemet vakargattam..meg amikor a hatalmas venyige kupacokat hordtam ki nekik a hátamon, olyan állapotban hogy vagy 5-6 alkalommal legurultam a hegyről...Okosok...mielőtt beszólogattok..és ezekszerint nem az én fejemmel van a gond..Normális ember az én koromban el akar menni dolgozni, h ne tudják a fejéhez vágni, h mi tartunk el és egyebek..Szerintetek ki a büdös franc akarja magát kitenni a pletykáknak és egyebeknek?

Hányszor kaptam már meg tőlük hogy az Isten a f..szát nyomná beléd és egyéb ócskaságok..de még én vagyok a hibás azért mert belebetegedtem a mindennapos szidásokba???!!

Aki ezt mondja nem normális!!cSERÉLJ VELEM EGY NAPOT IS..NEM HOGY 26 ÉVET..EGY NAPOT NEM BÍRNÁL KI VELÜK OKOSTOJÁS.

2020. febr. 18. 16:45
 20/31 A kérdező kommentje:
Nagybátyám azért kötötte fel magát 3 egynehány évesen ( nem drogozott nem ivott, családja volt) mert kitagadták,és nem is jöhetett haza mert olyan nőt vett el aki nekik nem tetszett...anyámat meg terhesen elzavarták,és nagyapám úgy megpofozta,hogy átesett a gruspánon a kertben..nagyon rendes emberek lehetnek...ha minden gyerekük,és az unoka is tönkremegy a kezeik alatt...pedig aztán ők sokkal talpraesettebbek voltak mint én.
2020. febr. 18. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!