Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy lenne célszerűbb az...

Hogy lenne célszerűbb az unokáimnak adni a házam?

Figyelt kérdés

Özvegy vagyok, saját házam van. Szeretném a lányom gyerekeinek adni az ingatlanomat.

Ők még kiskorúak.

A lányom Bar listás, nem fizeti a személyi kölcsönt. Halálom után nem szeretném ha miatta vinné a bank.

Haszonélvezettel szeretném, a lányom is kapna Haszonélvezetet.

Simán irassuk át vagy ajándékozással?

2020. jan. 15. 10:55
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

20: Nem semmizi ki. A gyerekeinek tartozásai vannak, nem maradna övüké a ház.

Így legalább megmarad a családnak az unokákon keresztül.

2020. jan. 15. 12:47
 22/37 anonim ***** válasza:
85%
"Bakker, szép kis család.... Két gyerek, mindkett ő BAR listán...." - mintha annyira nehéz lenne BAR listára kerülni ebben a mocskos világban. Persze akit anyu és apu pénzel, az honnan is tudná.
2020. jan. 15. 12:54
 23/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. jan. 15. 13:03
 24/37 A kérdező kommentje:

Nem semmizem ki őket. A fiam már a halálomat várja, mellesleg alkoholista. A lányomat kérte meg mondjon le a javára. De könyörgöm még élek.

Mellesleg kb. itt falun 4-5 milliót ér a ház. Szóval nem egy nagy vagyon.

A fiam az apjuk halála után rengeteg mindent elvitt. Abból a lányom nem kért semmit. Gépek, szerszámok, motor. A falról akasztott le dolgokat. Neki adtam.

A lányom az apja egyik pulóveret és pár db könyvet kért, amiket ő vett az apjának.

2020. jan. 15. 13:11
 25/37 anonim ***** válasza:
97%

Én is ismerek hasonló helyzetben lévő családot.

A szülők mindketten dolgos, normális emberek voltak, szerintem kissé elkényeztették a gyerekeket, de ez még nem lenne ok a trógerságra. A fiú ott is természetesnek veszi, hogy övé lesz minden, a lánytestvérei meg le van vannak sz-rva.

2020. jan. 15. 13:20
 26/37 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező! Ne itt kérj tanácsot, mert rettenetes hülyeségeket írnak itt laikusok. Aki a jogszabályt pontos jvel irja attól ne várj sokat

Javaslom, hogy keress fel egy ügyvédet.

2020. jan. 15. 14:14
 27/37 anonim ***** válasza:
15%

"Aki a jogszabályt pontos jvel irja attól ne várj sokat"

Mivel kéne írni? :)

2020. jan. 15. 14:39
 28/37 anonim ***** válasza:
97%
Az egyik válaszadó a "jogszabáj" szót használja. Erre vonatkozott valamelyik előző hozzászólás.
2020. jan. 15. 14:52
 29/37 anonim ***** válasza:
10%

22!

Nem pénzel apu és anyu, csupán több eszem van annál, higy kölcsönt vegyek fel

2020. jan. 15. 15:08
 30/37 anonim ***** válasza:
90%

A haszonélvezet nem száll át sem a szülőre, sem a gyámhatóságra. Milyen baromság már ez. A haszonélvező halálával megszűnik. Ha a lányod is haszonélvező meg te is, akkor a halálod után a lányod kiteheti a saját gyerekeit a házból, hiába a kicsik a tulajdonosok. Nem adhatja el a házat és bem terhelheti meg pl. jelzáloghitellel, de minden másról ő rendelkezik, amíg él vagy amíg a gyerekek meg nem fizetik neki a haszonélvezet értékét, de gondolom, nem ez a cél.

Szerintem ne elajándékozd, mert sz 10 éven belül, ha meghalsz esetleg, támadható. Mindenképpen adásvételt javasolok, de keress fel egy ügyvédet.

2020. jan. 15. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!