Hogyan dolgozzam fel Papa halálát?
2 éve hunyt el a nagypapám, 29 éves voltam. Nekem ő volt az "édesapám". Szüleim kicsi koromban elváltak, és amióta eszemet tudom a nagyszüleim mindig ott voltak. Rengeteg emlékem hozzájuk fűződik, nagyon sok mindent köszönhetek nekik. Papám idős volt már, 88 éves. Demens. Amióta meghalt minden nap sírok. Nem tudom elhinni, hogy nincs többé. Majdnem 30 évig velem volt és most semmi. :'(
Hallom a hangját, látom a mosolyát. De tudom, h soha többé nem vár otthon. :'( Annyira szeretett, mindig gondolt rám, mindig volt egy félretett fürt szőlő ha mentem vagy bármi. Nagyon jó kapcsolatunk volt. Iszonyúan hiányzik. Nagyon fáj belegondolni, h ennyi volt, vége. Ő már nincs. Felfoghatatlan. :'(
Mi értelme az életnek? Ha mind így végezzük?
Esetleg ha van olyan tárgy, ami az övé volt, akár egy óra, dísz, tartsd magadnál, és az olyan mintha veled lenne.
Kitartást!
Én a mamámmal voltam így. Szinte mindennap kimentem hozzá a temetőbe.
Már lassan 20 éve elment, a fényképe a mai napig ott van az erszényemben.
Kitartás, idővel majd könnyebb lesz.
1. Természetes, hogy szomorú vagy, sírj amennyit kell.
2. Idézd fel időről időre a szép emlékeket, gondolj rájuk örömmel. Ezek az emlékek mindig veled maradnak a szívedben.
3. Foglald el magad aktívan, ez segít abban, hogy magadra és a céljaidra fókuszálj.
4. Beszélj róla a barátaiddal, vagy a családoddal, vagy olyan emberekkel, akikben megbízol és képesek lelki támogatást nyújtani.
5. Vagy keress fel egy terapeutát, ő is szívesen segít.
6. Találd meg azt, ami boldoggá tesz és akkor megtalálod az élet értelmét és ez a valami most is rád vár, hogy felfedezd.
Gondolj arra, hogy egy ilyen nagyszerű embernek milyen csodálatos élete lehetett, ha ilyen hosszú volt, és ezalatt ennyi szeretet volt benne, ennyi szeretetet tudott átadni. 88 év egy olyan élethosszúság, ami keveseknek adatik meg, örülj annak, hogy ő ezt a hosszú időt szeretettel tele élhette.
És az emlékeidben, a személyiségedben örökre Veled lesz, tehát nem is ment el teljesen :) Lépj tovább, mert ő is azt akarná, és őrizd emlékeidben, legyen a példaképed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!