Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te elvinnéd a hatéves lányodat...

Te elvinnéd a hatéves lányodat a dédimamája temetésére?

Figyelt kérdés
2019. júl. 13. 15:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%

A lányom 6 volt mikor a dédimama meghalt. Nem vittem a temetésre. Pár hónap múlva pszichológushoz vittem teljesen más miatt, csak felmerult a téma. A pszichológus szerint vinnem kellett volna.

12 évesen, tavaly meghalt anyukám, az ő mamája. Nem akart jönni a temetésre.

Azt hiszem teljesen gyerek függő. Ha menni szeretne, de úgy, hogy tudja ott mi fog történni,akkor vidd.

2019. júl. 13. 16:47
 12/25 anonim ***** válasza:
92%
Engem is elvittek a dedimamam temetesere 7 évesen. Es en menni is akartam. A koporsóba nem nezhettem be, de felfogtam mi történik. Ha menni akar, szerintem vidd el, ha nem szeretne nem kell erőltetni
2019. júl. 13. 16:49
 13/25 anonim ***** válasza:
56%
Múlt hónapban halt meg a férjem nagyija, hosszú betegeskedés után. A kislányunk 5 éves. Folyamatosan beszélgettünk arról, hogy dédi beteg. Mikor már tudtam, hogy nem fog tudni meggyógyulni, szépen az ő nyelvén elmagyaráztam, hogy dédivel mi fog történni. A temetésre nem vittük. Úgy gondolom, hogy amit ő megérthet azt megbeszéltük vele, tehát nem hallgattuk el, őszintén elmondtunk mindent. A temetésen való részvételre szerintem semmi szükség nincs ilyen életkorban.
2019. júl. 13. 19:38
 14/25 anonim ***** válasza:
85%
6 evesen voltam a nagyapam temetesen, semmi bajom nem lett tole. Igen, elvinnem.
2019. júl. 13. 19:52
 15/25 anonim ***** válasza:
74%

Engem nem vittek el 8 éves koromban a nagymamám temetésére. Nagyon szerettem őt, jobb lett volna, ha elvisznek, talán jobban el tudtam volna búcsúzni tőle.

Amikor meghalt, 2 napig sírtam egyfolytában, végül orvos adott nyugtatót. 1 szemtől rendbe jöttem, de nem merték a szüleim megkockáztatni, hogy elvigyenek. Így utólag sokkal jobb lett volna, ha ott lehetek, akár gyógyszerrel is.

Azóta is megvisel, ha valaki meghal, de mostmár azért jobban elviselem.

2019. júl. 13. 19:53
 16/25 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy volt-e közelebbi kapcsolata a dédivel. A dédszüleimmel én kb évente egyszer találkoztam, mikor már nagyon idősek és betegek voltak, akkor ritkábban. Egyikük temetésére sem vittek a szüleim, egyrészt emiatt, másrészt azért, mert két kisebb testvérem van, akik akkor kb 1-3 évesek voltak, egyszerűbb volt a szüleimnek lepasszolni mindhármunkat a nagymamánkhoz a temetés idejére. Ha az én gyerekemről lenne szó és közelebbi kapcsolata lett volna a dédivel, akkor mindenképpen vinném a temetésre, hacsak ő nem döntene úgy, hogy nem szeretne jönni.
2019. júl. 13. 19:54
 17/25 anonim ***** válasza:
34%

Nem vittem (év elején volt ebben részünk), de a mi lányuk iszonyatosan szófogadatlan és 1 percig sem tud csendben maradni

(Viszont 1,5 évesen elvittem a dédipapájáéra, akkor még elvolt magának a babakocsiban és nem volt kire bízni)

2019. júl. 13. 20:34
 18/25 Andi80018 ***** válasza:
27%
Persze, nem csak falusi lehet egy mama, de én akkor sem vinném.
2019. júl. 13. 20:37
 19/25 anonim ***** válasza:
51%
Nem! Semmiképp. Engem sem vitt az anyukám 12 éves korom előtt semmilyen rokonunk temetésére és nem lehetek ezért eléggé hálás neki. Semmi keresnivalója ott egy kisgyereknek!
2019. júl. 13. 21:25
 20/25 anonim ***** válasza:
38%

Ez nekem is nagy dilemma.

Ami ellene szól:

-sokkoló lehet a sok síró ember

-a koporsó temetés, ahogy a földbe helyezik

-a gyászos hangulat (rossz, hogy meghalt és többet nem látjuk, de sose értettem miért ennyire dramatikus, ha természetes dolog)

Ami mellette szól:

-látja a folyamatot (kérdés, hogy hány éves kortól kell tudnia ezt)

- Könyebben lezárhatja magában

Sajnos nemrég voltam egy vízsugaras temetésen. Olyanra pl. nyugodtabban vinném, mert az egy megemlékezés inkább. Beszélnek az elhunytról, oda tesznek egy szál virágot a fényképéhez. Szóval szerintem az vállalhatóbb egy gyereknek, mint a koporsós. Ha koporsós, akkor inkább utána vinném a sírhoz, hogy el tudjon búcsúzni.

2019. júl. 14. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!