Te elvinnéd a hatéves lányodat a dédimamája temetésére?
A lányom 6 volt mikor a dédimama meghalt. Nem vittem a temetésre. Pár hónap múlva pszichológushoz vittem teljesen más miatt, csak felmerult a téma. A pszichológus szerint vinnem kellett volna.
12 évesen, tavaly meghalt anyukám, az ő mamája. Nem akart jönni a temetésre.
Azt hiszem teljesen gyerek függő. Ha menni szeretne, de úgy, hogy tudja ott mi fog történni,akkor vidd.
Engem nem vittek el 8 éves koromban a nagymamám temetésére. Nagyon szerettem őt, jobb lett volna, ha elvisznek, talán jobban el tudtam volna búcsúzni tőle.
Amikor meghalt, 2 napig sírtam egyfolytában, végül orvos adott nyugtatót. 1 szemtől rendbe jöttem, de nem merték a szüleim megkockáztatni, hogy elvigyenek. Így utólag sokkal jobb lett volna, ha ott lehetek, akár gyógyszerrel is.
Azóta is megvisel, ha valaki meghal, de mostmár azért jobban elviselem.
Nem vittem (év elején volt ebben részünk), de a mi lányuk iszonyatosan szófogadatlan és 1 percig sem tud csendben maradni
(Viszont 1,5 évesen elvittem a dédipapájáéra, akkor még elvolt magának a babakocsiban és nem volt kire bízni)
Ez nekem is nagy dilemma.
Ami ellene szól:
-sokkoló lehet a sok síró ember
-a koporsó temetés, ahogy a földbe helyezik
-a gyászos hangulat (rossz, hogy meghalt és többet nem látjuk, de sose értettem miért ennyire dramatikus, ha természetes dolog)
Ami mellette szól:
-látja a folyamatot (kérdés, hogy hány éves kortól kell tudnia ezt)
- Könyebben lezárhatja magában
Sajnos nemrég voltam egy vízsugaras temetésen. Olyanra pl. nyugodtabban vinném, mert az egy megemlékezés inkább. Beszélnek az elhunytról, oda tesznek egy szál virágot a fényképéhez. Szóval szerintem az vállalhatóbb egy gyereknek, mint a koporsós. Ha koporsós, akkor inkább utána vinném a sírhoz, hogy el tudjon búcsúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!