Külön kasszán lenni?
Nálam nem működne.
Az működne például, ha azt mondaná, hogy a fizetése erejéig ugyanúgy közös kassza, mint eddig, amit pedig maszekol, azt félrerakja, hogy pár év múlva házat tudjunk venni. Ez tetszene. De ez, amit most javasol, hogy 2 év közös kassza után hirtelen külön, tényleg nem stimmel, muszáj lesz rákérdezned, hogy ezt most akkor hogy is kell érteni, mi van a háttérben. Ez számomra azt jelzi, hogy kifelé hátrál a kapcsolatból, nem akar közös jövőt.
"#30: akkor ez a férfinak sem jelenthet problémát."
Természetesen nem kellene hogy gondot jelentsen egy heti szinten max 1 órás elfoglaltság.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért megy bele bárki is a házi rabszolga szerepébe (nem csak nők vállalják ezt magukra mindig).
"Természetesen nem kellene hogy gondot jelentsen egy heti szinten max 1 órás elfoglaltság."
Ne haragudj, de ha szerinted egy lakást (legyen akármilyen kicsi) rendben és tisztán tartani, mosni, vasalni, mosogatni) heti max. egy órában megoldható, akkor vagy nincs semmi realitásérzéked, és ezeket világ életedben más végezte helyetted (is), vagy nagyon igénytelen lehetsz a környezetedre.
(És akkor még a főzésről nem beszéltünk.)
A külön kassza soha nem jó.
Nekem így romlott meg a kapcsolatom. Született egy gyerekünk akire egy forintot nem költött. Mindent én vettem a kis gyedemből. A szülés teljes költségét, a havi pelust, ruhákat stb. Néha vett egy két játékot, és ennyi. Az összes nagyobb ünnepen még az ő családjának is én vettem ajándékokat. Jól ki lettem használva.
Aztán amikor gyest kaptam már, akkor borult a bili. Azért botrányt csapott, mert megettem az utolsó négy szelet téliszalámit a hűtőből. Szó szerint éheztem. Külön rakta a kaját a hűtőben. Miközben én főztem.
A vége úgy is összeveszés lesz. Én nem tartom normálisnak a külön kasszát.
"Ne haragudj, de ha szerinted egy lakást (legyen akármilyen kicsi) rendben és tisztán tartani, mosni, vasalni, mosogatni) heti max. egy órában megoldható, akkor vagy nincs semmi realitásérzéked, és ezeket világ életedben más végezte helyetted (is), vagy nagyon igénytelen lehetsz a környezetedre.
(És akkor még a főzésről nem beszéltünk.)"
Ne haragudj, de két emberről van szó, fejenként 1 óra mitől olyan hihetetlen? Főzni mondjuk pont nem szoktam az időigényessége miatt, ezt aláírom (mondjuk 2 emberre ezt is elég heti 2-3x, szóval ez sem nagy plusz). De mit takarítasz egy lakáson és mit mosol 2 emberre órákat egy héten, de most komolyan? Nem tökvakarni kéne, meg szöszmötölni, hanem csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!