Külön kasszán lenni?
"A külön kasszát mindig az szokta javasolni, aki a kapcsolatból - bármilyen módon is - profitálni akar. Egymást szerető pár esetében nem normális a külön kassza." - írta valaki.
Hát ez baromira nem így van!
Amikor tehetős pasim volt, mindig ragaszkodtam a külön kasszához. Engem ne pénzeljen senki, nem vagyok prosti!
Most, hogy többszörösét keresem, mint a férjem, nyilván nem leszünk külön kasszán. Hogy nézne már ki, ha én kaviárt ennék, ő meg zsömlét kiflivel?
15: olvasni tudsz?
"Pár ezerrel többet keres nálam"
Nem a külön kassza a gond... Hanem hogy x idő után javasolta az egyik fél. Teljesen mindegy melyik. És igenis ebben a felállásban akkor a hazimunka is beleszamít. Hiszen extra munkával keresi a pénzt, azaz azt az időt elveszi a háztartási munkától.. Tehat egyik fél dolgozik plusz otthon minden más+masik fél 2 munkahely es az első ellátja őt is, azaz tiszta ruha, kaja, nyugodt alvás... Ez működne közös kasszan, mert minde2 részesül a pluszbol.. Az egyik ugye az otthoni kényelem, a masik az anyagi javak.. De kulon kasszanal egyik részesül az otthoni kenyelembol.. De a masik nem az anyagi javakbol.. Ez nem fair.
Amúgy először magam vizsgalnam meg.. Nem szórom a penzt? Tudunk gyujteni? Haladunk a terveinkkel? Ha mind igen, akkor megkerdeznem, hogy mire szeretne gyujteni? Ha mondjuk laptop... (cxak egy pelda, legyen 300eft a vágyott) akkor mondanam h maradjunk ugy mint eddig, de nem nyúlunk hozza a maszekhoz.. Tegyuk felre, vegye meg "magának". Ha ebbe a felallasba se megy bele, akkor valószínű h kihatral a kapcsolatbol. Menj bele ha gondolod, de akkor a többi dolgot is felezzetek, es gondolj arra hogy merre tovabb ha szetmentek
Latom a szövegertelmezes nem megy egyeseknel... A kerdezö dolgozik!
Azokkal a hozzaszolokkal ertek egyet, akik ugy gondoljak, hogy nem a külön kassza dolog a problema, hanem hogy miert pont most jutott ez az eszebe?
Az meg lehet, hogy a kerdezö sokat költött mostanaban magara, vagy olyan dolgokra, amiket a parjaval nem beszelt meg, es ezt elegelte meg a pali.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!