Mit gondolsz a gyermek örökbefogadásról?
Azt gondolom, hogy óriási érzelmi viharokon kell átmennia annak, aki eljut az örökbefogadásig.
Nekem van vér szerinti és örökbefogadott gyermekem is. Az, hogy vannak ők nekem, mindegyik esetben állati nagy meló volt, csak az egyik esetben röviddebb testi, a másikban hosszabb lelki és önismereti munka.
21 vagyok és egy ideje gondolkodom azon, hogy ha eljutok odáig, hogy gyereket vállaljak, inkább az örökbefogadás mellett döntenék. Ennek több oka is van, egyrészt nagyon félek a szüléstől. Nekem hiába mondja bárki is, hogy a szülés egy csodálatos dolog és amikor már csak percek választanak el attól, hogy találkozz a gyerekeddel, pont a fájdalom és a szégyenérzet érdekel a legkevésbé, stb...De számomra ez az egész mindig is egy undorító, taszító dolog volt, konkrétan a hideg is kiráz, ha csak belegondolok, mivel jár sokszor egy szülés: gátszakadás; fájdalom; szenvedés; sok esetben bunkó orvosok vannak körülötted, miközben épp az egyik lehető legkiszolgáltatottabb helyzetben vagy...Arról nem is beszélve, hogy sok nőnek teljesen tönkremegy a teste a szülés miatt, pl. olvastam, vannak, akiknek a gyerek után soha nem lehet orgazmusuk, vagy eldeformálódik a mellük, megereszkedett, striás lesz a hasuk...Én már alapból gyűlölöm a testem, nem hiányzik még ez a pár finomság is mellé :D
Ill. egyszerűen sajnálom azokat a gyerekeket, akik szerető család nélkül nőnek fel, szóval boldog lennék, ha akár csak 1-2 gyereket is, de megkímélhetnék ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!