Hogyan lehet bizonyítani, h a család tagja, ha az örökbefogadásról okirat nincs?
Jól írja az első. Ha nincs irat az örökbefogadásról akkor nem történt örökbe fogadás. Azt, hogy sok éven át elvoltak mint "anya-fia" ez jog szerint semmit nem jelent. (nekem is van 30 éves igaz barátnőm, mégsem leszel jogos örökös)
Ha nincs semmi irat arról, hogy örökbe fogadták, vagy a hölgy nem írt végrendeletet akkor az apukád nem örököl semmit, nincs mire.
ott van idézőjelben, hogy örökbefogadták...
nem fogadták örökbe, csak magukhoz vették és nevelték.
Csókoltatom a lelki szegényeket, aki lepontozóestet tartanak.
Hivatalokban kéne körbe kérdezni, valami levéltárban csak benne van, mert valamilyen hivatalos szinten csak össze kellett kötni a 10 éves gyereket a gyámjával.
Én ott kezdeném ahol éltek, valami családi pótlék vagy valami akkor is volt, és ahhoz valami hivatalos papír csak kellett.
Ha meg senkinek sem volt esze előre gondolni, akkor ott vagy nagyon egyszerűség van, vagy direkt nem írták bele a végrendeletbe, bár ezt kétlem, szerintem csak ennyire nem ismerték a jogot.
Egyébként majd az a bizonyos testvér fia fogja örökölni a dolgokat, ha nem találtok semmilyen gyámságot igazoló iratot, de lemerem fogadni hogy van valahol valami ilyesmi, mert szerintem olyan nincs hogy befogadok egy 10 éves gyereket az utcáról úgy hogy senki nem tud róla semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!