Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet bizonyítani, h a...

Hogyan lehet bizonyítani, h a család tagja, ha az örökbefogadásról okirat nincs?

Figyelt kérdés
Apukámat "örökbefogadták" 10éves korában. Apja meghalt, anyjának anyagi nehézségei voltak.18évet élt a gyermektelen házaspárnál,14évig a fizetését helyben szokásos módon a háziasszonynak, nevelőanyjának adta. Házasságának 1hónapját feleségével együtt a nevelőszülei házban töltötték. Nevelőanyja neki ígért egy 1,5millió forint értékű termőföldet, de írásban nem végrendelkezett. Egyenesági örökös nincs, a testvére fia alegközelebbi (? ) hozzátartozó.
2014. jan. 27. 20:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
azért nincs róla irat, mert nem fogadták örökbe.
2014. jan. 27. 21:01
 2/17 A kérdező kommentje:
De mégis anya-fiú kapcsolat maradt meg. Így 60 év után is.
2014. jan. 27. 21:16
 3/17 anonim ***** válasza:
97%
A jog ezt nem kezeli anya-fiú kapcsolatként, mert nem az.
2014. jan. 27. 21:17
 4/17 anonim ***** válasza:
96%

Jól írja az első. Ha nincs irat az örökbefogadásról akkor nem történt örökbe fogadás. Azt, hogy sok éven át elvoltak mint "anya-fia" ez jog szerint semmit nem jelent. (nekem is van 30 éves igaz barátnőm, mégsem leszel jogos örökös)

Ha nincs semmi irat arról, hogy örökbe fogadták, vagy a hölgy nem írt végrendeletet akkor az apukád nem örököl semmit, nincs mire.

2014. jan. 27. 21:21
 5/17 anonim ***** válasza:
24%
Egyáltalán nincs vagy csak Ti kevertétek el?
2014. jan. 27. 21:33
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

ott van idézőjelben, hogy örökbefogadták...

nem fogadták örökbe, csak magukhoz vették és nevelték.

Csókoltatom a lelki szegényeket, aki lepontozóestet tartanak.

2014. jan. 27. 21:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Úgy ahogy az előttem lévő írta, magukhoz vették, nem volt hivatalos örökbefogadás.
2014. jan. 27. 21:51
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor öröklés sincs.
2014. jan. 27. 22:13
 9/17 anonim ***** válasza:
61%

Hivatalokban kéne körbe kérdezni, valami levéltárban csak benne van, mert valamilyen hivatalos szinten csak össze kellett kötni a 10 éves gyereket a gyámjával.

Én ott kezdeném ahol éltek, valami családi pótlék vagy valami akkor is volt, és ahhoz valami hivatalos papír csak kellett.

Ha meg senkinek sem volt esze előre gondolni, akkor ott vagy nagyon egyszerűség van, vagy direkt nem írták bele a végrendeletbe, bár ezt kétlem, szerintem csak ennyire nem ismerték a jogot.

Egyébként majd az a bizonyos testvér fia fogja örökölni a dolgokat, ha nem találtok semmilyen gyámságot igazoló iratot, de lemerem fogadni hogy van valahol valami ilyesmi, mert szerintem olyan nincs hogy befogadok egy 10 éves gyereket az utcáról úgy hogy senki nem tud róla semmit.

2014. jan. 28. 01:11
 10/17 anonim ***** válasza:
43%
* Már az is jó kiinduló alap lehetne hogy egy címre voltak bejelentve, illetve valamilyen gyámsági engedélyezésnek biztos kellett lennie ha bejelentették a címükre, vagy ügye az iskolában ahol meg kell adni a szülő\GYÁM adatokat.
2014. jan. 28. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!