Az öcsém hajléktalan, mit tegyek?
Anyai ágról van egy fiútestvérem, de anyánk egyikünket sem nevelt, engem rokonok vettek magukhoz, ezt a későbbi kapcsolatából származó fiút pedig intézetbe adta. Soha nem találkoztam a sráccal, de a nevét tudom, és a napokban egy véletlen folytán megtudtam, hogy hajléktalan. Tanácstalan vagyok, nem tudom, mit tegyek. Nem ismerem, de mégis furdal a lelkiismeret, hogy a testvérem ilyen helyzetben van. Én szerencsére viszonylag jó körülmények között élek, de annyira azért mégsem, hogy őt is támogassam. A dilemmát fokozza az is, hogy a férjemnek meg sem merem említeni, mert biztosan nem lelkesedne az ötletért, hogy ezt a "terhet" a nyakunkba vegyük, nekünk is nagyon nehéz volt egyről a kettőre jutni.
Megkeressem, vagy ne? Ti mit tennétek a helyemben?
ma 01:11
Hát köszi :) Ha annyira nagy örömmel várod, hogy vigye el a házakat a víz, akkor vigye el a tiédet. Rosszindulatú vagy.
A másik 01.11-es választ viszont köszönöm, mert lehet, hogy tényleg ismeretlenül kellene először próbálkozni. Köszönöm, hogy megértetted a dilemmámat!
1:18
.....szerintem te JT vagy, vagy valami egyéb elborult szekta tagja......komolyan azt hiszed, hogy ezek a valóságtól elrugaszkodott gondolatokkal átszőtt válaszaid hasznosak lehetnek a kérdező számára?!.....persze, mindent elvisz a víz, eljön az apokalipszis, természetesen TE, és a kedves gyülekezeti testvéreid meg fogtok menekülni, olyan 144 ezren,ugye? Csak kár, hogy az őrtoronynak azóta már több tagja is van, velük mi lesz, hm?Ők lemaradtak?....bár nem akarok itt offolni, mert ez nem kapcsolódik sem a kategóriához, sem a témához, csak azért elgondolkodtató, ahogy egyes szekták tagjai szinte megszállottan osztják meg különböző témákban helyenként teljesen szürreális nézeteiket.
Attól függ, nekünk is van ilyen rokonunk, hajléktalanszállón lakik, és nagy a család, ki is van akadva, hogy család így család úgy, miért nem támogatjuk segítjük stb. Mindenki próbálkozott vele, de ő direkt nem dolgozik, nem csinál semmit, ha egy kis pénze van, játékgépezik, meg iszik belőle. Neki ez így jó, és ezt nem hiszem, hogy bárki támogatja, és ez nem is tetszik neki, hogy a CSALÁD nem fogadja őt be, hogy nyugodtan lébecolhasson. A hajléktalanszállót is ő találta ki magának, hogy ő akkor oda beköltözik tüntetően, hogy rajta nem segít senki és ott cirkuszolt, hogy neki külön szobát adjanak.
Ha életedben nem találkoztál vele, semmit sem tudsz róla, akkor én nagy valószínűséggel hagynám. Sosem tudhatod melyik fajtából való, a végén még kapsz a nyakadba egy "testvért" akinek a kisujjadat nyújtod és a karodat akarja, mert simán lehet, hogy utána meg zaklatni fog, hogy segíts, meg hadd lakjon ott meg ez meg az. Lehet, hogy a szülőanyátok közös, de az az egyetlen közös pont veletek sem volt, ti sem láttátok egymást, így gyakorlatilag semmi közötök egymáshoz. Most ezért vállalnál be egy ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!