Tényleg érzéketlen vagyok és másik nevet kellene választanunk?
Nem vagy érzéketlen, és az előző hozzászólóval szemben, nincs baj azzal, aki így akarná elnevezni a gyerekét. Mert a gyászt mindenki másképpen dolgozza fel! Van, aki szeret beszélni róla, van, aki nem, van, aki szeret megemlékezni ilyen formában az elhunytról, van, aki nem!
Viszont ebben az esetben mindenképpen azt mondanám, kérdező, hogy válasszatok más nevet, ha a leendő nagymama ennyire nem szeretné ezt. Én úgy gondolom, hogy tekintettel kell lennetek rá, már csak azért is, mert össze sem hasonlítható az, amit ti éreznétek, ha más nevet választotok a lányotoknak, azzal, amit anyósod érezne, ha mégis a lánya nevét adjátok. Ebben a helyzetben, hacsak anyós meg nem gondolja magát, nektek nem lehet igazatok, mert nem sülhet el jól a dolog.
Keressetek esetleg egy hasonló nevet. Pl. Kati helyett Kitti. Ez jó kompromisszumos megoldás lenne.
Szerintem nagyon szép gesztus lenne az ő tiszteletére elnevezni.
De ha anyósod megkért rá, hogy ne, akkor tartsátok tiszteletben.
Alapvetően annak a híve vagyok, hogy semmi köze hozzá, de jelen esetben van szerintem.
Az én legjobb barátnőm is elhunyt, és már gondoltam is rá, hogy majd az ő nevét adnám. Szerintem eddig még oké, de én azóta semmiféle kapcsolatban nem állok az ő családjával, szüleivel. Ha az elhunyt lány anyukája ugyanúgy szép gesztusnak tartaná, mint te és a férjed, akkor nem lenne ezzel se gond, de így?
"Azt mondja, hogy minden egyes alkalommal amikor ránézne vagy kimondaná a nevét a szive szakadna meg újra és újra" - Te belegondoltál úgy igazán ebbe? Mert ha igen, és ennek ellenére is ezt a nevet szeretnéd adni, akkor tényleg tuskó vagy. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!