Testvéremnek van két gyereke. Hogy lehet, hogy az egyik okos és intelligens, míg a másik teljesen életképtelen?
Attól, hogy két gyereknek ugyanaz a szülője, még örökölhetik a géneket teljesen más felmenőtől.
Illetve lehet, hogy a lány sem lenne buta, csak a hozzáállása, a személyisége más, ami által nem sűrűn érdekli a tanulás, éretlenebb.
Úgy,hogy ők két külön ember,és nem csak a nevelés határozza meg a jellemet . Még ha azonos nevelést kaptak sem lesznek ugyanolyanok. Mellesleg még alakulhat a lány is ,ebben a korszakban a legelviselhetetlenebb az ember .
Ennél vannak lényegesen szignifikánsabb különbségek is testvérek közt, pl mindenki normális ,intelligens ,jóindulatú , az egyikőjük meg egy bűnöző parazita,ki-be jár a börtönből. Én ismerek ilyen családot ,borzasztóan sajnálom a szülőket ,nagyjából belerokkantak ,pedig nem az ő hibájuk és semmit nem tudtak tenni ez ellen .
Mindenki születik egy "alapcsomaggal" ,aztán csodát a legjobb iskola,legtürelmesebb szülő,sok pénz sem tud tenni ..maximum kihozni belőle,amit ki lehet.
Általános iskola 7-8. Osztalyában én is egy kataszrófa voltam(mind a személyiségem és a tanulmányaim) most érettségizem, és 4-5 lesz.
18/L
Lehet, hogy teljesen más a természetük, mint ahogy írták is, na de azt senki se mondja, hogy ebben az esetben a szülő cseppet sem hibás....
Én is ismerek ilyen családot, és bizony a probléma oka legtöbbször az, hogy a szülők csak tovább mélyítik ezeket az ellentéteket.
Hisz gondolj csal bele: általában a jól tanuló, zseni gyereket támogatják, dicsérik, mindenkinek eldicsekednek vele hogy milyen okos, ő a család szeme fénye, akire nagy jövő vár.
Ezzel szemben a másik, a fekete bárány, akinek az eredményeivel nem lehet villogni az ismerősök előtt, aki szidást kap, hogy rosszul tanul, és éreztetik vele, hogy ő nem ér fel a testvéréhez.
Ezzel el is érkeztünk a második problémához, hogy gyűlölik egymást. Ennek oka valószínűleg nem más, mint a féltékenység. A "rosszabb" gyerek megunta, hogy mindig a testvére árnyékában kell élnie, folyamatosan hozzá hasonlítgatják "bezzeg a tesód sosem bukott meg!", és éreztetik vele, hogy a másik a kiskedvenc, ő pedig a nyomába sem ér.
Hát nem csoda, ha emiatt megutálja a tesóját, és bunkón viselkedik vele, akinek ez persze nem tetszik és szimplán ő is utálni kezdi a testvérét.
AZ ilyen konfliktusok innen indulnak, és bizony az ilyen fajta megkülönböztetés 100%-osan a szülők hibája,csak sokan nem ismerik ezt be.
Kérdező, nyilván lehet, hogy a testvéred családjában nem ez a helyzet, viszont én az ismerősi körömben ahol ilyen viszály volt, mindig ezt tapasztaltam, hogy erre vezethető vissza, hogy különbséget tesznek a gyerekek közt.
Valszeg itt tesódék tolhattak el valamit, ha ennyire rühellik egymást.
Miért? Te pont ugyanolyan vagy kívül-belül, mint a tesód, csak te fiatalabb vagy? Na látod!
Iskolás, még bármi lehet...
Öcsém 20 éves koráig ki se szakadt a számítógépekből. Mindenki azt hitte egy vesztes és nem viszi semmire.
A játékok miatt megtanult felsőfokon folyékonyan angolul és elkezdett programozni.
Lehet tippelni ki keresi a legtöbb pénzt a családban a legkevesebb energiabefektetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!