Fontoskodó, mindenben okoskodó rokonnal mit lehet csinálni? Ráhagyni az egészet?
Figyelt kérdés
24 éves, két egyetemet hagyott ott, jelenleg pedagógiai asszisztensként dolgozik, és úgy állítja be, mintha ettől a világ közepe lenne. A mostohatestvérem, két hete volt az apukájának az 55. szülinapja. Hétköznapra esett, hétvégén volt amúgyis családi/baráti összejövetel, de mondta anyukám, hogy egy vacsira csak üljünk már be valahová, és szóljak a lányának is. Írtam neki, mondta, hogy ő nem jön, mert készül a másnapra. Mondtam, hogy ez max 1-1,5 óra lesz, meg este 8-kor már csak ráér. De utána elengedtem a témát, annyit írtam neki, hogy "nagy kár, de akkor majd hétvégén találkozunk"... Erre az volt a válasz, hogy "hát igen, tudod valaki csinál is valamit :)". Két egyetemen tanulok, mellette angolt tanítok magánúton, szóval nem kell bemutatni, milyen, ha valaki elfoglalt, főleg így vizsgaidőszakban. Aztán volt itthon a családi ebéd, előadta mindenkinek, hogy ő mennyire elfoglalt, és ez milyen fontos feladat, meg mennyire szeretik a gyerekek. Mondta az apja, hogy de azért ideje lenne már egy rendes szakmát, diplomát szereznie, mert nem havi 50-60 ezerből fog megélni később, és hogy igenis tanuljon. Ő meg erre felcsattant, hogy nincs ideje, mert ő dolgozik, rá itt számítanak, és erre közbeszólt a tatám, hogy higgye el, ő sem pótolhatatlan és biztosan találnának a helyére mást. Na erre olyan szinten kiakadt, hogy közölte, hogy de, ő az, és ezt szereti csinálni, minek hagyja itt a biztos munkahelyét... Borzasztó már csak hallgatni is, ahogy fényezi magát, közben mindene, ami van, az a szüleitől, nagyszüleitől van. Ráadásul bárki szól olyat, ami neki nem tetszik, kb a torkának ugrik rögtön.2019. jún. 18. 11:46
11/12 anonim válasza:
Oda se figyelj rá. Köszönésig juss el, aztán kész.
12/12 érdeklődő63 válasza:
ne hagyd rá mert azt hiszi egyetértesz vele és igaza van . ti erősítitek a mindent tudás állapotát azzal ha nem jelzitek neki hogy nem normális. generáljatok vitát abban amiben jók vagytok és határozott érveléssel nyomjátok a betonba. amúgy nem mer senki rászólni a családból hogy fogja már be a pofáját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!