Nálatok is van olyan családtag, akinek feltétlenül mindenben meg kell mondani a véleményét úgy, hogy nem is kérdeztétek és még csak nem is kompetens a témában?
hahaha jók a válaszok, itt fordított a szitu bár nem súlyos..
Anyós/após szokott okoskodni néha hogy mit vegyünk / tegyünk persze az a bibi, hogy ők milliomosok mi meg nem. :D
Az én apósom is ilyen.
Mindent tud, és természetesen, mindent jobban tud. :)
Nyáron kerítést csináltunk, eljöttek. Anyósom rácsapott az unokára, én festegettem az elemeket, a férjem (mérnök) nekiállt a tesójával (informatikus-könyvtáros) megcsinálni. Egyik se hülye, ráadásul bivalyerős, vidéki gyerekek. A férjem felvázolta, hogyan fogják csinálni, nekiesik a két fiú. Jön apósom, és rákezdi "háááát, szerintem ezt nem így kéne csinálni és miért nem úúúúgy csináljátok, hogy......." Addig magyaráz, dumál, ellenkezik, amíg meg nem próbálták úgy megcsinálni, persze, kudarc. A végén anyósom jött, hogy a kibic menjen már onnan és hagyja őket dolgozni. A délelőtt elment a hibák javítgatásával, amiket apósom szakértelmének köszönhettünk. Érdekes módon, miután elment onnan após, pikk-pakk összeraktak mindent.
De így van ez bútorszereléssel, favágással, gyerekneveléssel, főzéssel kapcsolatban is. Mindegy mi, csak oszthassa az észt, hogyan is kellene csinálni és ő hogyan csinálná. Már rég leszoktunk arról, hogy vitába szálljunk vele, úgyse éri meg.
Meghallgatjuk, aztán megvesszük, megcsináljuk úgy, ahogy nekünk tetszik.
Egyébként az én oldalamról ugyanilyen megmondóember a nénikém.... karácsonykor apukám véletlenül elejtette, hogy a tesóim szobájába másik tv-t akarnak venni, mert a mostani már haldoklik. Mire a nénikém, minek akarsz te tévét venni, inkább vegyél a feleségednek új mosógépet (2 éves gép, anyám imádja, hibátlan). Azóta se értem a logikát.
Nekem a sogornom ilyen. Rettenet, es neha nem is veszi eszre, hogy mennyire megbant vele masokat.
Robaltunk sokan selozni arra, hogy neha vannak olyan helyzetek, ahol erdemesebb volna a vagy jot vagy semmit elven csondbe maradnia, de azt nem birja ki, mert az szerinte ketszinuseg.
Hajjajj :D persze, hogy van. Anyu élettársa. Saját magát polihisztornak nevezi, mindenbe beleszól, sosem viszakozik, ha valóban hülyeséget mondott, és mindenhez ért. Mint egy gyerek, igen nehezen viseli, ha nem neki van igaza és nem őrá hallgat mindenki.Néha akkora ökörségeket mond, de mi csak röhögünk rajta. Max. havi egyszer találkozunk velük, annyit időt meg kibírok, hogy a saját szakmámban kioktatnak. :D
N 26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!