Nálatok is van olyan családtag, akinek feltétlenül mindenben meg kell mondani a véleményét úgy, hogy nem is kérdeztétek és még csak nem is kompetens a témában?
Mintha nővéremről szólna a kérdés. Amíg otthon laktam, mindig mindent jobban tudott. Ezt ne így csináld, azt ne így csináld, ne így teregess, ne ezzel mosogass, miért nem így úgy amúgy csinálod a kaját. Ráadásul, ha átjöttek a barátnőim akkor a velük való beszélgetésbe is folyton bele akart folyni. Ő tipikusan az az én vagyok a világ mindentudója típus, ti meg aztán tök hülyék ÉS semmirekellőek vagytok; és ennek szeret hangot is adni.
Szerencsére azóta már elköltöztem (200 km), de ha hazamegyek (mert, hogy ő anyuékkal lakik) akkor mindig van 1-2 ""megfontolandó"" tanácsa. Múltkor már azt pedzegette, hogy a párom mennyit keres. Na itt stop!! Ez már tényleg nem tartozik rá, hogy mi otthon mire és hogyan költünk.
N
SZerintem minden családban vannak ilyen rokonok....
Először nyugodt hangnemben megkértem a szüleimet, hogy ne akarják irányítani az életünket, mert már felnőttek vagyunk, és ha ezt folytatják akkor nem fogunk feléjük se nézni.
Folytatták, okoskodtak, irányítani akartak. Meguntam. 1-2- hónapig nem mentünk hozzájuk (20km-re laknak) amikor hívtak telefonon akkor pedig mondtam, hogy nemrég szóltam nekik, hogy ha továbbra is beleszólnak mindenbe, akkor nem fogunk menni.
Sajnos az a szituáció hogy mi neveljük őket, nem ők minket. Hidd el hatásos volt! azóta sokkal jobb a helyzet, és nem csak mondani kell nekik, hanem meg kell tenni a lépést nekünk "gyerekeknek" is.
Valaki azt mondta hogy durva vagyok, de én ezt nem utálatból és nem idegből csináltam, hanem mert tudtam hogy ez az egyetlen megoldás. Szóval szerintem próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!