Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nálatok is van olyan családtag...

Nálatok is van olyan családtag, akinek feltétlenül mindenben meg kell mondani a véleményét úgy, hogy nem is kérdeztétek és még csak nem is kompetens a témában?

Figyelt kérdés
Elegem van apámból. 200km-re lakunk tőle párommal (ez sem véletlen egyébként) és még ilyen távolságból is meg kell mondania, hogy mit tegyek. Mondok néhány példát. TV-t vásároltunk a múltkor párommal, ami apám fülébe jutott (anyukám által). Mikor megtudta felhívott és közölte, hogy vigyük vissza (!!), mert nekünk olyanra nincs is szükségünk, inkább vegyük ezt meg ezt, amúgy is olcsóbb. Mit tudja ő, hogy mire van szükségünk? Mi köze, hogy mire költjük a keresetünket? Autó vásárlás előtt állunk, egyébként évek óta pontosan tudjuk mit szeretnénk venni. Apámnak ebbe is bele kell szólnia, hogy az a kocsi nem jó (hogy miért azt ő sem tudja), inkább másikat vegyünk. Életében nem vezetett egyik típust sem, guglizni meg mi is tudunk. Mindenbe mindig bele kell szólnia. A saját szakmánkban kioktat minket, köze nincs hozzá amúgy. Elegem van belőle! Megmondtam már neki, hogy azt veszem, ami nekem tetszik, én tudom mi kell nekem és mennyit szánok rá. De nem érti meg. Úgy gondolja, hogy ő, mint a rangidős férfi a családban mindent jobban tud mindenkinél. Másnál is vannak ilyen tökkelütöttek?
2015. febr. 21. 14:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mintha nővéremről szólna a kérdés. Amíg otthon laktam, mindig mindent jobban tudott. Ezt ne így csináld, azt ne így csináld, ne így teregess, ne ezzel mosogass, miért nem így úgy amúgy csinálod a kaját. Ráadásul, ha átjöttek a barátnőim akkor a velük való beszélgetésbe is folyton bele akart folyni. Ő tipikusan az az én vagyok a világ mindentudója típus, ti meg aztán tök hülyék ÉS semmirekellőek vagytok; és ennek szeret hangot is adni.

Szerencsére azóta már elköltöztem (200 km), de ha hazamegyek (mert, hogy ő anyuékkal lakik) akkor mindig van 1-2 ""megfontolandó"" tanácsa. Múltkor már azt pedzegette, hogy a párom mennyit keres. Na itt stop!! Ez már tényleg nem tartozik rá, hogy mi otthon mire és hogyan költünk.

N

2015. febr. 21. 18:54
 12/12 anonim ***** válasza:

SZerintem minden családban vannak ilyen rokonok....

Először nyugodt hangnemben megkértem a szüleimet, hogy ne akarják irányítani az életünket, mert már felnőttek vagyunk, és ha ezt folytatják akkor nem fogunk feléjük se nézni.

Folytatták, okoskodtak, irányítani akartak. Meguntam. 1-2- hónapig nem mentünk hozzájuk (20km-re laknak) amikor hívtak telefonon akkor pedig mondtam, hogy nemrég szóltam nekik, hogy ha továbbra is beleszólnak mindenbe, akkor nem fogunk menni.

Sajnos az a szituáció hogy mi neveljük őket, nem ők minket. Hidd el hatásos volt! azóta sokkal jobb a helyzet, és nem csak mondani kell nekik, hanem meg kell tenni a lépést nekünk "gyerekeknek" is.

Valaki azt mondta hogy durva vagyok, de én ezt nem utálatból és nem idegből csináltam, hanem mert tudtam hogy ez az egyetlen megoldás. Szóval szerintem próbáld ki!

2015. febr. 21. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!