Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen velem a "családom"?

Miért ilyen velem a "családom"?

Figyelt kérdés

Az elején szögezzük le hogy túlsúlyos vagyok. Igen tudom, nem jól néz ki, nem egészséges, de elfogadtam magam. Legalább is én. Viszont s családom (anyám, apám, bátyám) évek óta szekál ezzel. Olyanokat mondanak hogy de dagadt vagy, milyen kövér vagy, fogyjál már le, mert senki nem fog szeretni. Az elején még úgy voltam vele hogy oké, ezt eltűröm, mert nem volt sok ilyen alkalom (kb. egy hónapban 3-4). De aztán napi szinten elkezdtem kapni ezeket a beszólásokat, gúnyolódásokat. Olyan egy éve nagyon kiborultam, és elkezdtem előttük zokogni hogy hagyják abba. Egy kis időre meg is szűnt. Aztán szépen lassan újra elkezdték, de még durvábban. Elkezdtek beceneveket adni (pl. Pocakhontas, dagimagi, pocak), és fogdosni a hasam. Emiatt nagyon ingerült lettem, és elég erős dührohamaim vannak (ilyenkor morzsolom a lábam, kezem, csikorgatom a fogam, harapom a számat, karmolgatom magam és konkrétan magamban tombolok), amiért szintén baszogatnak, és apám nem egyszer szólt rám úgy, ha nem fejezem be akkor megüt (kinyílik a pofonos láda). És utána persze ők folytathatják a gúnyolódást. A suliban senki nem gúnyol ezzel, nagyon elfogadóak és kedvesek (még a tipikus bully-k se csesztetnek). Erre pont ott ahol a legnagyobb komfortban kéne éreznem magam, ott kapom a legrosszabb dolgokat. Ezek mellett semmiben nem támogatnak, és csak nagyon felszínesen tudok velük beszélgetni. Míg a többi barátnőm már beszélt legalább a menstruációról, amikor apámmal beszélek lefagy, és dadogva ejti ki a szót, ami nekem is nagyon kellemetlen. Szóval bántanak, nem támogatnak, és nem is tudok velük semmiről beszélni. Senkinek nem akartam elmondani, mert azt hittem hogy majd megoldom, és nem akartam megmutatni a gyengeségem. De mostmár eljutottam arra a pontra hogy utálom magam, undorodok a testemtől, és már-már az öngyilkosság is eszembe jutott. Arra gondoltam méh hogy elkezdhetném hánytatni magam, de félek hogy rajtaa kapnak és bántani fognak. Senki nem tud arról hogy mi történik itthon, csak a család. Szóval a kérdésem a következő: mit tegyek?

Fogyjak le hogy megfeleljek nekik, akkor abbahagyják? Mert igazából le akarok fogyni, de nincs meg rá a motivációm. Akárhányszor elkezdem a család lehúz ezekkel a dagadtozásokkal. Szóval várom a tanácsokat. Előre is köszi!

U.I.: Az se baj ha senki nem ír semmit, már az is jót tett egy picit hogy leírhattam :D

2019. jún. 17. 13:47
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%

Ha elfogadtad volna magad, akkor nem érdekelnének a beszólások. Tehát te nem fogadtad el magad, téged is zavar, hogy túlsúlyos vagy, de nincs elég akaraterőd lefogyni.

Tanácsom: vagy tényleg fogadd el magad, vagy pedig tegyél azért, hogy olyan légy amilyen lenni szeretnél.

Van egy barátnőm, kb 30 kg feleslege van. Arányosan kövér, szóval nem néz ki rosszul. Na ő tényleg elfogadta magát. Mikor valaki megszólja, hogy milyen hájas a hasa, nem dühöng, nem tombol, hanem saját magának összecsípi a hasát és mosolyogva mondja, hogy pedig nekem tetszik. Ha olyan valakivel találkozunk akiről tudja, hogy nem szereti a kövéreket, ő kezdi az inzultálást, olyanokkal, hogy nézd már milyen nagy a seggem, milyen hájas a hasam, és végig mosolyog.

Na itt kezdődik az elfogadás.

Ha látják rajtad, hogy nem veszed fel, sőt, kifejezetten kérkedsz azzal ami őket zavarja, nem lesz olyan vicces, és izgi téged cseszegetni. Konkrétan lelövöd a poént.

Sok sikert, akármelyik utat is választod.

2019. jún. 17. 20:10
 22/30 anonim ***** válasza:
34%

A hozzászólások nagy része (már elnézést) rém amatőr.

Amit meg a családod tesz veled, az bántalmazás. Neked segítségre lenne szükséged, nem a túlsúly itt a lényeg.

Nincs bizalmasod? Valaki aki segítene megfelelő segitohoz eljutni?

2019. jún. 17. 23:38
 23/30 anonim ***** válasza:
77%

Vagy fogadd el magad vagy kezdj el mozogni.

De inkàbb mozogj magad miatt,mert erre csak jönnek a plussz kilók aztàn vele egy csomó betegség...Tesóm is túlsúlyos ès azt mondja mikor szóbakerülnek betegsègei hogy azèrt kövèr mert ez a gyógyszerek mellèkhatása meg a pajzsmirigy,hàt pont ez az hogy ezek a hízástól lettek.

Olyan mozgást vàlassz amiben örömed leled ,bármi lehet, kezdheted csak egy sètàval is.

2019. jún. 17. 23:41
 24/30 anonim ***** válasza:
61%

Nem muszáj rögtön egy teljes életmódváltást bevetned, kezdheted azzal, hogy először csak az étrendeden változtatsz és ha majd lement pár kg, akkor kezdesz el apránként elkezdeni sportolni.

Rajtam is 20 kg felesleg volt kb és kiszámoltam, hány kcal-t ehetek egy nap ahhoz, hogy heti fél kg lemenjen. Kicsivel több, mint 1200 kcal jött ki, ami amúgy tök sok. Eleinte féltem, hogy majd éhezni fogok és fel fogom adni, de rájöttem, elég sok minden belefér így a napi keretembe, még úgy is, hogy amúgy imádok enni, imádom a finom ételeket.

Pl. régebben mindig azt hittem, csak úgy lehet fogyni, ha salátát meg ízetlen csirkemellet/halat eszel kb., de rájöttem, attól még, hogy fogyózok, nyugodtan játszhatok mondjuk a fűszerekkel, mivel azokban elhanyagolhatóan kevés energia van, mégis fel lehet dobni velük az ételt. Emellett ami még bevált, az az, hogy amit csak tudok, alacsonyabb kcal-tartalmú dologgal helyettesítem, pl. anyámék mindig 2.8-as tejet vettek, én elkezdtem helyette 1.5-öst inni. Nem is gondoltam volna előtte, mennyire sokat számít az a pár plusz kcal, ami mondjuk 2 dl 2.8-as tejben van ugyanennyi másfeles tejhez képest, ha a reggelimhez megiszok egy pohár 1.5-ös tejet, délután mondjuk ehetek pár kocka csokit :D

Vagy pl. az egyik kedvenc köretem a krumplipüré volt, ahelyett a húsaim mellé elkezdtem karfiolpürét csinálni. Ha épp nem azt, akkor sima főtt rizset fogyasztok köretként.

Vagy mondjuk rendszeresen kávézok, viszont a kávét csak cukorral+tejjel bírom meginni, ezért a cukrot lecseréltem édesítőszerre, ami (ha lehet hinni a csomagoláson írtaknak) 100 ml-ben tartalmaz kevesebb, mint 1 kcal-t. Szóval ha megiszok egy csésze tejeskávét, lényegében csak a tej kcal-ját kell számolnom.

Jah és ugye írtam, hogy a diéta ellenére is eszek néha csokit, vagy már nasikat. Volt olyan ezen az oldalon, aki erre azt írta, nem vagyok igazi fogyókúrázó, mert szoktam néha édességeket enni (mondjuk akkor nem tudom, hogy varázsolódott le közel 10 kg) :D Pedig szerintem a legtöbbször, amikor valaki feladja pár nap/hét után a diétáját, az azért van, mert mindent megtagad magától, amit addig szeretett. Én azt vallom, hallgatnunk kell a testünk jelzéseire, ha épp úgy érzed, a fél karodat is odaadnád pár kocka csokiért, akkor egyél pár kocka csokit...Csak akkor számold bele azt is a napi kcal-keretedbe és mondjuk vacsorára már ne tervezz be pl. egy nagy adag szalonnazsírban sült rántottát vajas pirítóssal meg kakaóval, hanem egyél helyette pl. joghurtot meg zabkását.

Szóval nekem ezek váltak be, de amúgy lehet, neked pont egy másik módszer fog, neked kell kitapasztalnod. Amit a családod mond, az meg egyik füleden be, másikon ki...Ismerős amúgy, milyen az, amikor a családod nem támogat, az én szüleimmel se lehet semmit megbeszélni és én is kaptam az ívet régebben, hogy kismalac, dagadt disznó, kisbálna, stb. vagyok....Aztán fogytam egy csomót és még így is van bőven mit fogynom (nem csak szerintem), de az anyámtól napi szinten megkapom, hogy most már anorexiás vagyok, szóval sehogy se lehetek elég jó...Van egy olyan érzésem, hogy ha lefogynál, akkor is találnának benned valami kivetnivalót, szóval ne hagyd, hogy elvegyék a kedved. Amikor beszólogatnak, inkább képzeld el, hogy ha nem engedsz nekik és folytatod a diétát, pár hónap múlva mennyivel jobban fogsz kinézni, meg egy csomó ruhát felvehetsz, amit eddig mondjuk nem tudtál, mert félnél, beszólnának miatta, stb.

2019. jún. 17. 23:57
 25/30 anonim ***** válasza:
48%

Tök jó,hogy jóforman senki sem a kerdésre válaszolt. Nem fogyási tanávsokat meg életmódvaltást kért a kérdező,hanem,hogy megtudja miért ilyen a családja és mit tehet ellene! Tudtok szöveget értelmezni?

Kerdező! A családod azért ilyen,mert gonoszak és rajtad vezetik le a saját feszültségüket. Ha rendszeresen visszaszólsz nekik,akkor talán a bátxád meg anyád visszább vesz. Apádnak pedig ha veréssel fenyeget megmondhatod,hogy akkor bemész a családsegítőbe/értesíted a rendőrséget. Továbbá javaslom,hogy szólj egy olyan felnőttnek,aki ilyesmivel foglalkozik,mert a családod tönkre fog tenni.

A többi válaszoló meg vegye már észre,hogy itt egy bantalmazott fiatalról van szó,és nem a súly a lenyeg!

2019. jún. 18. 00:25
 26/30 anonim ***** válasza:
39%
Menj a fenébe a bántalmazással. Látod, amíg nem cseszegették, tett rá magasról, hogy egy tehén, ami árt az egészségnek. Most legalább zavarja és tenne ellene. Elérték a céljukat? El.
2019. jún. 18. 05:51
 27/30 anonim ***** válasza:
38%
26-nak: Értem,szóval ha valaki erőszakkal,önbizalomrombolóan formalja a másikat,az teljesen rendben van. Beteg egy gondolkodás,de te tudod.
2019. jún. 18. 06:20
 28/30 anonim ***** válasza:
26%
Van, amikor semmi más nem használ. Lásd fent.
2019. jún. 18. 06:41
 29/30 A kérdező kommentje:

Wow, azt hittem hogy a kommentjeim után olyan utálatot kapok hogy sírva rohanok a sarokba, de örülök hogy nem ez történt. Nagyon köszönöm a támogatásotokat, szerintem egészen idáig erre volt szükségem. Szóval eldöntöttem hogy le fogok fogyni, magam miatt. Akik meg a negatív hozzászólásokat írták... Végülis nekik is köszönöm! Tényleg nagyon hálás vagyok a tanácsokért és inspirációkért.

De annyit még hozzá kell tennem a sztorihoz hogy amikor kiírtam ezt a kérdést, eléggé zaklatott voltam egy újabb szekálás-roham miatt. Szóval a dolgok korántsem olyan vészesek mint írtam. Igaz, így történtek, és nincs túl jó kapcsolatom a családommal, de nem is rossz, általában el vagyok velük, és édesapám egyszer sem ütött meg (jó, valamikor amikor kicsi voltam és nagyon rosszat csináltam). Szóval nem kell aggódni, nem vagyok családi erőszak áldozata, csak annyi hogy a dolgok nem mindig fényesek.

Még utoljára meg szeretném köszönni, el se tudom mondani hogy mennyit jelentenek számomra ezek a válaszok. Szóval tényleg, köszönöm szépen! :)

2019. jún. 18. 20:52
 30/30 anonim válasza:
Feltételezem abba bele sem gondoltál, de esetleg a családod segíteni akar(t). Azzal, hogy figyelmeztetnek, hogy adjál lejjebb csak óvni akarnak. Gondolom ezt te régen nem értetted meg (nem 2 nap alatt hízik el az ember) és most durvábban próbálnak motiválni arra, hogy igenis fogyj le. A szüleid és bátyjád is tapasztaltabbak mint te, mivel idősebbek. Gondolom te az általános iskola utolsó évét járod, a bátyjád meg már középiskolás vagy végzett. A bátyjád tudja, hogy az olyan lányok mint te, iszonyatosan sokat fognak szenvedni középiskolában, iszonyatosan nehéz beilleszkedniük. Kérj meg valakit a családodból, hogy menjen el veled futni vagy biciklizni. Esetleg olyan nem történt, hogy valaki mondta a családodból, hogy menjetek el sportolni bármit is? :) Szerintem te vagy a családban az, aki egész áldott nap a telefonját nyomja, nem segít a házimunkában, magyarul a leglustább személy. Nem a családodra kéne fognod azt, hogy elhíztál, hanem magadra. Gondolom az otthoni bántalmazás se reális dolog, csak túl reagálod azért mert kamasz vagy. ;) Gondolkodj el és változtass!
2019. jún. 20. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!