Miért ilyen velem a "családom"?
Az elején szögezzük le hogy túlsúlyos vagyok. Igen tudom, nem jól néz ki, nem egészséges, de elfogadtam magam. Legalább is én. Viszont s családom (anyám, apám, bátyám) évek óta szekál ezzel. Olyanokat mondanak hogy de dagadt vagy, milyen kövér vagy, fogyjál már le, mert senki nem fog szeretni. Az elején még úgy voltam vele hogy oké, ezt eltűröm, mert nem volt sok ilyen alkalom (kb. egy hónapban 3-4). De aztán napi szinten elkezdtem kapni ezeket a beszólásokat, gúnyolódásokat. Olyan egy éve nagyon kiborultam, és elkezdtem előttük zokogni hogy hagyják abba. Egy kis időre meg is szűnt. Aztán szépen lassan újra elkezdték, de még durvábban. Elkezdtek beceneveket adni (pl. Pocakhontas, dagimagi, pocak), és fogdosni a hasam. Emiatt nagyon ingerült lettem, és elég erős dührohamaim vannak (ilyenkor morzsolom a lábam, kezem, csikorgatom a fogam, harapom a számat, karmolgatom magam és konkrétan magamban tombolok), amiért szintén baszogatnak, és apám nem egyszer szólt rám úgy, ha nem fejezem be akkor megüt (kinyílik a pofonos láda). És utána persze ők folytathatják a gúnyolódást. A suliban senki nem gúnyol ezzel, nagyon elfogadóak és kedvesek (még a tipikus bully-k se csesztetnek). Erre pont ott ahol a legnagyobb komfortban kéne éreznem magam, ott kapom a legrosszabb dolgokat. Ezek mellett semmiben nem támogatnak, és csak nagyon felszínesen tudok velük beszélgetni. Míg a többi barátnőm már beszélt legalább a menstruációról, amikor apámmal beszélek lefagy, és dadogva ejti ki a szót, ami nekem is nagyon kellemetlen. Szóval bántanak, nem támogatnak, és nem is tudok velük semmiről beszélni. Senkinek nem akartam elmondani, mert azt hittem hogy majd megoldom, és nem akartam megmutatni a gyengeségem. De mostmár eljutottam arra a pontra hogy utálom magam, undorodok a testemtől, és már-már az öngyilkosság is eszembe jutott. Arra gondoltam méh hogy elkezdhetném hánytatni magam, de félek hogy rajtaa kapnak és bántani fognak. Senki nem tud arról hogy mi történik itthon, csak a család. Szóval a kérdésem a következő: mit tegyek?
Fogyjak le hogy megfeleljek nekik, akkor abbahagyják? Mert igazából le akarok fogyni, de nincs meg rá a motivációm. Akárhányszor elkezdem a család lehúz ezekkel a dagadtozásokkal. Szóval várom a tanácsokat. Előre is köszi!
U.I.: Az se baj ha senki nem ír semmit, már az is jót tett egy picit hogy leírhattam :D

Ha egyest kapsz az iskolában az a megfelelö rá, hogy öngyilkos leszel vagy az, hogy tanulsz?
Nem tudom mennyivel vagy túl súlyos.
De ami biztos, hogy még fiatal vagy így a súlyodról azért a szüleid tehetnek. Gyerekként nem fogtak vissza, nem mutatták meg mi az az egészséges étkezés... Zabáltattak, és most meg azt látják, hogy bizony túl vastagra sikerültél.
Szerintem magad miatt fogyjál le, mutasd meg nekik, hogy bizony sokkal erösebb vagy mint ök....

Az lehet a szekálás hátterében, hogy féltenek. Jó dolog, hogy elfogadtad, de ezzel a legkönnyebb dolgot választottad. Felesleges az agresszititás. Vagy elfogadod a szekálást is akkor, vagy próbálj meg egy kicsit egészségesebben élni. Lehet, hogy ha nem is fogynál, de legalább látnák a szándékot benned, már nem is biztos, hogy szekálnának.
Nyilván nem illik ilyet csinálni, meg elég bunkó dolog, hogy piszkálnak, de van ennek egy másik oldala is. Egy túlsúlyos emberrel élnek együtt, akivel lehet csak akkor futnak össze a lakásban, ha eszik vagy éppen a WC-n ül. Ők így tudják feldolgozni

A húgom (14) is túlsúlyos nem annyira vészesen de azért van rajta bőven. Mióta hízott én is mondom neki, hogy el kéne kezdeni mozogni igaz én nem bántom ilyen jelzőkkel de hidd el nem jó nézni ebből a nézőpontból sem, mert mindig az jut eszembe, hogy majd kezdi a középsulit tuti basztatni fogják. Vagy strandon gúnyolódnak rajta. Én is csak jót akarok neki. De belőled kiindulva megpróbálom én is finoman mondani neki vagy jobb lenne ráhagyni és majd tapasztalja meg ő?! Engem csak bánt, hogy kicsit oda kéne figyelnie nem csontváz tesót akarok, hanem egy egészségest :)
Lehet neked is el kéne gondolkozni ezen nem?:)

Nagyon nehéz dolog a fogyás tudom. Engem a családom sosem bántott csak a suliban és az utcán, utáltam hogy még ha nem is szólnak de megvetően néznek. Egy idő után már nem érdekelt ez sem. Nekem az volt a motivációm, hogy amikor terhes lettem azt mondta az orvosom (keményen de igaza volt), hogy muszáj változtatnom mert a gyereknek 20 év múlva is anyja kell hogy legyek és ha így folytatom magára marad. Tökéletes motiváció volt, azóta már meg is köszöntem neki!
Lehet hogy tényleg azért piszkálnak mert ösztönözni akarnak. Bar véleményem szerint inkább támogatniuk kellene, hogy tudj egyáltalán egészségesen étkezni.
Véleményem szerint ha piszkálni kezdenek mond meg nekik, hogy akkor segítsenek hogy tudd mi a helyes.

Azért mondják, mert látják, hogy ingerelhetnek vele. Ha le se tojod, abbahagyják.
Hülyeség, hogy kövéren senki se fog szeretni, én is túlsúlyos vagyok, és kapásból 20 embert biztosan fel tudnék sorolni, aki így is szeret engem. Köztük a férjem, aki ilyennek ismert meg, és ennek ellenére elvett.
"de elfogadtam magam" később írod: "utálom magam, undorodok a testemtől"
Most akkor szerintem még magad sem tudod, hogy mit gondolsz igaz?
#8 Régen fogadtam el magam, ma már nem
Amúgy meg itt (majdnem) mindenki olyan könnyen beszél a fogyásról mintha a világ legkönnyebb dolga lenne. Lehet hogy valakinek az, de nekem nagyon nem. Egyáltalán nem vagyok kitartó és türelmes, és nem is tudnék 20 kilót leadni pár hónap alatt. Sőt, sehogy se, mert képtelen vagyok rá. És amúgy is fogalmam sincs hogy kéne

8-as vagyok. Le szeretnél fogyni? Mert akkor nem elég azt szajkózni, hogy fogalmam sincs hogy kezdjem. Mindent el lehet kezdeni valahogyan, csak akarni kell.
Ha nem szeretnél lefogyni, akkor hagyd figyelmen kívül az ostobákat, max. kérdezz vissza "és akkor te benned mi a hiba most arról beszéljünk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!