Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen velem a "családom"?

Miért ilyen velem a "családom"?

Figyelt kérdés

Az elején szögezzük le hogy túlsúlyos vagyok. Igen tudom, nem jól néz ki, nem egészséges, de elfogadtam magam. Legalább is én. Viszont s családom (anyám, apám, bátyám) évek óta szekál ezzel. Olyanokat mondanak hogy de dagadt vagy, milyen kövér vagy, fogyjál már le, mert senki nem fog szeretni. Az elején még úgy voltam vele hogy oké, ezt eltűröm, mert nem volt sok ilyen alkalom (kb. egy hónapban 3-4). De aztán napi szinten elkezdtem kapni ezeket a beszólásokat, gúnyolódásokat. Olyan egy éve nagyon kiborultam, és elkezdtem előttük zokogni hogy hagyják abba. Egy kis időre meg is szűnt. Aztán szépen lassan újra elkezdték, de még durvábban. Elkezdtek beceneveket adni (pl. Pocakhontas, dagimagi, pocak), és fogdosni a hasam. Emiatt nagyon ingerült lettem, és elég erős dührohamaim vannak (ilyenkor morzsolom a lábam, kezem, csikorgatom a fogam, harapom a számat, karmolgatom magam és konkrétan magamban tombolok), amiért szintén baszogatnak, és apám nem egyszer szólt rám úgy, ha nem fejezem be akkor megüt (kinyílik a pofonos láda). És utána persze ők folytathatják a gúnyolódást. A suliban senki nem gúnyol ezzel, nagyon elfogadóak és kedvesek (még a tipikus bully-k se csesztetnek). Erre pont ott ahol a legnagyobb komfortban kéne éreznem magam, ott kapom a legrosszabb dolgokat. Ezek mellett semmiben nem támogatnak, és csak nagyon felszínesen tudok velük beszélgetni. Míg a többi barátnőm már beszélt legalább a menstruációról, amikor apámmal beszélek lefagy, és dadogva ejti ki a szót, ami nekem is nagyon kellemetlen. Szóval bántanak, nem támogatnak, és nem is tudok velük semmiről beszélni. Senkinek nem akartam elmondani, mert azt hittem hogy majd megoldom, és nem akartam megmutatni a gyengeségem. De mostmár eljutottam arra a pontra hogy utálom magam, undorodok a testemtől, és már-már az öngyilkosság is eszembe jutott. Arra gondoltam méh hogy elkezdhetném hánytatni magam, de félek hogy rajtaa kapnak és bántani fognak. Senki nem tud arról hogy mi történik itthon, csak a család. Szóval a kérdésem a következő: mit tegyek?

Fogyjak le hogy megfeleljek nekik, akkor abbahagyják? Mert igazából le akarok fogyni, de nincs meg rá a motivációm. Akárhányszor elkezdem a család lehúz ezekkel a dagadtozásokkal. Szóval várom a tanácsokat. Előre is köszi!

U.I.: Az se baj ha senki nem ír semmit, már az is jót tett egy picit hogy leírhattam :D

2019. jún. 17. 13:47
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha ilyen a hozzáállásod, akkor jobb ha megtanulod elfogadni/elengedni a füled mögött a családod megjegyzéseit, mert lesznek bőven. Szerintem se szép amit csinálnak, de azért 20 kiló felesleggel egy kicsit te is megeröltethetnéd magad, mert az nagyon sok. Főleg egy fiatalnak.
2019. jún. 17. 15:13
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudod, hogyan fogyj: tanuld meg. Az interneten minden információt megtalálsz. Az hülyeséget írt, aki azt írta, hogy pár hónap alatt, az csak komoly betegség eredménye lehet, ha 20 kilót pár hónap alatt lefogyna valaki.

Nem akarok itt részletekbe menni, felesleges, mert én is csak olyan infókat tudnék írni, amit a neten is megtalálsz: kezdj el változtatni az étkezéseden és a mindennapos mozgást (akár séta) el kell kezdeni. A családodat meg (ha úgy érzed, szeretnek, törődnek veled) kérd meg, hogy segítsenek. Akár a táplálkozás, akár a mozgás részében.

Lényeges lenne tudni, hogy hány éves vagy.

2019. jún. 17. 15:21
 13/30 A kérdező kommentje:
Tudom hogy fogynom kéne de ahhhjj. Van egy edzőterem a közelben, és a volt tesi tanárnőm tart ott heti 2 edzést és jártam is oda 1-2 hetet, de a barátnőm aki járt velem abbahagyta. Én pedig nagyon nem érzem jól magam ha nincs ott velem valaki aki az én korosztályom, ugyanis a többiek olyan 40-50 körül vannak, és nem érzem jól magam közöttük
2019. jún. 17. 15:22
 14/30 anonim ***** válasza:
60%
Fogyni márpedig könnyű, ha nincs semmi hátráltató betegséged. Mondom ezt -35kg-al a hátam mögött. Csak a motivációt kell megtalálnod magadban, azt szoktam mondani, hogy amíg nem fáj eléggé, addig nem fogsz változtatni. Neked nem a súlyoddal van bajod szerintem, mert akkor lefogynál. Megértem őket is, hogy nem kívánják neked a túlsúlyosok nehéz életét, de szembesítsd őket azzal, hogy ezek a beszólások neked mennyire fájnak, és hogy te elfogadtad így magadat.
2019. jún. 17. 15:24
 15/30 anonim válasza:
68%

Ne azért fogyj le, hogy abbahagyják a csesztetést, hanem inkább magad miatt.

Hasonló szituban voltam én is 18 évesen. Majd mikor egymás után jöttek a gondok és úgy éreztem, hogy eltört bennem valami akkor végig kellett gondolnom mindent. Ki vagyok most, mi vagyok most és mit akarok a jövőben elérni. Meg kellett békélnem önmagammal, lemondott gyermekkori céljaimat kellett kitűznöm újból célnak, amikről még akkor mondtam le, amikor láttam, hogy nem fog menni,meg kellett terveznem, hogy hogyan fogom megvalósítani ezeket a célokat és végül már csak a cselekedett maradt. Minden nap eljártam edzeni.volt,hogy szakadó esőben, volt hogy viharban és volt, hogy kánikulában. Nehéz volt nagyon, nem fogok hazudni. Előjött bennem is az mint minden más emberben, hogy feladom az egészet én ehhez gyenge vagyok, majd legközelebb. Aztán ilyenkor csak arra kellett gondolnom, hogy mi értelme feladni, ha már eddig kitartottam. Egyedül kellett csinálnom mindent. Barátok már nem léteztek, ellenségek inkább. Most 19 éves vagyok, sikerült lefogynom. Erősebb jellemet sikerült kialakítanom magamban ez idő alatt a változás segítségével. Sokkal határozottabb, magabiztosabb lettem. A régi énemet egyszerűen gáznak érzem már.

Amennyiben megfogadod a tanácsaimat sok erőt kívánok hozzá. Nehéz lesz, de a végén meglátod, hogy megérte ez. Mások véleményével közben ne törődj, te csak csináld a dolgod.

2019. jún. 17. 16:00
 16/30 anonim ***** válasza:
71%
Hagyd akkor a fogyást a csipába! Majd 20 év múlva, mikor már cukros leszel, meg pazsmirigyes. Meg mikor már évek óta nem volt szilárd székleted. Nehéz, de akkor majd jobban fogod látni, hogy most még milyen könnyű dolgod lett volna
2019. jún. 17. 16:12
 17/30 anonim ***** válasza:
82%
Én tuti hogy nem fog ám vissza magam. Beceneveket adnék nekik én is! Ha valamelyiküknek rossz a foga akkor Fogtündér, Halszáj, BlendAhmed stb. Ha zsíros a haja vagy ápolatlanabb akkor a megszólítás "Na mi van HAJ? “ vagy Paróka, Fésűgér, KALAP ÚR/asszony. Ha valamelyik beszól akkor meg:"Tajékhoz besütött a nap az ablakon, jó reggelt! “ stb. Ne feledd hogy a b@$z0gatók legtöbbször a saját gyengeségeiket palástolják mások szekálásával. Ideje visszaütni.
2019. jún. 17. 17:06
 18/30 anonim ***** válasza:
0%
Most akkor elfogadtad vagy utálod a hájas testedet?
2019. jún. 17. 17:14
 19/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha fogyókúrázni kezdesz, csakis magad miatt tedd!

Egy jó indokot mondj, hogy miért nem szakítottad meg a kapcsolatot ezzel a két faxparaszttal egy életre. Látod, hogy más is sokkal jobban elfogad, mint ezek.

2019. jún. 17. 18:34
 20/30 anonim ***** válasza:
53%

1. Ne zabálj

2. Mozogj

Kifogás mindig van. Jajj, abbahagyta a baratnom, persze. Otthon benyomod a rubint rekat, aztan mehet a menet. Utana meg szaladgalsz a haz korul. Vagy felpattansz a biciklidre, es tekersz. Szamtalan lehetoseg van.

2019. jún. 17. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!