Megismerkedtem egy roma fiúval, félek mit fog szólni a családom, mit tegyek?
Egyetemen megismerkedtem egy roma fiúval, említettem már a családban, hogy van valakim, csak azt felejtettem még elmondani, hogy roma származású. Mondták, hogy most már szívesen megismernék, az egyik hétvégén a családi grillezésre hívjam meg. Félek, hogy nem fogják elfogadni őt, és az nekem nagyon rosszul esne, mert mi szeretjük egymást. Talán még a szüleim lennének a nyitottabbak rá, de a nagyszülőket ismerve, ők borzasztó előítéletesek. A fiú egyébként egyszerű családból jött, de a szülei dolgoznak, anyja ápolónő, apja karbantartó egy cégnél, de nem kiabálósak, nem bűnözők, nagyon rendes emberek, én úgy ismertem meg őket.
L/23
Nem kell bemutatni nekik, a te dolgod. Ne vidd el szegény srácot ilyen emberek közé.
N. (magyar)
Diploma utan menjetek kulfoldre elni-dolgozni. Mi is ezt csinaltuk, igy a "szereto" anyamek nem tudnak marni minket es uszitani egymas ellen. Az evi 1-2 latogatast pedig ugy allitottuk be, hogy vagy beke es nyugalom van, vagy nem megyunk tobbet. 17 eve vagyunk egyutt, 15 eve kulfoldon, ket fiunk van, jol es nyugalomban elunk, sajat hazunk van, anyagi es erkolcsi biztonsagunk. Ferjemet is megbecsulik (informatikusok vagyunk) es nem szamit a szarmazasa.
Magyarorszagon nagyon nehez lett volna minden, ha egyaltalan elfogadtak volna ot barhol is - beleertve a szomszedoktol kezdve az utcan a vadidegenekig.
Tetszik ez a mondatod, biztosan sokat vajúdtál rajta , hogy hogyan írd le. : "Egyetemen megismerkedtem egy roma fiúval, említettem már a családban, hogy van valakim, csak azt felejtettem még elmondani, hogy roma származású." :)
5 # - ös
és
a 9 # -es tetszik , szerintem itt van az igazság és a megoldás kulcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!