Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért néz szarba a saját anyám?

Miért néz szarba a saját anyám?

Figyelt kérdés
Elegem van, nem is tudom minek írok ide. Egyszerűen nem tudok rájönni miért. Kiskoromban mindig csak dolgozott, sosem beszélgettünk úgyel, mint ahogy egy anya meg lánya szokta. És ez nem változott. Most sem tudok vele miről beszélni. Általában lehülyéz. Hülye vagy te stb. összeveszünk. Tűrők. majd elegem lesz és kijön minden egy sírással. persze erről nem tudnak, mert nem érdekli egyikőjöket sem. Mindig nővéremmel van megáldva, hogy ő bele ment mindenbe. Nincs senkim sajnos. Legjobb barátnőm régen átvágott. Azóta nem nyílok meg senkinek és nem tudom elmondani senkinek a bajaimat. Örülök ha nem kell itthon lennem, egyszerűen útálok. Imádok nevetni, de néha nem akarok élni. Már az is eszembe jutott, hogy én vagyok kattant. Most már nagyon kivagyok. Bocs ha összevissza írtam na de..:( nem értem:(
2010. júl. 8. 20:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Próbálj meg barátokat,haveorkat szerezni, játj el társaságokkal ide-oda. Lehet hogy a szüleid csak a sok munka meg a stressz miatt ilyenek :S

Ne törődj velük ilyen téren, hátha észbekapnak.

2010. júl. 8. 21:29
 2/19 anonim ***** válasza:
*járj
2010. júl. 8. 21:29
 3/19 anonim ***** válasza:
Velem és anyámmal is ez van... Velem ő néha normális, de legtöbbször nem. Megtettem már mindent, hogy jobb legyen. Nem lett, beletörődtem...
2010. júl. 8. 21:50
 4/19 anonim ***** válasza:

Nalam is ugyanez a helyzet, en tegnap borultam ki ra nagyon. Eddig turtem, de most mar tovabb nem birom.

Valami megoldast ha valaki tud, nagyon megkoszonnem en is.

2010. júl. 8. 22:00
 5/19 anonim ***** válasza:

Férjemmel bánt nagyon csúnyán az anyja gyerekkorában,de még most is pedig 35 éves férfi már.Mindennap fejen vágta,lehülyézte,"te nem vagy jó semmire","ugyse tudod megcsinálni" stb.Annyira kikészült,hogy pszichológushoz kellett vinni 16 évesen:(

A viszonyuk a mai napig szar,az anyja az önbecsülését a sárba taposta.Benne a haverok tartották a lelket,mióta összejöttünk azóta lett nyugodt.Nem tudom hány éves vagy,de ha nem tudod ezt anyukáddal megbeszélni,akkor csak az segit ha majd külön élsz.Sajnálom:(

2010. júl. 8. 22:05
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia Kérdező, nem tudom hány éves vagy, biztos fiatalabb nálam, én 29 vagyok és lány (nő). Ugyanilyen anyám volt, pontosan ugyanilyen lelki állapotban voltam évekig, mint te most. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy már nem jönnek elő a gyerekkori traumák és a szeretetlenség hatásai. Nem, nem vagy kattant egyáltalán, nyugi. A reakcióid természetesek és normálisak, rengeteg, hasonló anyával rendelkező embernél előfordulnak, akár tipikusnak is nevezhetők (el se hinnéd mennyi sorstársad van, csak senki nem mer nyilvánosan beszélni ezekről a dolgokról), és az érzelmi bántalmazás és a verbális erőszak eredményei. Te áldozat vagy, anyád meg jellemtelen ember. Fontos, hogy ezt tudatosítsd magadban, és ne érezd magad hibásnak vagy rossznak - egy felnőtt embernek kötelessége megtanulnia, hogyan kezelje a feszültségét, az, hogy ezt anyád nem tanulta meg, az ő hibája, nem a tiéd. Hogy miért néz anyád "szarba"? Vannak pszicésen visszamaradott, gyenge emberek, akik a saját feszültségeket és sérelmeiket más (ártatlan) embereken vezetik le. Ez sokszor tudattalanul következik be náluk, hiszen az ilyen típusú emberre jellemző, hogy tökéletesnek tartja magát. De kin torolja meg a sérelmeit, kin vezesse le a mások (általában saját magánál magasabb rendű emberek) iránt érzett haragját? Hát a nála gyengébben, rosszabb pozícióban lévőn. Sok esetben ez a saját gyerek - hiszen a saját gyerek jó célpont, ki van neki szolgáltatva anyagilag és egzisztenciálisan, sőt a társadalom körülményektől és szituációtól független tiszteletet és szeretetet vár el tőle - így hát szabad préda. Figyeld csak meg, az ilyen gyáva emberek hogy bájolognak a náluk idősebbnek, magasabb pozícióban lévőnek, jobb anyagi helyzetben lévőnek, tanultabbnak, stb. Csak a gyereküket, esetleg a munkahelyi beosztottjukat (már ha van nekik) merik nagy bátran és gátlástalanul rugdosni. Az én anyám mellett a fiatal, akkor 30 éves beosztottja 1 év alatt olyan súlyos idegösszeroppanást kapott, hogy pszichiátrián kellett kezelni.
2010. júl. 8. 22:08
 7/19 anonim ***** válasza:
22.08 folyt.: Különélést én is támogatom, nekem is az segített. Húzz el onnan minél hamarabb, emlékszem én annak idején a centit vágtam, mint a katonák, hogy mikor lesz már meg az érettségi, hogy mehessek.
2010. júl. 8. 22:09
 8/19 anonim ***** válasza:

előző vok:

Még annyi h sajnos vannak olyan szülők akikkel nem tudsz mit kezdeni,hiába akarod megbeszélni,nem figyel oda vagy akkor is csak a te hibáid látja.Ezek a szülők nem ismerik el h megbuktak.A férjem anyjával már én is beszélgettem erről de nem látta be csak a fiát szidta,nagyon csúnya dolog.

2010. júl. 8. 22:10
 9/19 anonim ***** válasza:

Én is ilyen helyzetben vagyok, habár engem apám tiport mindig a földbe. "Te hülye szar vagy, úgysem tudod megcsinálni, esetlen vagy; azért mert ilyen szar természeted van ezért utál téged mindenki" stb. Apám lassan 3 éve nem él, de a mai napig ezek a dolgok jutnak eszembe, és mindenhez sajna így állok hozzá, hogy úgysem sikerül. De amúgy nagyanyám is ilyen, hogy ha vmit elrontok, akkor azt vágja hozzám, hogy "hát mert még nem vagy elég érett, okosabbnak kellene lenned" másoknak úgy mesél rólam, hogy "dehát tudjuk milyen mulya a lány"

És pont ma ku*rva sz*r napom van, mert több dolog nem sikerült, és megint megkaptam, hogy azért mert hülye vagyok, és jobban tenném ha a kutyával játszanék inkább, mert az legalább megy. Legszívesebben ordítanék...

21/L

2010. júl. 8. 22:19
 10/19 anonim ***** válasza:
A szülőktől kellne mi nden gyermeknek megkapnia a szeretetet,az önbizalmat,a támogatást.De sokan csak életre szóló kárt okoznak,amit nem,vagy csak nehezen lehet helyrehozni.Kár:(
2010. júl. 8. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!