Barátom mellettem áll ki a testvérével szemben ezért utál. Hagyjam rá?
Felnőtt emberek lennénk azonban a sógor hajlamos beszólogatni, amit néhányszor már sírva mondtam el páromnak aki mostanában elég erélyesen lép fel a védelmemben. Szerinte sem normális amit a testvére csinál. Emiatt azonban egyre nagyobb a feszültség...
Kerül minket elég feltűnően,nem beszél a párommal sem. Hagyjuk rá vagy próbáljunk meg vele elbeszélgetni? Nálatok volt hasonló?
1. Értelmes, felnött nö nem sír, mert valaki beszólogat neki.
2. Képes kiállni saját maga mellett és leállítani a sógort.
3. Ha a párod szólt neki, és ez nem tetszik a sógornak, akkor nem kell vele foglalkozni.
4. Ha kerül benneteket, az csak jó, miért kellene eröltetni a kapcsolatot?
Szerintem ideje lenne, hogy végre felnött légy, és ne úgy viselkedj, mint egy kis óvodás!
Férjem is mindig kiáll mellettem. Anyósommal meg tudtuk beszélni felnőtt ember módjára, vele azóta is jó a viszony.
Sógornőm úgy hülye, ahogy van, egyikünk sem beszél vele. És ez így van rendben.
Minek erőltetni ami nem megy?
Ja, és ha nem beszéltek, nem fog beszólni, nem lesz sírás.
Probléma megoldva.
Odáig jó, hogy a párod melletted van, de kiállni magadért elsősorban magadnak kell, ha azt akarod, vegyenek komolyan, mint felnőttet és tiszteljenek, mint embert.
A női szerepnek az a tartozéka, hogy majd jön a lovag, aki kiment a bajból, a mesevilág része, erre nem érdemes életet építeni (és főleg nem eszerint kéne nevelni a lányokat).
Persze meg lehet próbálni elbeszélgetni vele és kideríteni, mi a baja (mással is így bánik, vagy csak veled?, esetleg pont azt próbálja elérni nálad, hgoy egyszer állj ki magadért és ne sirogatós kislány módjára valakinek a szoknyája mögé bújj?), hátha lehet jobb alapokra helyezni a kapcsolatot, de ezzel talán olyan családtagnak/barátnak érdemes próbálkoznia, aki nem elfogult/érintett a dologban (hiszen a férjed nem pártatlan, vele nem feltétlenül beszél nyíltan a testvéred, akár azért, mert nem akarja megbántani).
Kérdező, a barátodtól beszélsz, tehát NINCS sógorod!
A barátod testvérét pedig küldd el melegebb éghajlatra, ha beszólogat (sírás helyett)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!