A volt párom beperelt 110000 ftos gyerektartásra (2 közös lányunk van.6 ill 12-éves).110000ft-t szeretne havonta. Fizetésem kb 330000ft. Figyelembe veszi a bíró, hogy én albérletben lakom, ő maradt a közös házunkba a gyerekekkel és az új párjával?
Elvalt anyakent is soknak tartom a 110et 2 gyerekre pedig en nevelem őket egyedül albérletben ami kapasbol 200e rezsivel télen.
En evek ota gyűjtöm a számlakat hogy legalabb a 30-30-at megíteljek, ennyit kertem. Hozzateszem akkor meg mindket gyerek fizetos suliba jart, most mar csak az egyik, volt 2-2 sport, es az osszes kiadasunk leosztva a 2 gyerekre 220e Ft kb havonta (etelallergia is van. 40csp kapok, 40 adokedv, 60 gyt, 60at en rakok hozza + en vagyok nonstop veluk....
40-40-et tartanek realisnak es azzal kb te is szamolhatsz hogy annyit jo esellyel meg fognak neki itelni. Sztem alkudozz vele es egyezzetek ki 40-40-be de akkor nem veszel neki ruhat...meg semmit
Szerintem meg nem esélytelen a 110 ezer. Én 60 ezret kapok 1 gyerekre, ismerősömnek meg 150 ezret ítéltek meg 3 gyerekre.
Amit mostanában leginkább figyelembe vesznek, az a gyerekek igényei, életszínvonala. Tehát ha a gyerek jár sportra, különórára, fejlesztésre, azt mind figyelembe veszik. Tehát ha Pistike a házasság alatt nem járt sehová, és nem költöttek rá sokat, akkor nem ítélnek meg magas összeget. De ha a család jó életszínvonalon élt, Pistike járt külön angolra, úszásra, gitárórára, jártak kultúrális programokra, vásároltak neki könyveket, sportszereket, akkor a bíró úgy dönt, hogy Pistikének ne kelljen erről lemondania, csak mert a szülők elváltak.
A fizetés harmadát a gyerekekre költeni nem túlzás.
Ez igy van ahogy utolsó irja, a válás miatt nem állhat be a gyerekeknél " életszínvonal-esés"!
Ha addig volt 2-3 különora/gyerek, akkor nem mondjatja az apa hogy az felesleges csak mert kevesebbet akarna fizetni és ha pl fizetős a suli az se jó érv hogy "van ingyen iskola".
Te is jobb, ha felfogod, és megérted, a gyerektartás nem fájdalomdíj, és nem is könyöradomány.
20-30ezer ft nevetséges összeg, attól függetlenül, hogy (tapasztalatból tudom), sokan ennyit fizetnek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!