Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt párom beperelt 110000...

A volt párom beperelt 110000 ftos gyerektartásra (2 közös lányunk van.6 ill 12-éves).110000ft-t szeretne havonta. Fizetésem kb 330000ft. Figyelembe veszi a bíró, hogy én albérletben lakom, ő maradt a közös házunkba a gyerekekkel és az új párjával?

Figyelt kérdés

2019. máj. 18. 05:28
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
42%

Régen azt mondta ki a törvény, hogy egy gyerek utàn a fizetés 20%-àt kell fizetni, kettő vagy több gyerek esetén a fizetés 40%-àt.

Ügyvéddel beszélj, mert fogalmam sincs, hogy ez vàltozott-e.

A bíró különben a jogszabály alapjàn dönt, nem "érzelmi" alapon, bàr túlzàsnak tartom a 110.000-et.

Mi közös megegyezéssel havi 50.000 ft.-ban àllapodtunk meg a bírósàgon, egy gyermek van.

2019. máj. 18. 08:18
 12/50 Lili8989 ***** válasza:
77%
Kifizették a lakás másik felét? Az mindegy, hogy az uj pasija mennyit keres, nem az o dolga a te gyerekeidet eltartani
2019. máj. 18. 08:23
 13/50 A kérdező kommentje:
A volt párom keres 500000 felett ,nem az új pasija,és nem fizettek ki!!
2019. máj. 18. 08:26
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

"lezajlik ez a per,utána be tudja adni a vagyonelosztási keresetet.nekem ez jön le!"

A vagyonelosztást te is kezdeményezheted, egyáltalán mire vársz 2 éve?

Olyat lehet, hogy a lakás feléért cserébe kevesebbet fizetsz.

2019. máj. 18. 08:32
 15/50 anonim ***** válasza:
96%

Na, most kicsit ràkerestem.

Gyermekenként az àtlagos jövedelem 15-25%-a vonható le, de a bíró figyelembe veszi annak a szülőnek az anyagi helyzetét, ahol a gyerek(ek) el vannak helyezve, figyelembe veszi a gyerek(ek) szükségleteit (pl mennyi idôs, igényel-e valamilyen fejlesztést)

Keress rá, talàlsz bőven erről cikket.

2019. máj. 18. 08:36
 16/50 A kérdező kommentje:
Van egy sorrend.előbb a láthatás,gyerektartás,és csak utána lehet beadni a vagyonelosztási keresetet!kettőt külön kell választani
2019. máj. 18. 08:38
 17/50 anonim ***** válasza:
14%

Cuki a privátod, de ide nem csak tinik kommentelnek;)

Nem számít, mennyit keres az exed, mert nem neki kellene pénzben hozzájárulnia a gyerekneveléshez, hanem csak neked.

Értem én, hogy irigy vagy a keresetére, de ne a gyerekeken töltsd ki a dühödet, megérdemlik, hogy az apjuk annyit költsön rájuk, mint minden más, hasonló keresetű apa a gyerekekre.

Fele fele volt a ház tulajdonjoga? Már rég el kellett volna intézned, hogy kifizesse a részed. Tessék, itt a lehetőség, ahelyett, hogy telekre kuporgatsz, szerezd be azt a pénzt, ami jár neked..

Bár el tudom képzelni, hogy az exedé a ház, ha már többet keres nálad..

2019. máj. 18. 08:39
 18/50 anonim ***** válasza:
83%

Az érzelmektől túlfűtött válaszok helyett mehetnek a tények is:

"Fontos újdonság, hogy megszűnik a tartásdíjfizetésre kötelezett szülő százalékos marasztalása, vagyis ezentúl nem a kötelezett fizetésének meghatározott százalékában kell a díjat megállapítani, hanem egy meghatározott összegben, igaz, hogy ezt a kötelezett jövedelmének 15-25 százalékából kiindulva kell kiszámolni. Új lehetőséget jelent a jogosult számára, hogy a kötelezett munkáltatója köteles a jogosult közvetlen kérésére tájékoztatást adni a kötelezett munkabérének és egyéb juttatásainak összegéről.

A tartásdíj automatikus emelkedésének biztosítását a jogalkotó úgy oldotta meg, hogy a bíróság - ha indokoltnak tartja - a tartásdíjat évente indexálhatja a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett éves fogyasztói árindex mértékével. Ez jobb megoldás, mint a szerződéses gyakorlatban kialakult infláció követés, mert a fogyasztói árindex változása jobban mutatja a gyermekkel kapcsolatos kiadások növekedését.

A tartásdíj mértékének meghatározásánál a bíróság figyelemmel van:

a gyermek indokolt szükségleteire,

mindkét szülő jövedelmi és vagyoni viszonyaira,

a szülők által eltartott más gyermekekre,

a gyermek saját jövedelmére, vagyonára,

és az egyéb szociális és családtámogatásokra is."

Ebből induljatok ki az ügyvéddel, akit ma felkeresel.

2019. máj. 18. 08:43
 19/50 anonim ***** válasza:
32%

A kérdező leírta, hogy házassàg alatt eltartotta a feleségét, hogy az tanulhasson, és most válás után már bánja..

Kérdező, a véleményem nem változott, tökmindegy, házasságban mennyit feccöltél bele a nőbe és sajnálod(most, hogy már elmúlt a szerelem) a nő nem neked köszönheti az egyetemet, a posztját, a fizetését, emiatt nem kellene a gyerekeitektől megvonni olyat, ami jár nekik.

Majd írd meg, mennyit ítéltek meg, szerintem 100 at fognak.

2019. máj. 18. 09:08
 20/50 A kérdező kommentje:
Én most is rájuk költök kb 100at! Én ügyvédre,meg bírósági tárgyalásra sajnálom a pénzt!
2019. máj. 18. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!