Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnőttként anyós és apósjelöl...

Felnőttként anyós és apósjelöltnek illik így köszönni idősebb korban is?

Figyelt kérdés

Én 30+ vagyok, a párom 40+, szóval nem éppen tinik vagyunk. A szülei pedig elég idősek, szinte a nagyszüleim lehetnének (70+)

Náluk is rendben lesz az a köszönés hogy az apukának Jó napok/estét kívánok, az anyukájának Csókolom. ?

Igazából egy jogász orvos stb... családról van szó azért is lenne fontos hogy illedelmes legyek :D

De az anyukájának meg túl hivatalos lenne szerintem az a köszönés hogy Jó napot kívánok, hiszen egy számomra néniről van szó. Beszéd közben is nyugodtan "tetszikelhetem" az anyukáját ugye?

2019. máj. 16. 13:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
21%

"Mi a baj a csókolommal családon belül?".

Van akinél semmi baj nincs vele, van aki ideges lesz tőle. Például én. Engem úgy neveltek, hogy a jó napot/jó reggelt/ jó estét kívánok a normális köszönés. Nem akarom csókolni sem a szomszéd nénit, sem a szomszéd bácsit.

2019. máj. 16. 14:18
 12/21 A kérdező kommentje:

Igen utolsó erre gondolok a tetszikelés alatt, hogy magázódás helyett azt használni beszédben.

Pontosan most gondoltam erre hogy első alkalomról Jó napot kívánok/ Viszont látásra, később meg majd Csókolom. Lehet ez a biztosabb.

De inkább a páromra bízom, amit ő mond majd úgy köszönök :D

2019. máj. 16. 14:18
 13/21 A kérdező kommentje:

Vagyis utolsó előttire gondoltam :D

De valóban, ahány ház annyi szokás.

2019. máj. 16. 14:19
 14/21 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, mi lenne, ha megkérdeznéd a párodat? Én speciel a tetszikeléstől is rosszul vagyok, de nem én vagyok az etalon.
2019. máj. 16. 14:21
 15/21 anonim ***** válasza:
57%
Kérdezd meg a párodtól ő biztos hogy tudja hogy a szülők hogy állnak hozzá a veled egyidős emberekhez.
2019. máj. 16. 14:31
 16/21 A kérdező kommentje:

Igen írtam is hogy megkérdezem mindenképp.

Hát valóban a tetszikelés is tud fura lenni, de én nem tudnék magázva beszélni hozzá, az már nagyon hivatalos nekem.

2019. máj. 16. 14:31
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez nagyon személyiségfüggő. Anyám például szívrohamot kapna, ha valaki lecsókolomozná. Bár ő még csak 56 éves. (habár, szerintem 20 év múlva is ugyanígy szívrohamot kapna :D )
2019. máj. 16. 15:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Az anyum 60 éves és a fiatalok, még a 18 évesek is ugy köszönnek neki,hogy pl. szia Terike néni.és tegezik,igaz,hogy az anyum nagyon fiatalos.
2019. máj. 16. 15:07
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem is először jó napot kívánok, azután majd elválik.

Egyébként a 70+-osok még nem matuzsálemek, nem is értem, harmincasként miért gondolod, hogy a nagyszüleid lehetnének. Nekem apám ennyi, hetven eleje, internetezik, kirándul, jól tartja magát.

2019. máj. 16. 18:11
 20/21 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valaki olvassa, a párom azt mondta hogy nyugodtan lehet csókolom, az sokkal közvetlenebb. És a szülei is azok voltak szerencsére :)
2019. jún. 8. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!