Felnőttként anyós és apósjelöltnek illik így köszönni idősebb korban is?
Én 30+ vagyok, a párom 40+, szóval nem éppen tinik vagyunk. A szülei pedig elég idősek, szinte a nagyszüleim lehetnének (70+)
Náluk is rendben lesz az a köszönés hogy az apukának Jó napok/estét kívánok, az anyukájának Csókolom. ?
Igazából egy jogász orvos stb... családról van szó azért is lenne fontos hogy illedelmes legyek :D
De az anyukájának meg túl hivatalos lenne szerintem az a köszönés hogy Jó napot kívánok, hiszen egy számomra néniről van szó. Beszéd közben is nyugodtan "tetszikelhetem" az anyukáját ugye?
Mindenképpen a hivatalos, napszaknak megfelelö köszönöest alkalmazd, a csókolomozás igencsak negatív, 10 éves kor fölött meg kifejezetten cikis.
Semmi esetre se tegezd le öket, de igen valószínünek tartom, hogy fel fogják ajánlani a tegezést meg a sziával köszönést is, akkor viszont ezt illik elfogadni.
A csókolom sokkal közvetlenebb, mint a jó napot.
Pl. Csókolom Terike néni!
Én 36 évesen is simán csókolomot köszönök a házban lakó idősebb néniknek.
Igen elég megosztó a csókolom úgy látom :D
Nálunk a szüleim az anyósuknak csókolomot köszöntek, nekem főleg a Viszont látásra elköszönés tűnik túl hivatalosnak és távolságtartónak hogy nőként nőnek így köszönök.
Én simán csókolommal köszönök anyósnak, pedig ő fiatalabb, még csak 60 felé jár. De személyisége alapján én is inkább nagyszülőhöz hasonlónak érzem, mintsem anyámhoz hasonlónak (mondjuk ő fiatalabb is, első gyerek vagyok és fiatalon szült). A jónapotozás túl távolságtartó szerintem egy kvázi családi kapcsolatba. Szóval én beszéd közben is simán tetszikezek, még nem szólt érte.
...de most belegondolva, a párom is csókolomozik anyámnak, pedig ott csak cc 15 év a korkülönbsèg. :D
És azért mert én sem 18 vagyok már, attól még szinte a nagyszüleim lehetnének. Így kicsit furcsa az egész.
Minden esetre jobb ha megkérdezem a páromat hogy náluk hogy illik, és akkor tuti nem lövök mellé.
Mi a baj a csókolommal családon belül? Nekem is így köszönt a fiam barátnője, amíg nem mondtam neki, hogy tegezzen nyugodtan. A jónapot olyan távolságtartó, egy idegennek megfelel, de családon belül...
Kettővel alattunk lakik egy fiatal pár, 30-asok, a nővel szoktam találkozni a lépcsőházban és mindíg csókolommal köszön, eleinte furcsának találtam, aztán kiderült, hogy a fiam régi ismerősei. Szóval ez valahogy így működik, vadidegennek jónapot, ismerősnek csókolom. 😄
Szerintem elsőre mindenképpen jó napot kívánok. Valaki írta, hogy családon belül teljesen rendben van a csókolomozás. Valóban, ezzel egyetértek. Viszont neked ők nem a családod, életedben először fogod őket látni. Egy jó napot kívánokkal nem lehet mellélőni. Inkább legyél kicsit túl hivatalos/udvarias, mint az ellenkezője.
Tetszikelni lehet, szerintem abban nincs semmi. (ugye arra gondolsz, hogy "tetszik még kérni a sütiből?")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!