Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy zajlik le ez, a bejelenté...

Hogy zajlik le ez, a bejelentés után?

Figyelt kérdés
Párom unokatesójáról kiderült,hogy 16 évesen már a barátjával él albérletben.A srác 24 éves. A lánynak amúgy is zűrösek a családi ügyei,szülei elváltak,apjánál él (elvileg). Az apja tud az egészről,és el is engedte a lányát,de már 1 éve együtt élnek.Sok albérletben voltak már,mindig csak a gond volt velük. Jelentettem a gyermekjóléti szolgálatnál az esetet(ne kövezzetek meg,megvolt rá az okom,nem rosszat akarok és kicsit bonyolultabb az ügy,de csak tömören írtam le),vissza is jeleztek hogy tovább küldték az illetékeseknek és felveszik a kapcsolatot a lánnyal. Hogy zajlik egy ilyen "eljárás"? Én is kapok valami féle "szerepet", pl. behívnak és személyes is el kell mondanom amikről tudok?
2010. júl. 6. 21:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%

"Amúgy csomó dolog van amit az apja nem tud,pl. most 2 héttel az iskola vége előtt átment a csaj másik suliba,mert kicsapták volna,annyit hiányzott."

... na ne haragudj, de ez mese... 16 évesen a gondviselője tudta és írásos beleegyezése nélkül nem válthat iskolát... Találj ki valami jobbat, mert ezt a gyerekjólét sem fogja bevenni...

2010. júl. 7. 10:17
 12/21 A kérdező kommentje:
figyi,azt nem tudom hogyan váltott iskolát,de megtette. nem is ez a lényeg. nem is írtam hogy az apja tudta nélkül váltott!!!! apucinak bármit be lehet adni,ha olyan.erről csak annyit tudok,hogy azért váltott sulit,mert sok hiányzása volt,ezt is írtam meg,csak ennyit.majd ha akarják utána néznek jobban,hogy mi hogyan történt....de a kérdésemre még mindig nem jött meg "A válasz"....
2010. júl. 7. 12:46
 13/21 anonim ***** válasza:
Meg ha annyit hiányzik az az első, hogy aput hívják telefonon, vagy ki is mennek hozzá. Tudom, mert nálunk is volt ilyen.
2010. júl. 7. 12:46
 14/21 A kérdező kommentje:
bocsi,tényleg az írtam hogy az apja tudta nélkül. ezen túlugorva,van sajnos más is,de ezeket írtam is.
2010. júl. 7. 12:48
 15/21 anonim ***** válasza:
16 évesen amúgy már szabadon teherbe eshet, mert nem számít orvosilag kiskorúnak, és még a párját sem vehetik elő mert 16 után ez már nem liliomtiprás. A drog és alkohol az már más probléma. De mit törődsz te vele? Hagy a francba, majd ha akar segítséget kér. Nehogy már te szaladgálj egy olyan gyerek után aki nem is a tied. Amúgy meg nem volt tanácsos dolog felnyomni sztem, mert így még annyira sem fog bízni benned, mint eddig.
2010. júl. 7. 17:59
 16/21 anonim ***** válasza:
11%
Tképpen azt sem tudod, hogy mit csinál, mert az iskolaváltásról is csak hadoválsz, meg a hiányzásairól is. Szerintem a drogozást is csak kitalálod, minden 16éves bulizik, az se csoda, ha berúgnak.
2010. júl. 7. 18:00
 17/21 A kérdező kommentje:

kedves utolsó,az tény,hogy nem sok konkrétat tudok az iskola váltásról,de sajnos laktunk együtt 3 hónapig :S

Párom édesanyja is jelenteni akarta már a helyzetet,de aztán mondtam hogy én is megteszem,így gondolta minek 2 bejelentés. Eddig sem bízott senkiben.Felelőtlen egy lány,volt alkalmam megtapasztalni,megismerni.

Biztos ti is elnéznétek ahogy egy 16 éves lány pusztítja önmagát,főleg ha a családból. a srác alig tudja eltartani kettőjüket,mindenük elmegy a piára,drogokra.sajna a pasija vitte bele ezekbe a dolgokba. És nem irigykedek.Mire?az önpusztító lassan csöves életmódra?hogy nincs semmijük?

Nekem már megvan minden ami fontos.Szerető család,férj,ház,és lassan talán jön a baba is.

Aki pedig még mindig kötekedni akar,hát tegye.AKI MEG VÉGRE VÁLASZOL ANNAK KÖSZÖNET!!!!

2010. júl. 7. 22:08
 18/21 anonim ***** válasza:
Hát erről sok mindent nem tudok,legalábbis nem többet,mint amit előttem leírtak. Én viszont helyeslem,hogy ezt tetted.Azért ilyen ez a mai társadalom,mert mindenki leszarja a másikat,az emberek már nem törődnek egymással...tudom ez a változó világ hibája is.Sok olyant ismerek,aki panelban lakik és azt se tudja hogy hogy hívjáka szomszéd bácsit,akinek nem is köszön...annyira gáz.Ha van rá lehetősége az embernek,akkor próbáljon meg segíteni a másikon,főleg ha rokon is.nem biztos hogy sikerül majd segíteni rajta,de legalább megpróbálod jobbá tenni az életét.mert gondolom okkal"menekült"egy ennyi idős pasihoz,aki ilyenekbe viszi bele.Gondolom előtte senki nem törődött vele,és azért tett így,mert sok fiatalnak ez is jobb a semminél...Na midnegy,szerintem jól tetted!=D
2010. júl. 9. 23:44
 19/21 anonim válasza:
Bérgyilkost kell fogadni és még időben hidegre tenni a srácot, az a legbiztosabb.
2010. júl. 9. 23:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Lehet nagyon unatkozol,és nincs jobb dolgod mint másokat feljeletgetni vagy rohadt irigy vagy és kéne pasija,azért áskolódsz,mindenképp van valami hátszószándékod.
2010. júl. 10. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!