Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez pontosan, ami kettőnk...

Mi ez pontosan, ami kettőnk közt zajlik?

Figyelt kérdés

Barátommal szakítottunk, mert ő már nem volt szerelmes. Viszont folyamatosan keresett, találkozgattunk, közös programok stb. Én ekkor még szerettem. Aztán még egy szakítás, mindketten úgy akartuk hogy akkor tényleg legyen vége, de csak úgy alakult, hogy állandóan találkoztunk. Folyamatosan keres, nem bírjuk egymás társasága nélkül. Beszéltünk a minap erről és mindketten úgy gondoljuk, hogy nagyon sokat számít a másik és fontos is, de szerelmesek nem vagyunk, viszont ez több mint barátság. Tehát ami kettőnk közt van, az a barátság és a szerelem közt van. Igazából mi ez szerintetek? Lehet ilyenkor még kapcsolat? Vagy csak megszokásból keressük egymást és hiányzik a másik ha nem beszélünk?

Mindketten huszonévesek vagyunk. Köszi a válaszokat.

2011. aug. 9. 01:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy megszokás,lehet hogy szerelem. Ezt így nem lehet megmondani. Ha sokáig voltatok együtt (évekig) akkor valószínű hogy csak megszokás és nehéz elszakadni a másiktól. A legjobban úgy deríthetitek ki ha nem találkoztok egy ideig egymással (kb. 1 hónapig),esetleg találkoztok másokkal (randi) és ha ezek után is folyton egymásra gondoltok és hiányoztok egymásnak akkor még mindig szeretitek egymást.
2011. aug. 9. 01:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Talán az segítene, ha egy darabig egyáltalán nem kommunikálnátok...pár hét alatt mindketten le tudnátok tisztázni magatokban, hogy mit is jelent a másik...ha így folytatjátok, lehet csak Te sérülsz, hisz nem nyitsz másfelé amíg ő az életed része...viszont talán ha ezt a keveset sem kapná meg belőled leesne neki,hogy nem akar elveszíteni....
2011. aug. 9. 01:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy ez egy mély, kölcsönös, bizalmon és tiszteleten is alapuló szeretet. Sajnos az emberek a lángolónak mondott szerelmet várják, látják, kívánják - és marasztalják. Pedig úgy van rendjén, hogy az ideák elkopnak. És előbújnak a kellemetlen, komorabb dolgok. A kezdeti idea-szerelem pedig vagy teljesen kihűl vagy így átalakul, kibővül.

Szerintem találkozzatok továbbra is, hagyjátok úgy alakulni ezt, ahogy magától halad, formálódik. A saját medrében.

Nálunk is valami hasonló játszódik le. Mégis vissza-visszatérünk egymáshoz. Valamiért.

Én egyébként az ilyesmit továbbra is párkapcsolatnak tartom. Egészen addig, amíg mindkét fél ki nem mondja, hogy na jó, tényleg vannak akkora foltok, szakadások, hibák, amik nem javítás, átgondolás kérdései, hanem alapvető ellentétek. Amíg ezt együtt nem mondjátok ki, addig kapcsolatnak látom. (Elég sajátos felfogás, ne vedd készpénznek, amit mondok - csak így látom vagy mi.)

2011. aug. 9. 01:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Első mondat alapján az a benyomásom, hogy a pasi csúnyán viselkedett, mert ha ő már nem szerelmes, de tudja, hogy az exe igen, akkor ne kínozza a jelenlétével. (Miközben esetleg nyitva hagyja a lehetőséget, hogy szerelmes lesz másba!) De persze sokan vannak vele úgy, hogy a szex, meg a társaság, a bújás, stb. kényelmes az amúgy eldobott extől. Haragszom az ilyen férfiakra. (adott esetben nőkre is, ha ők élnek vissza egy pasi szerelmével)

"csak úgy alakult, hogy állandóan találkoztunk."

Ez nem "alakul", ő keresett, te meg igent mondtál.

Jól el lehet így lenni, kérdés, ki találja meg a szerelmet előbb-utóbb?

Én nem hiszek ezekben a felemás kapcsolatokban, én úgy vagyok vele, hogy most vagy járunk, vagy nem járunk.

2011. aug. 9. 02:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg tévképzetek vannak a fejekben a szerelmet illetően. Ha arra a lángolásra gondolunk, amitől nem látunk, nem hallunk, akkor szerintem nem az a szerelem. A szerelembe még a gyűlölet is belefér, bele a hullámzás, és sok minden más. Ha több mint barátság, az szerelem. Én így gondolom.
2011. aug. 9. 08:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez egy ilyen se veled, se nélküled állapot... Bár előre mondom, hogy ez nem az átlagos esemény, de nálunk úgy alakult, hogy összejöttünk, néhány hónap múlva szakítottunk, de a kapcsolatot tartottuk én próbálkoztam mással lenni, nem jött össze, akkor megint kibékültünk, néhány hónap múlva megint nem működött, továbbra is "véletlenül" mindig összefutottunk, egy társaságba jártunk, egy helyen dolgoztunk, majd újra megpróbáltuk együtt, néhány hónap múlva összeköltünk. Utána nem volt semmi baj. Az első csókunk szilveszterkor lesz 10 éve, hogy elcsattant. 3 éves a kisfiúnk és 3 hete házasodtunk össze... szerintem ez happy end. :D
2011. aug. 9. 10:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok. A barátom is azt mondta hogy már nem szerelmes másfél év után, szakítottunk. Ez volt két hónapja. Néha találkozunk, ő rájött hogy én vagyok neki az igazi...én is szeretem , de már ez nem elég egy komoly kapcsolathoz, ez is ilyen több mint barátság, de már szerelem sincs...

Én sem tudom hogy meddig fog ez így tartani, de van egy olyan érzésem ha valamelyikünk talál új párt akkor vége lesz teljesen a kapcsolatnak.

2011. aug. 9. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!