Hogyan segítsunk nővérem kislányának feldolgozni, hogy meghalt az apukája?
Sziasztok. Van itt olyan aki gyermekkorában vesztette el az apukájat?
Nővérem kislánya 7 éves, elvesztette az apukájat a napokban. A kislány és az apukája nagyon közel álltak egymáshoz, nagyon jó apa volt és, mint ember is mindenki szerette. Már elváltak nővéremmel kB 3 éve, de a kislány az apukájaval szeretett volna élni, ezért úgy volt hogy hozzá fog költözni iskola végén. Ők is jóban maradtak. A kislány azt mondja, hogy a temetésig bízik hátha meggyógyul. Mondtuk neki, hogy mitortent a korának megfelelően. A korához képest jóval értelmesebb, viszont nagyon magába fordulós. Hogy lehet neki ebben segíteni, illetve megkönnyíteni a gyászt?
Nem biztos, hogy rossz kategóriában van a kérdésed !
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9501868-kuty..
Foglalkozzatok vele sokat és hagyjátok, hogy kibeszélje. Legyetek ott neki és kicsit tereljétek el a figyelmét.
Részvétem :(
Mikor az én papám meghalt(nagyon nagyon közel álltunk egymáshoz, együtt is laktunk). Kaptam egy plüsst, amire azt mondták, ezt a papa küldte nekem, hogy vigyázzon rám, és bármit elmondhassak neki. Olyan plüss volt, amire hangot lehetett rögzíteni, és videófelvételről rögzítettek nekem pár mondatot, amit ő mondott, így olyan volt, mintha ő beszélne hozzám. Nekem rengeteget segített.
A másik, meg hogy nem erőltették hogy beszéljek róla, de ha én akartam, akár az éjszaka közepén, mindig meghallgattak, sosem ráztak le.
Én 8 éves voltam, amikor meghalt az édesapám. A hugom 4. Nyilván nagyon nehéz egy ilyet feldolgozni, mi világ életünkben valláossak voltunk, nekünk a hit segített...
Lehet el kéne vinni egy aranyos paphoz, de nem kell semmit erőltetni.
Köszönöm a valaszaitokat . Már van kutyája , mivel többen javasolták az anyukájának , hogy a személyisége miatt jót tenne neki .
Nagyon sajnalok mindenkit aki átélte ezt azt egészet .
A beszélgetést nem erőltetjük , elmondtuk neki , hogy ha valamikor is szeretne hozzánk bármikor fordulhat . Pl . Játszik vagy ebédel és akkor hozza fel eddig a dolgot . Hogy alszik az apukája meg , hogy meghalt és ez nem igazságos . Meg miért pont az ő apukájaval történt
Mi is vallásosak vagyunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!