Az öcsém drogos! Mit csináljunk vele?
Nemrég rájöttünk, hogy drogozik az öcsém. Jön hozzám meg a szüleimhez pénzt kérni és amikor megkérdezzük, hogy miért akkor az a válasz, hogy "gyorsan mert kell". A nap nagy részét a haverjaival tölti. Szinte csak aludni jár haza meg pénzt kérni, csak mi nem adunk neki mert tudjuk, hogy mire akarja költeni. Úgy tudom az elvonóra kell az ő beleegyezése is, de ő nem fog úgyse. Tagadja az egészet, csak ő nem tudja, hogy mi már tudunk róla. Anyukám már teljesen kivan tőle :S. Nem érti, hogy miért csinálja ezt mert régen tök normális volt. 18 éves.
20/L
ezek egyáltalán nem a füvezés tünetei. valszeg ennél komolyabb a helyzet. jó esetben vmi diszkódrog, rosszabb esetben igazi keménydrog. én úgy tudom, hogy a heroinistáknak folyik az orra. mintha ez lenne az első elvonási tünet.
"Testi tünetek: beesett, hamuszürke arc, bőr elszíneződése, mély szemgödör, ismeretlen eredetű tűszúrások, véraláfutások, szűkebb vagy tágabb pupillák mint általában, szájszárazság, orrfolyás, étvágytalanság, erős fogyás, hirtelen megnő az édes italok fogyasztása iránti igény, túlzott érzékenység külső ingerekre (fény, zaj, fájdalom, stb.)"
"A heroin megvonását követően mintegy 8-12 órával jelentkeznek a tünetek, egyéb esetekben 24-48 óra múlva ingerültség, feszültség, gyengeség formájában. Jellemző tünetek még: vágy, szorongás, izzadás, könnyfolyás, orrfolyás, ásítozás, alvászavar, pupillatágulat, remegés, reszketés, görcsök, végtag-, izom- és csontfájdalmak, forróság és hideghullámok, a testhőmérséklet emelkedése, láz, izgatottság, pulzus- és vérnyomásesés, hányinger, hányás, hasmenés, testsúlycsökkenés, a vér besűrűsödése, kóma."
- persze az orrfolyás másnak is lehet a tünete, pl. a náthának, és az allergiának is...
azt tanácsolom neked, hogy hívd fel a drog segélyvonalat, és add elő a szitut, ők pontosan tudni fogják, hogy mi a teendő, nem ti vagytok egyedül és először ilyen helyzetben!
Akkor sem hiszem, hogy heroinról lenne szó. Én 6 évig anyagoztam és mindösszesen egyszer találkoztam heroinnal. Akkor ki is hagytam, mert azután vége az életednek. A heroint az esetek többségében beinjekciózzák. Láttál az öcséd karján tűszúrásokat? Hosszú ujjú ruhát visel állandóan? A heroin bevihető még beinhalálva a szervezetbe, alufóliára szórt port felmelegítenek és belélegzik a gőzét, de ez nem okoz az orrban komoly problémákat.
Ellenben a speed, MDMA, ketamin por alapú kábítószereket feltekert papírpénzzel az orrba felszívják. Az anyag az orrnyálkahártyán szívódik fel, de mivel maró savról van szó, ez intenzív használat esetén felmarja a nyálkahártyát és az orrsövényt. (Amerikában plasztikailag bevett módszer az ilyen módon szétcseszett orrú modellek orrporcát a fülükből vett csont-darabbal pótolni) Ennek mellékhatása az orrfolyás, orrvérzés.
Másrészt a heroin utcai ára 5.000 Ft/g körül mozog és baromira nehéz beszerezni. Speedet pedig úton-útfélen árulnak 2-3000 FT/g-ért. Ha csak nem havi 50 rugóra gombol le titeket, nem hiszem, hogy hernyózna.
Filmajánlós voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!