Az öcsém drogos! Mit csináljunk vele?
Nemrég rájöttünk, hogy drogozik az öcsém. Jön hozzám meg a szüleimhez pénzt kérni és amikor megkérdezzük, hogy miért akkor az a válasz, hogy "gyorsan mert kell". A nap nagy részét a haverjaival tölti. Szinte csak aludni jár haza meg pénzt kérni, csak mi nem adunk neki mert tudjuk, hogy mire akarja költeni. Úgy tudom az elvonóra kell az ő beleegyezése is, de ő nem fog úgyse. Tagadja az egészet, csak ő nem tudja, hogy mi már tudunk róla. Anyukám már teljesen kivan tőle :S. Nem érti, hogy miért csinálja ezt mert régen tök normális volt. 18 éves.
20/L
Ez nagyon komoly:S. Mindenképpen érdemes lenne vele leülni megbeszélni vele a dolgokat (ha egyáltalán lehet még vele beszélni). Megkérdezni tőle,hogy miért teszi ezt magával?
Mondjuk gondolkodtam azon is mi lenne, ha drogos filmet vagy akár történetet (képeket) keresnél és megmutatnád neki,lehet elgondolkodna rajta és belemenne egy elvonóra...
Mondjuk aki már nagyon benne van ebbe, azt nehezen lehet rávenni ezekre.
De egyébként honnan tudjátok ,hogy tényleg drogozik?
És azt nem tudod,mit szed/szív/szúr?
Tényleg kell a beleegyezése,különben nem mehet.
Az én bátyám egy ilyen elvonón van,és az ott lévő dolgozok(akik szintén drogoztak egykor)mondták,hogyha nem ment volna el,pár hét múlva már nem élt volna.Ő 16 éves korától drogozik,füvel meg partidrogokkal kezdte,és a heroin szúrásánál kötött ki.Már több,mint fél éve tiszta,de még jó pár hónapig az elvonón lesz.
A szülein rákényszerítették a bátyámat az elvonóra,azzal,hogyha nem megy el,akkor az utcára kerül.
Valahogy meg kell állítani a testvéredet,mert ezt nem lehet könnyen abbahagyni,ebben segítség kell neki.
De lehet,hogy a testvéred valami mást csinál.
Miért vagytok biztosak benne,hogy drogozik?
Ha már 18 éves és semmit nem ért a szavatakból akkor hidd el,hogy az ilyenen felesleges idegeskedni. Előbb utóbb úgy is rá fog jönni ,hogy segítség kell neki.
Ha ő saját magától nem vallja be, akkor nem is fogja.
Felkéne nyitni valahogy a szemét,hogy hülye dolgot tesz és ,hogy lássa hogy van aki szereti őt vagyis te meg anyukád!
De azzal,hogy megmakacsolja magát nem tud rajtatok segíteni.És ti se rajta. Egy drogost nagyon nehéz a valóságba vissahozni :S
Javaslom megnézetni vele az alábbi filmeket:
Ken Park
Kölykök
Amerikai szépség
Veronika meg akar halni
Rekviem egy álomért
Tudom, miről beszélek, én 15 évesen csöppentem bele ebbe az egészbe és ott is maradtam 22 éves koromig. Írj privátot, ha gondolod.
Requiem egy álomért azt feltétlenül nézesd meg vele!
Ne hagyjátok,hogy rosszabb legyen az állapota.
Beszélni kell vele.
16:16-osnak...
Összeül 4 haver, mindenki beledob a buliba 3000 Ft-ot. 12.000 Ft-ból eltolnak egy hétvége alatt 1 bélyeget, mindenki becsap egy negyedet, 4 g speedet, 1-1 fejenként, hogy bírják a 2-3 napos partit és 1-2 g zöldet, mert a végén le kell jönni a dologról.
Vagyis az alany 3 rongyból 3 napig partizik. Relatíve nem volt drágább, mintha bebaszott volna. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!