Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mártírkodik mindig?

Miért mártírkodik mindig?

Figyelt kérdés

Van egy 8hónapos babám, párom és a szüleimnél lakunk anyagi okok miatt. Othon próbálok főzni, mindig elmosogatok, takarítok, mosok, vasalok, wc-t tisztítok, porszívózok, felmosok,próbálok hasznos lenni mire anyu hazajön. A nővérem aki szintén velünk él(25) egy gépfüggő s sose hajlandó magától semmire, megse halja, mikor én próbálok de azt észre se veszi.

Ma a baba hisztis volt ezért csak félig végeztem a mosogatással, párom vitte volna ki sétálni mire anyu elvette tőle, hogy hagyja, majd ő párom meg vigye a kutyát. Utánna behozta a babát s én bent vigyáztam rá, kb 1óra múlva baba sírni kezdet mire anyu kikapta kezemből, hogy akkor séta. Késöbb hazajött s elkezdett mártílkodni, hogy ővé a főzés, takarítás, kerti munka, kutya és még a gyerekre is neki kell vigyáznia. :S Meghogy napi fél óra házimunkát igazán végezhetnénk. Amit csinálok azt észre se veszi s ráadásúl ő "lopkodja" ki a kezemből ajánkozva a babára. Kiakaszt. Minek csinál ilyet? ELviszi, hogy babázna tánna meg teher neki. Mondtam vigyázok rá, ne vigye, segítek amit mond akkor meg megsértődik.

Most arra gondoltam egész héten a kezébe nem fog jutni az unoka s azért is mindent megteszek ne tudjon belekötni. Szerintetek ez működhet?

Mit tegyek, hogy neki is könyebb legyen de ne nézze le a munkámat? Amikor beszélni próbálok vele akkor ő annyira fáradt, biztos csesztetni próbálom, és szinte bennem kelt lelkiismeret furdalást amiért ilyen semmirekellő vagyok.

:(((

2010. júl. 5. 22:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%
A nővéred 25? Akkor te mennyi vagy? Minek szültél gyereket a szülők nyakára?
2010. júl. 6. 00:43
 12/15 anonim ***** válasza:
80%

Nem olvastam a válaszokat, csak a kérdésre reagálok.

Bele fogsz fáradni, és egy folyamatos megfelelési kényszer lesz benned, ha semmit sem hagysz a családtagjaidra, hogy megcsinálják.

Én is mindent megcsinálok a gyerek mellett, persze ez valahol természetes, hisz én vagyok vele itthon. Anyóssal lakunk (nem, nem az ő háza, 4 éve élünk együtt, mert már nagyon beteges és öreg), és már mondtam a páromnak, hogy néha többet kell takarítsak utána, mint a gyerek után. Kávét mellé önti, az olajat kifröcsögteti, a krumpli héját mellészórja, a nappalit meg a konyhát végigcsöpögteti tejjel stb....

Bezzeg ha egy rohadt poharat nem mosok el rögtön, akkor mártírkodik, hogy jajj neki mosogatni kell, törölgetni stb...

Flusztrált vagyok miatta, erős megfelelési kényszer van bennem, és abszolút nem gondolom hogy 100%-ot nyújtok itthon. Ez baromi rossz érzés.

Én nem akarok konfrontálódni anyósommal, mert a párom bántaná csak, de anyukámmal megtenném, mert ő talán jobban megérthetné a dolgokat.

2010. júl. 6. 07:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Fúúú, mintha én írtam volna... Nekem 14 hónapos a lányom, a tesóm meg 21. a szitu ugyanaz, mint nálatok... egy köszönömöt nem kapok soha, de ha a tesóm arrébb tesz egy poharat, na őt aztán egyből ajnározni kell... mondjuk én anyum mondta, h nem akar vigyázni a gyerekre, mert fáradt, stb. mindig azt mondja, öreg ő már ahhoz. pedig nem kérem sokszor, h vigyázzon rá, csak néha jó lenne szusszanni egyet:s

szóval én már nem kérem tőle a segítséget, megcsinálok mindent amit tudok, és nem várom, h bármit is értékeljen...

2010. júl. 6. 08:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Erre a helyzetre sajnos semmi más megoldás nincsen csak a költözés.
2010. júl. 6. 09:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Én, anyámat nagyon szeretem, okos, együttérző és segít mikor kérem de csak ha jó napja van. Apám sokat iszik s olyankor mindig teljesen lenyúzza anyát aki elvan keseredve miatta s már gondoltam rá, hogy azért érzi magán a terheket mert apu ilyen. Általában apu miatt lehet ez. Csak most ő eltörte a lábát s egésznap ithon van, s ha sír a baba (pl mikor felébred s én felmposok vagy teregetek) akkor : "mi baja a babának? Miért nem törődsz vele? Miért bántjátok?" Mintha bántanám vagy nem mennék hozzá amint tudok..:(

Apu is imádja a picit s tudom ezért kérdezi ezeket de elég gátló s rá nem hagyhatom mert már igazi kis felfedező ficánka a gyerek. Egyépként nálunk még nem a baba hanem apám a nagy koszoló :D mint egy kismalac.

Ha valaki együtt él a szüleivel az már a szülei nyakára szült? Azért van babám mert a párommal meghoztuk ezt a döntést s utánna ayuékkal is megbeszéltük ezt. Apám annó azért vett akkora házat, hogy maguk melett tudják majd az unokáikat is amikre mindig is vágytak. (unoka fanatikusok :D)

Köszönöm a válaszokat, kicsit megkönyebültem, azt hiszem én megyek is "látványoskodni" :D

2010. júl. 6. 09:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!