Vannak itt olyanok rajtam kívül, akiknek a családja az alkotmány szerint nem család?
Vagyok én, a két lányom (az édesanyjuk sajnos nem él), valamint a barátnőm, aki másfél éve velünk él.
Csak engem háborít fel, hogy nem minősülünk családnak?
Édesanyámmal élünk ketten együtt, egy fizetésből. Édesapa elhúzott a francba.
18F
"Vannak itt olyanok rajtam kívül, akiknek a családja az alkotmány szerint nem család?"
Magyarországnak jelenleg már nincs Alkotmánya. Alaptörvénye van. Egypárti Alaptörvénye, az ellenzéki pártok és a lakosság bevonása és megkérdezése nélkül. Pudingszilárdságú Alaptörvény, amelyet a kormánypárt tetszés szerint módosít bármikor, ahogy az érdeke megkívánja.
Ezen túl mélyen egyetértek a kérdező felháborodásával.
#8-as (18:00)
"Csak kíváncsiság: mi annak az előnye, ha családnak minősítenek valakiket? Vagy mi változik?"
A "családdá minősítéssel" egy csomó plusz jog és kedvezmény jár.
Ha valakit kizárnak a család jogi fogalomköréből, elesik egy csomó állami támogatástól és kedvezménytől, amelyeket csak családok vehetnek igénybe. Pl. családi adókedvezmények, otthonteremtési támogatások, első házasok kedvezménye, gyermekvédelmi kedvezmények stb.
(Szerintem pont ez a cél, hogy szűküljön azok köre, akiket az államnak támogatnia "kell".)
Egyszer a Gyakorin szó szerint ezt írta valaki egy hasonló kérdésre, amikor felháborodott azon, hogy mennyire kirekesztő a jelenlegi családfogalom és milyen sok embert nem tekint családnak a kormány:
"A család az, ahol szeretet van, és összetartás, bizalom." (Nem pedig az, amit a politikusok kitalálnak.)
Az Alaptörvény szerint mi sem vagyunk család a párommal. 15 éve élünk együtt, gyermek(ek) nélkül. Mi is kirekesztettek vagyunk.
Nem, pénzünk van, mint már mondtam, itt az elv a lényeg.
Igenis magánügy, mert mi vagyunk benne, a társadalom többi részét az égvilágon semmi nem köti ahhoz, ami köztünk van.
Házasodjunk meg? Konkrétan nincs rá időnk. Külön és közösen is annyi dolgunk van, hogy egy házasságkötés és a vele járó minden felhajtás megszervezése csak nyűg volna. Ez az én okom, másnak biztos vannak más okai, ettől lesz egyéni a kérdés.
A XXI. századot az XX. század emberei próbálják irányítani az XX. század eszközeivel, ez a probléma. Hiába definiálják az alaptörvényben a család fogalmát, a valóság attól még nem úgy fog működni. Ha pedig az alaptörvény egész tömegek minden nap megélt valóságával szembemegy az egy egzisztenciális tragédia.
Hagyd utolsó, a kérdezőnek is csak a szája nagy, vagy unatkozik.
Házasodni nincs ideje (konkrétan kb 10 perc egy polgári esküvő), de lényegtelen dolgokon órákat pörögni itt gyakorin, arra van ideje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!