Mit tegyek, ha a családom nem tartja tiszteletben a diétámat?
Nagyobb súlyfeleslegtől szeretnék megszabadulni (15-20 kg), és emiatt elkezdtem személyi edzővel edzeni, mondta is, hogy miket próbáljak kerülni. Ezek között ott van a tészta, olajban/zsírban sült ételek, cukros dolgok. Viszont ezt a családom képtelen megérteni...
Azt hajtogatják, hogy a szénhidrátra szükség van, aki diétázik, az mindig depressziós és boldogtalan, meg hogy nézzem meg mamát, egész életében tésztát evett tésztával, mégis sosem volt 60 kg-nál több. Én ezt elhiszem, de ha én megeszek egy tábla csokit, rögtön hízok 5 kilót. Erőltetik, hogy igenis egyek, és hogy mindenből kell enni, csak nem sokat. De őszintén, már nem is kívánom a bacont, rántott dolgokat, vagy éppen a sült krumplit. Sokkal jobban érzem magam, hogy előre megtervezem, mit hol eszek, vagy éppen mit főzök.
Holnap is sütnek lángost, és fánkot, és hogy menjek majd enni, jobban fog indulni a napom, meg "jaj egy reggeli csak belefér". És hiába mondom, hogy nem fér bele, erőltetik.
Én is diétáztam, edzettem de a szüleim ettől még azt ették amit szoktak.
Illedelmességből megkínáltak, de rajtam múlt, hogy megszegem e a diétát vagy sem.
Ha csalsz, az a te hibád, nem a környezetedé :)
"de ha eszek mondjuk egy falat lángost, nyilván kívánni fogom a többit is"
Igen, és van még egy baj: ha eszel valami kicsit is komolyabbat, AZONNAL LEÁLL A FOGYÁSOD, és innen kezdve KETTŐ HÉTIG nem indul meg újból!
A súlyod egy dolog - csakhogy nem zsírból fogysz ilyenkor, hanem főleg izomból.
Arról nem is beszélve, hogy sok ilyen után megedződsz fogyás ellen, és jó eséllyel lőttek is a fogyókúrádnak.
Szóval, jól látod: TILOS elcsábulni!
De én nem is erről beszéltem!
Ha valami miatt MEGAKAD a fogyása - pl. rendesen teleeszi magát - AKKOR áll le.
És azért 2 hétre, mert ennyi kell hozzá, hogy ismét beinduljon a zsírbontás.
És az is igaz, hogy minden ilyen esetben edződik a fogyás ellen.
Köszönöm a 0%-os lepontozást a sok hozzáértőtől.
"rossz" elmélet?
Max. nem tetszik neked.
Tudod, van olyan orvos, aki táplálkozástudománnyal foglalkozik. Tőle tudom.
Az ősemberek közül annak idején az maradt életben, aki hízásra ERŐSEN hajlamos volt, és mindenféle módon küzdött a fogyás ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!