Mi lenne a helyes ebben az esetben? Együttélni vagy elköltözni?
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek. Férjemmel az idős nagymamámnál élünk. Miénk a fenti rész,ővé a lenti.Tehát egy nagyobb emeletes házról van szó,ami a mamámé. Igazából a mamámnak nincsen senkije rajtam/rajtunk kívül,illetve az egyik lánya nem itt él,így nem igen tud neki segíteni semmiben,a másik gyermeke meg elhanyagolja (ő az én anyám,aki engem is kitett otthonról).
Nélkülünk biztos nem lenne meg a mama. Csak szegény olyan idegesítő,hogy állandóan vásároltatna velem mindent.Nem elég az,ha elmegyek a héten nagybevásárolni és természetesen hozok neki mindig friss kenyeret.Neki mindig kell még valami.Van nyugdíja ,de nyilván nagyon kevés.A számlákra nem lenne elég neki,ha egyedül lenne. Tehát én is sokat költök még pluszba rá a gyógyszerek miatt és a számlák miatt is. Elhagyja magát,semmit nem csinál meg. Nagyon nehéz,hogy gondoskodjak róla is. Én is dolgozom általában több,mint 9 órát és kisütni nem tud pl mirelit kaját sem,mert arra hívatkozik,hogy nincs jól. Megvárja míg hazaérek és fáradtan főzők neki valamit. Sokszor erőszakos velünk,hogy neki ez meg az kell most azonnal. Nem igen tudunk félre tenni sajnos így. Férjem szeretne elköltözni,de akkor mi lesz a mamával? Másrészt pénzünk sincs házra,de még hitelt felvenni se tudnánk valószínű..nem keresünk olyan jól,csak,mint az átlag :/ Felmerült a férjemnél az is,hogy megvegyük a mama házát és a rokonokat fizetnénk ki. Tanácstalan vagyok,de szörnyű,hogy a jövőmre nem tudok félre tenni,csak nagyon apránként. Plusz most már szeretténk lassan gyermeket is.
31/N
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon elgondolkodtató,amiket írtok. Leültünk már több alkalommal átbeszélni a dolgokat a mamával,de nem lett változás.Nem is érti szerintem.Alzheimer kórt sajnos legutóbb diagnósztizáltak igen. Havonta én gondoskodok a kontrollokról közben dolgozom,állandóan elkéretőzőm,hogy tudjam vinni.
A két gyermeke nem támogatja.Rákérdeztünk,de nem akarnak anyagilag támogatást adni,mert természetes nekik,hogy mi vagyunk itt,mi élünk vele,akkor mi fizessük a számlákat meg mindent.Nem értik meg a mi helyzetünket.
Írta valaki,hogy ingyen élünk...A számlákat nagyrészt én fizetem a férjemmel.Mama ha 20-30at belead általában. Sokszor bevásárolok neki és nem kérem el az árát.Ha főzők neki is adok és nem várok el semmit.Hozom-viszem a kontrollokra és nem kérek el ezért se benzin pénzt.Pedig nem egy városba van a kontroll és még haza is viszem és vissza is megyek a másik városba tovább dolgozni.
Számlákon felül szoktunk leadni neki egy bizonyos összeget az itt lakhatásért,de most a téli időszakba nem müködött,mert sok volt a füttés miatt a számla.
A nyugdíjára visszatérve az a baj,hogy ő viszont úgy látom,hogy elosztogatja a pénzét a nem itt élő lányának,mert anyagilag ők is megszorulnak. Vissza meg nem igen kapja :(
Legszívesebben mennék messze,de lelkiismeret furdalásom is lenne,mivel anyám kidobott és ő azért gondoskodott rólam,hogy legyen otthonom.
A kedves rokonok járuljanak hozzá az eltartásához, vagy kössetek a mamával eltartási szerződést. Minden számlát tegyetek el, hogy ki tudjátok mutatni, hogy ti támogatjátok a mamát. Az eltartási szerződésben a tulajdonotokba kerül a ház. Feltéve, ha nincs rajta a nagypapa öröksége.
Végül jobban járnátok, ha kivesztek egy garzont. A család, anyád is is, szülőtartásra kötelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!