Van itt olyan, aki pszichológushoz “küldte” a
házastársát? Hogyan történt? Segített?
Figyelt kérdés
Férjemnek szerintem pszichológusra lenne szüksége. Én próbáltam/próbálok neki segíteni, de igazából szerintem külső, profi segítségre lenne szüksége. Már egyébként “viccesen” ő is utalt rá, hogy vannak gondok, de nem tudom, hogy venné ki magát, ha én kérném, hogy menjen el...érdekelne, hogy aki ilyet kért a párjától, hogyan reagált a másik fél, mi lett a folytatás stb. (Egyébként nem gondolok semmi súlyos problémára, de szerintem nem jó így, ahogy most vannak a dolgok, elsősorban ő szenved, de ez nyilván kihat ránk is).
2019. márc. 24. 18:19
1/8 anonymousreview60 válasza:
Kolléganőm párterápiára ment a férjével 3(?) éve, aki az első alkalom alatt azt mondta, hogy neki nincs erre ideje, majd távozott. Most válnak.
Szerintem kedvesen, egyenesen mond el neki, hogy talán érdemes lenne akkor tényleg megbeszélnie a dolgokat egy pszichológussal, ha így érzi. Lehet, hogy egyes dolgokat jobb megbeszélni egy titoktartó vadidegennel.
2019. márc. 24. 18:35
2/8 anonim válasza:
Nem kérni kell, hiszen nem szívességet tesz, hanem javasolni illetve kérdezni, felvetni a lehetőségét. Természetesen, köntörfalazás nélkül. "Nem gondolod úgy, hogy érdemes lenne egy pszichológussal beszélni?" De ha a kapcsolatotokról van szó, akkor a párterápia a megfelelő. Mi a problémája szerinted?
2019. márc. 24. 19:17
3/8 anonim válasza:
Ha a házasságot érinti, ketten is elmehetnétek, feleség megtudhatja pszichológusnál: miként tud férjének segíteni a problémájában, olyan is lehet, hogy látszólag csak egyik fél problémája, de másik féllel való kapcsolata idézi elő a problémát...
2019. márc. 24. 19:47
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem hiszem, hogy párterápiára lenne szükségünk, de persze ha kell, bevállalom. Tulajdonképpen a gond a hangulatingadozásaival van. Pl tegnap délután vette észre, hogy a nappaliban elfelejtette elzárni a radiátort, pedig ugye alapból meleg volt. Ettől kb olyan depis lett, mintha valami komoly baj történt volna (nincsenek anyagi gondjaink, szóval nem rokkanunk be a fűtésszámlába, és amúgy figyelünk az ilyenekre). És ilyenből van naponta több. Sokszor néha mintha keresné, hogy min keseredhet el, miért okolhatja magát.
2019. márc. 24. 21:18
5/8 anonim válasza:
Hát, ez önbizalomhiány, amihez nem ártana egy pszichológus. Valószínűleg gyerekkorában nem kapott elég dicséretet vagy elnyomta az anyja. Mindenesetre te dicsérd sokat, de azért úgy, hogy ne legyen mesterkélt, hanem spontán.
2019. márc. 25. 06:32
6/8 anonim válasza:
Hát, nem is okvetlen párterápiára, de azért szükség lenne ott rád is. Mármint, ha szereted a férjedet, és tudni akarod, hogy TE miben segíthetsz neki, hogyan támogathatod.
Egyébként, ha évek óta együtt laktok, és ez egy újkeletű probléma, akkor simán el tudom képzelni, hogy párterápiára van szükség.
2019. márc. 25. 14:25
7/8 A kérdező kommentje:
#5: én is ilyesmire gondolok. Egyébként sokszor mondja, hogy én olyan sokat dicsérem, pedig nem ajnározom reggeltől estig, ebből gondolom, hogy gyerekkorában nem sokat dicsérhették.
#6: nem új keletű a dolog, igazából most jutottam el oda, hogy úgy érzem, hogy “háziilagos” módszerekkel nem érek célt. Persze ha azt mondja a pszichológus, hogy menjek én is, akkor megyek.
2019. márc. 25. 15:20
8/8 anonim válasza:
Én erős stressz nyomása alatt voltam ilyen. Lehet nála hasonló pl. a munkája miatt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!