Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért élem meg ilyen szörnyen,...

Miért élem meg ilyen szörnyen, hogy önálló lett a fiam?

Figyelt kérdés

Nagyon büszke vagyok rá, de valahol fáj is, hogy már nincs szüksége ránk.

Most lett 25 éves, 2 hónapja véglegesen elköltözött és hiába jár haza, nekem nagyon rossz, hogy már nem él itthon. Lehet, hogy önző vagyok és nem így kéne egy anyának gondolkoznia, de úgy szerettem, mikor ide jött haza az iskolából/munkából, vagy mikor kicsi volt vigyázhattam rá. Másnak is vannak hasonló gondolatai, vagy csak én dramatizálom túl? Ő az egyedüli gyerekem.

Vagy ha látom, hogy önállóan csinál mindent egy jópár éve már, maga intézi az ügyeit, minden tekintetben felnőtt. Nem örülnöm kéne inkább ennek?

2019. márc. 20. 14:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
97%
Hát pedig ez az élet rendje. Gondolom, megy hozzátok rendszeresen. Igen, örülj neki, hogy ilyen gyereket sikerült felnevelned.
2019. márc. 20. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor világos.

Esetleg valami eljárós program nincs a környéken? Könyvklub, akármi? Lényeg, hogy foglald le magad valahogy.

2019. márc. 20. 14:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
De örülnöd kéne. Főleg azért, mert már 25 éves. Nem 18 évesen költözött el gyerekként.
2019. márc. 20. 14:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen érzései mindenkinek vannak. 25 évig veletek volt, és egyszer csak nem teljesen része már az életeteknek. Fel kell dolgoznod. Keress elfoglatságot, ami kitölti az idődet.
2019. márc. 20. 14:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez a normális, hogy hiányzik, de próbáld tudatosítani magadban, hogy a legjobb helyen van, nem börtönben, nem kórházban, nem a hajléktalanszállón, nem Dél-Amerikában, vagy Afrikában, és ha nálatok lakna , akkor lenne baj, akkor lenne életképtelen, infantilis, önállótlan.

Koncentrálj valami másra is, a párodra, a barátaidra, a munkára, a hobbidra és tudd, hogy úgyis gyakran találkoztok majd, hiszen nem Amerikában él.

2019. márc. 20. 14:40
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Normálisak az erzeseid.🙂
2019. márc. 20. 15:03
 7/13 anonim ***** válasza:
97%
Milyen gyakran jár haza? Én 30 vagyok, 5-6 hetente látogatok haza. Teljesen normális a viszonyunk így. Ha együtt élnénk még, tuti egymás agyára mennénk. Szerintem ez az élet velejárója, inkább örülj, hogy önálló. Én 18 évesen költöztem el otthonról, de 14től kezdve is már elég sokat távol voltam.
2019. márc. 20. 15:08
 8/13 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen normálisak az érzéseid.Főleg hogy egy gyermeked van.Bármekkorák is, mindig a gyerekeink lesznek.

Nekünk 3 felnőtt gyermekünk van.2 lány, 1 fiú.Már mindegyik külön él a párjával.

Engem az első gyermekünk elköltözése viselt meg.Örültem hogy boldog, de a család széthullását éreztem.Ebédeltünk, automatikusan neki is tettem tányért,stb.Sokat sírtam miatta.De még otthon volt 2 gyerek, ők lekötöttek.A 2 gyereket jobban viseltem már, mikor elment.Viszont amikor a fiam is elment, és ketten maradtunk a férjemmel, hát ez borzasztó volt.A kiürült fecskefészek.Igazából még most is üresnek érzem az életem.Pedig kb.2 hetente hazajönnek, van munkám, rengeteg elfoglaltságom.

De azok az évek, amikor kicsik voltak,hatalmas boldogság volt.Már soha nem jön vissza.Néha hatalmába kerít, és nem találom otthon a helyem.jobb mikor dolgozom.

Na jól megvigasztaltalak!

2019. márc. 20. 15:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Örüljél, de persze érthető az aggodalmad. :)

Ellenpélda: férfirokon harminc elmúlt és még mindig az anyja nyakán él. Mindent az anyja csinál, MINDENT.

Ő is nevetgélt szegény, jaj milyen lesz majd, ha kirepül, túlféltette a srácot. Ez lett az eredménye.

Konkrétan egy bevásárlást nem tud elintézni a "gyerek", az anyja már beletörődött, hogy 80-90 éves koráig ő fogja gondját viselni és már marhára elege van.

És nem egy ilyet látok a környezetemben, felnőtt nők, férfiak alap dolgokat képtelenek megcsinálni, az anyjukra, apjukra bíznak mindent.

Jól nevelted!!!!!

2019. márc. 20. 15:55
 10/13 anonim ***** válasza:
43%
66% ezt valamiért szívmelengető, de szomorú is volt olvasni.
2019. márc. 20. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!