Ha az egyik fél nem tudja kifizetni a másikat a házból!?
Megvenni nem akarjátok/tudjátok, elköltözni nem akartok/tudtok. Maradni nem lehet.
Ne haragudj de így nem csoda hogy nem tudnak nektek segíteni. Tudom a költözz el mantra unalmas, de sajnos most nagyon igazuk van. Én otthon lakhattam 30 éves koromig és akkor költöztem el nulláról. 10 év hamar elrepül, és akkor sem lesz sokkal több dolgod ha most ilyen a helyzet. El kell kezdeni valahol, neked nem tehetősek a szüleid, te innen kezded mint sokan mások. Ebben a helyzetben nem is igazán kell dűlőre jutnotok, édesapádé a fele ház. Ha nem tudjátok kifizetni akkor el kell adni.
Persze ha úgy látod hogy 25 éves korodig te megszeded magad és lesz pénzed saját házra (valamint ez a szerelem is kibontakozik bla bla bla) akkor kérhetitek hogy várjon még, és kitűzhettek közösen egy határidőt ha belemegy.De saját tapasztalatból ha csak nincs kilátásban előléptetés, vagy új végzettség/munka/lottónyeremény akkor sokkal nem leszel előbbre. Ő meg várhat éveket a semmiért.
"Én apa helyében nem raknám ki a gyerekeimet albérletben!!"
Nem is akar titeket kirakni, a háza felét szeretné. Ha anyukád nem tudja kifizetni, apád helyében én fizetném ki az ő részét, aztán beköltöznék a párommal az albérlet helyett a saját házamba (te meg a nővéred maradhatnátok, de az elvált feleségemhez nem lenne közöm).
Kérdező, apád ugyanebben a helyzetben van 3 éve. Őt nem sajnálod, csak magadat sajnálnád, ha ugyanúgy lennél?
Önző vagy te is, meg anyukád is!
Esetleg részletbe kitudnátok fizetni a részét aputoknak. Vagy eladjátok a házat és egy kisebbet vesztek.. Szűkösebben de meglehet oldani.
Előbb utóbb úgyis kikel repülni és akkor anyutoknak elég lesz az a ház.
De valaki költözhetne aputokhoz is ,ennyit csak segíthetne.
Ha van nagymama akkor még több variáció van.
Egy emeletes ágy nagyon sok helyet megsporol.
De apukátok akár le is mondhatna a házról a ti javaitokra.Elvégre ti öröklitek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!