Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már, hogy titkolnotok...

Volt már, hogy titkolnotok kellett, hogy nem dolgoztok? Akár elmentetek könyvtárba, baráthoz?

Figyelt kérdés
2019. márc. 7. 10:18
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Van pénzem, ami pár hónapig elég, de azt hiszem, ezt már leírtam.
2019. márc. 9. 08:30
 32/49 A kérdező kommentje:

#29-esnek igaza van.

Rengetegszer van az életben, hogy valaki, akit szeretünk, olyan, amilyen, nem lehet vele megbeszélni valamit, nem lehet megváltoztatni a véleményét. Félre kell tenni az önérzetünket és lenyelni ezt a békát. Különben a nagy önérzetünk miatt elveszítjük őt.

Valóban van igazság abban, hogy a mai világ önző és individuális.

Az itteni válaszolók csak ócsároltak, még azt se magyarázták el, ők mit tennének a helyemben.

Valószínűleg úgy állnának hozzá, hogy márpedig az apjuk nem szólhat bele és meg se próbálták volna elkerülni a konfliktust.

Vállalták volna a következő karácsonyt, szülinapot tökegyedül. Munkásszállón.

Erre mentek volna a nagy önérzetükkel, önzőségükkel, individualizmusukkal.

2019. márc. 9. 08:36
 33/49 A kérdező kommentje:

Egyébként még nem döntöttem el, hogy abban a maximum 1 hónapban mit fogok csinálni, lehet, hogy reggel elindulok és könyvtárakban, kávézókban húzom meg magam estig.

Ott tanulok és keresek munkát.

2019. márc. 9. 08:38
 34/49 anonim ***** válasza:
69%

Sosem valaszolokm privátra.

Először is ha nem dolgozol, akkor munka nélkül vagy, szerintem ez evidens. Az is, hogy nem tudhatod előre, mikor tálalsz másik munjkat. Egy hét múlva, egy hónap múlva, egy év múlva.... Ergo, munka nélkül vagy, úgy kell magad fenntartani. Nagyszerű, ha van félre tett pénzed, de az is elfogy egyszer.

Nem tudom ugyan milyen módot ad a jog arra, hogy apád kitegyem a saját lakásodból, hacsak nem ő vette neked és haszonélvezeti joga van rajta, ez esetben viszont bármikor simán megteheti, akkor is, ha dolgozol.

Nalunkmotthon egy "torveny" van: nincs hzugsag. Azon kívül kb mindent meg lehet bocsátani, mindent meg lehet beszelni. Ha az én gyerekem oda állna elem, higy anyu, felmondtam, mert akarmi, természetesen keresek másik munkát, a világon semmi probléma nem lenne belőle. Ha kiderülne, higy felmondott, nem dolgozik, -néké, a képembe hazudja, higy megy munkába, hát akkor esélyes, higy megnezhetne magát. Akkor is, ha x idővel utána derülne ki. A bizalom örökre oda lenne. Kapd össze magad és mondd el

2019. márc. 9. 09:10
 35/49 A kérdező kommentje:

Nálunk a legnagyobb bűn, ha valaki nem dolgozik. Ennél nagyobb bűn nincs.

Dolgozz és kuss a mentalitás.

Ha megtudja, hogy felmondtam, többé nem vagyok a lánya.

10 percet kellene vele beszélgetned, hogy megtudd, hogy ilyen.

Már miért ne lenne munkám?

Elmegyek a legközelebbi gyárba vagy boltba, ha ott nem, tovább megyek.

Állítólag munkaerőhiány van és budapesti vagyok.

Legközlelebb töröld a privátomat és tilts, de ne ide írd ki kvázi.... Köszönöm.

2019. márc. 9. 09:23
 36/49 A kérdező kommentje:

Tehát ha nem "hazudok", a kapcsolatnak örökre lőttek és még a jobbik verzió, ha vége lesz.

Egyébként nem fogom ide kiírni, milyen jogcímen lakom, de kitehet, a jog engedi meg.

Kegyetlen rossz munkahelyen voltam. Vagyis nem rossz, én viseltem nehezen, hogy a velem egy irodában ülő terrorizált + embertelenül monoton adatrögzítés. De legalább koncentrálós volt, ez nekem a legrosszabb párosítás.

Eddig is a szabadnapjaim, a fizetésem és a szabadidőm egy részét képzésekre fordítottam, nem jött be, nem sikerült vele elhelyezkedni.

A hibát ott követtem el, hogy amikor nem sikerült szakmában elhelyezkednem, akkor is váltanom kellett volna, ha más nem, másik adatrögzítőre vagy árufeltöltőnek.

Ehelyett a végsőkig húztam, addig, amíg rendszeresen sírtam és fizikailag nagyon rosszul voltam.

Akkor felmondtam...

Most tanulom a programozást, jelenleg is kellene, de mióta feljöttem a futásból, keservesen sírok...

2019. márc. 9. 09:39
 37/49 anonim ***** válasza:

Hát Kérdező én sajnállak de komolyan, viszont ilyen esetekben inkább minimalizálnám a kapcsolatot a szüleimmel, ha ennyire fafejűek lennének. De Te tudod, a Te életed.

Én is ismerek olyan felnőttet akit ugráltat a szülője, és kvázi elvárja, hogy a paracsait az utód teljesítse, a saját életét nem élheti nyugodtan, és egy-egy ilyen látogatás és lelki terror után sírva érkezik haza, ki van készülve, ennek ellenére újra felkerekedik. És valahányszor szóba kerül a dolog, kihallik a beszédéből, hogy alig várja, hogy elpatkoljon. Szerintem ez a gáz. Te sem kérted az életet, akkor nincs joga beleszólni az életedbe. Kívánom, hogy mihamarabb találj munkát, és amint lehet, költözz el.

2019. márc. 9. 10:24
 38/49 anonim ***** válasza:
0%

Nem ertem mit rinyalsz itt ennyit. Ha szerinted holnap lesz munkád, akkor hajrá, kezdj holnap, problém a megoldva.

A magyar jog csak és kizárólag tulajdonos-haszonelvezo eseten engedi, hogy a tulajtg kitegyék a saját tulajdonából. Ennyi, kamukiralyno

2019. márc. 9. 10:25
 39/49 A kérdező kommentje:

Tessék, akkor kiírom, hogy ne legyek kamukirálynő. De lassan a nevem és a lakcímemet is.

1.

Előbb szerencsét próbálok azzal, amit tanulok, miután nem sikerült (nem fog egyelőre, ezt tudom, még nem olyan a tudásszintem, de 1 vagy két interjút azért meg akarok próbálni, segíthet a jövőben), utána irodai admin, ha nem sikerül, bármi. Ez a sorrend. A bármi a 3. helyen áll. Ezért lehet, hogy nem tudok április elsején rögtön munkába állni, hanem pár hét otthon.

De hol a f...ban van van munkaerőhiány, ha Budapesten a "bármi" kategóriában se lehet elhelyezkedni pár hét alatt? Akár szalag mellé se?

2. Örökölt lakás ajándékozása esetén 10 évig visszavehető a lakás.

Ehhez se volt köze senkinek, de tessék.

Igen, elköltözni is szeretnék majd, mert élhetetlen és veszélyes helyen lakom.

2019. márc. 9. 10:32
 40/49 anonim ***** válasza:

"Örökölt lakás ajándékozása esetén 10 évig visszavehető a lakás."

Nem igaz. Örökölt lakás az örökösé, senki nem veheti vissza, lévén azért örökölt, mert az előző tulajdonos meghalt. Ajándékot valóban vissza lehet követelni 10 eben belül, de azt igencsak meg kell ám indokolni és a nem dolgozik a lányom marhára nem indok. Még valami?

2019. márc. 9. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!