Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A hagyatéki tárgyaláson tudok...

A hagyatéki tárgyaláson tudok valamit tenni?

Figyelt kérdés
Az öcsém másfél éve vett egy házat 12,4 milláért. A faterom kifizetett nekik egy csomó mindent (közjegyző, előleg, a lízinges kocsijába 400ezret, vett új hűtőt, mosógépet, gáztűzhelyet az új lakásukba) és 25 évre ezt az ingatlant leterheltette, mivel kellett ingatlanfedezet. Ez mind azzal a feltétellel volt, hogy neki segít, hogy nekem nem tud már, mert nincs több pénze, de enyém marad a ház, neki követelése nincs. Meg akartuk írni róla a papírt is, de hirtelen elhunyt. Így most van egy tesóm, aki egy csomó mindent kapott, leterhelte a házunkat, és a felét ki kell fizetnem neki, fell kell újítani, mert ramaty, tetőt kell cserélni, meg egyebek, és még 24évig a fejünk fölül bármikor elvihetik. Ha apám élne, most itt ez a ház már a nevemen lenne, és idén cserélt volna rajta tetőt, amit anyám 3 hónap alatt (amióta meghalt) elvert. Mit tehetek? Segítsetek
2010. júl. 2. 18:43
 1/5 A kérdező kommentje:
Ha fele-fele arányban öröklünk, és én nem írom alá, akkor mi van? Aláírás nélkül nem hiteles. Én elmegyek éveket is, de nem hagyom a sajátom, mert ő szemét módon mindig csak akkor jött/jön ide, ha kell valami. Ezen a házon pedig csak én és a párom csinál valamit, ők szinte semmit.
2010. júl. 2. 18:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Fúúú, de egy sunyi pénzéhes alak lehet az öcséd.

Jogi tanácsot sajnos nem tudok adni, mert nem értek hozzá, de minden követ mozgass meg amit csak lehet, hogy az öcsinek egy büdös fillér se járjon.

Esetleg keress egy erre szakosodott ügyvédet.

2010. júl. 2. 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Tesőd ismerje el, hogy a jelzálogot egyedül neki kell kifizetnie, mármint hitelt, amit fater miatta vett fel.

HA nem egyezik bele, közlöd, hogy akkor sajnos APEH vagyonosodási vizsgálatot vagy kénytelen kezdeményezni ellene, mivel nem ismeri el a megegyezéseteket, amit apukátokkal kötöttetek. Ekkor az APEH megvizsgálja, honnan telt neki autó lizingre, új házra, stb, majd jó nagy birságot kap. Azt nyögheti élete végéig. Szóval nyugodtan döntsön, neked mindegy, melyik verziót szeretné.

Hidd el, mindjárt máshogy fog állni a szája. A közjegyzőnél meg jelezze, hogy a jelzálogot neki vette fel apu, igy neki annyival kevesebb jár a házból.

Ennyi, tök egyszerű.

Ne hagyd magad megfélemliteni, mivel neki NAGYON sok vesziteni valója van, igy nem te fogsz vesziteni, az tuti!

2010. júl. 2. 21:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Bocsi utolsó, félreértetted. Az öcsém vette fel a hitelt, csak a faterom a saját házát megengedte leterheltetni. És a kocsikifizetést meg az összes többit apám zsebből állta nekik, amíg míg volt miből. De azért köszi, az APEH-ra már én is gondoltam, de az csak szívatás, attól még a fél házat megörökölheti. Ez az ami engem jelen pillanatban foglalkoztat, hogy ezügyben mit tudok tenni. Köszönöm
2010. júl. 3. 14:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Pedig az előzőnek igaza van, mert ha el kell számolnia, miből van a vagyona, kiderül, hogy a házra vette fel a hitelt, és az örökségnél a tartozásokat is megöröklik, jelen esetben a jelzáloghitel is része az örökségnek.
2010. júl. 3. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!