Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nincsen pénzem a hagyatéki...

Ha nincsen pénzem a hagyatéki tárgyaláson kifizetni a közjegyzőt, milyen megoldás van erre? Részletfizetést lehet kérni?

Figyelt kérdés

Mi alapján döntik el,hogy mennyit kér a közjegyző?Ha levelet írok neki,hogy nem tudok meg jeleni és ebben a levélben kérném a részletfizetést is(amennyiben ez lehetséges),leírom,hogy mi az amire igényt tartok az örökségből,akkor nem napolják el a tárgyalást és egy tárgyalás elég lesz?A hagyatékin meglehet támadni a haszonélvezetet?

Kb.mennyi idő,mire van hagyatéki tárgyalás?

2010. márc. 30. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Nekünk nem volt tárgyalás, én vagyok az egyetlen örökös, nekünk 68e Ft-ot kell fizetni, egy lakás, egy garázs, és egy kintlevőség után (anyunak tartoztak, de nem fizettek, per után időnként, ha dolgozik, akkor vonnak tőle).

Én kértem részletfizetést, azt mondták, h 2 részletben fizessek, egyiket abban a hónapban 3-áig, a másikat pedig köv. hónapban 5-ig, mondtam, h ez nem részletfizetés, gyakorlatilag így is egy hónapban kell kifizetnem, nem érdekelte őket.

A közjegyzői díj 30e Ft volt, a többi pedig mindenféle illeték, a lakás nagyságától függően. Én ennyit tudtam meg.

Amúgy mi történik, ha nem fizetek a közjegyzőnek?

2010. márc. 30. 16:14
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Az egyik ismerősömnek az adó visszatérítéséből vonták le.Én nem szeretnék majd így járni,mint ő,ezért lenne számomra jó,ha részletben lehetne fizetni.Nálam az ingatlan nem nagy érték(mihez képest?)6.000.000ft.

2010. márc. 30. 16:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát,igen.Ez tényleg nem részlet fizetés,amit te kaptál:(

Szomorú,hogy állambácsi itt is,az ember fájdalmán gazdagodik....

Az én esetemben tuti lesz tárgyalás,mert 3 örökös van és egy haszonélvező:(

2010. márc. 30. 16:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Háát, hogy nem nagy? Nálunk 8 és fél millióra mondtak ekkora összeget.:)

Első vagyok

2010. márc. 30. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.