Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekként vagy szülőként...

Gyermekként vagy szülőként akarunk jobban megfelelni?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 22:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nagyon jo a kerdes.
2010. júl. 1. 22:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem szülőként. Bár nem tudom, mivel még nem vagyok szülő, de gyermekként mindig lázadó voltam...
2010. júl. 1. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Szülőként. Én mindkettő vagyok jelenleg, (gyerek is, és szülő is), de nekem határozottan a szülőként való megfelelés az "erősebb".
2010. júl. 1. 22:52
 4/11 anonim ***** válasza:
szülőként
2010. júl. 1. 22:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Szülőként, ez egyértelmű. Gyerekként negyedannyi felelősség nincs rajtunk, és felelősségérzetünk sincs akkora, mint abban a pillanatban, amikor szülővé válunk.
2010. júl. 1. 22:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy érzem, bár nem vagyok szülő, hogy gyerekként. A szülőséget választja az ember. Jó esetben akkor válik valaki szülővé, ha úgy érzi, készen áll rá. Persze még így sem tudja, mi vár rá, de akkor is.

Viszont gyerekként annyira nehéz. Mikor fogalmad sincs róla, hogy mikor a szüleid megálmodtak, hogyan, milyennek képzeltek el. És persze nem fogják elmondani, te meg egy életet azzal töltessz, hogy próbálod kitalálni, elég jó voltál-e ahhoz, hogy boldoggá tedd őket, vagy valahol legbelül csalódást okoztál nekik, mert azt hitték, jobb gyereket kapnak majd. Én legalábbis így érzem.

23/L

2010. júl. 1. 23:09
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen szülőként. Gyerekként engem nem igazán érdekelt, hogy kinek tetszik amit csinálok, vagy nem csinálok.. A gyerekem nevelésében viszont mindenben a legjobbat szeretném, és neki (és persze magunknak) igyekszem maximálisan megfelelni (persze nem görcsösen) :)
2010. júl. 1. 23:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Szülőként.Gyerekként nem volt ennyi felelősség rajtam.Nem érdekelt honnan van a pénz anyámék miből fizették a számlákat.Most felelős vagyok a gyermekem életéért nekem kell összetartani a családomat én nekem kell előteremteni a pénzt a számlákra és a gyerekem ill magam és a párom igényeire(kaja ruha stb.)...ŐŐŐ senki ne értsen félre a párommal egyetemben mert mi ketten vagyunk a család fenntartók.Csak általánosságban írtam.
2010. júl. 1. 23:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Szülőként. Már aki érzi a felelősséget. Legtöbben érzik. Gyerekként meg nincs rajtunk akkora felelősség, meg felelősségtudat sincs akkora.
2010. júl. 2. 00:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem embere válogatja. Van, aki gyerekként is olyan, h folyton meg akar felelni, nem azt csinálja ami neki jó, vagy tetszik, hanem amit a szülei elvárnak tőle, és van az a bizonyos jól ismert lázadó típus. Szülőként ugyan több a felelősség, de vannak olyan szülők,(bár kevesen, de vannak) akiknek a saját boldogságuk, jólétük fontosabb, mint a gyerekük, és olyanok is vannak, akik ha úgy adódik, inkább nem esznek, csak a gyereknek jusson.
2010. júl. 2. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!