Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy a párom azért...

Normális, hogy a párom azért veszekszik velem, mert megkértem, hogy mosson kezet a (tiszta) macskaalomban való turkálás után?

Figyelt kérdés
Szóval ki lett cserélve a macskaalom, ő öntötte az alomtálcába, tiszta, de én szerintem az is undorító, hogy a tiszta macskaalmot eloszlatja kézzel, és utána simán vissza ül a gép elé, később meg eszik, meg akár nyúlkálna a bugyimba...A kézmosás kérdés amúgy is egy kényes téma nálunk. Ha a macskát simogatja is , ugyanúgy eszik kézzel, meg minden. Most én vagyok a hülye tényleg?

2019. febr. 22. 20:34
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
82%
Tiszta állat a macska - persze, hiszen folyton mosakszik, csak épp azt keni szét a bundáján, amit a fenekéből kinyalt. De neeem kell utána kezet mosni, hisz nem látszik rajta semmi. Csak ugye a bacik, féregpeték nem láthatók szabad szemmel.
2019. febr. 23. 09:33
 32/41 anonim ***** válasza:
58%
Én is hànyok attól is, ha valaki macskàt, kutyàt simogat, majd megy a konyhàba és fogdos össze mindent, meg kajàhoz nyúl. Hozzàm meg végképp nem lehet îgy archoz se, nemhogy bugyiba...ezért sosem jöttem össze olyannal, aki az àllatot embernek hiszi, és nem osztja a véleményt, hogy az àllatok kertbe valók nem lakàsba....ebben nàlam nincs egyezkedés.sajnos ha neki ez igy jó, akkor nem fog vàltozni. Ha ez téged undorit mint engem, akkor te sem fogsz vàltozni. Kérdés ez milyen jövöt vetit elöre?
2019. febr. 23. 09:34
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Én is elég nagy macskab**i vagyok, de pl. a tiszta alom fogdosása után én is mindig kezet mosok, de még akkor is, ha mondjuk kézzel kiszedtem a tálkájukba 1-1 maréknyi száraztápcsit, mert nem akarom, hogy rajta maradjon a kezemen a táp szaga. Bár ha megsimogatom őket, utána nem mindig mosok kezet, attól függ, mit akarok csinálni utána. Ha enni, akkor nem mosom meg (kivéve, ha nyalogatták vagy harapdálták is a kezem), ha viszont pl. wc-re indulok, akkor megmosom.

De van olyan ismerősöm, akinek kutyája van (akik közel se annyira tiszta állatok, mint a cicák) és a kutya megfetrengett a porban, aztán a gazdája megsimogatta és simogatás után is simán leült kézmosás nélkül enni. Meg egyszer láttam, hogy adott egy szalámit a kezéből a kutyának, az meg ugye kiette a szalámit és még jól le is nyalta a tenyerét, aztán az ismerősöm evett tovább a kutyanyálas kezével..

Meg egy másik ismerősöméknél pl. vannak az udvaron tyúkok és az anyukája mondta, hogy nincs bent elég tojás, hozzon már párat kintről, szóval vittünk neki és még csak vízzel se öblítette le őket, hanem úgy szarosan beleütötte a sütitésztába...

Szóval én már nem is lepődök meg különösebben a barátodon, láttam már rosszabb dolgokat is :"D Nem lehetünk egyformák.

2019. febr. 23. 09:34
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem vagyok tisztaságmániás, de még akkor is kezet mosok, ha az almos lapátot megfogtam. Simogatás után is mindig. Főzés közben is, ha olyan dolgot fogtam meg, pl. sáros zöldség stb., és nem csak vízzel leöblítem a kezemet, hanem rendesen szappannal megmosom.

A gyerekeimet is erre tanítottam. A 7 éves lányom meg is jegyezte, hogy a barátaik (egy testvérpár) sosem mosnak kezet WC után. Én is észrevettem, de nem tettem szóvá.

Amúgy meg kifejezetten kupis vagyok, nem zavar, ha egy nap fürdés kimarad, sőt télen legtöbbször csak 2 naponta fürdünk, de a kézmosásra és mosogatásra (minden olyan dologra amiből valami a szánkba kerülhet), nagyon kényes vagyok.

2019. febr. 23. 10:40
 35/41 anonim ***** válasza:
77%

Van egy haverom, aki szakács. Egyszer náluk voltam, elment sz@rni, es nem mosott kezet utána, hanem egyszerűen kijött a budiból, mintha mi sem történt volna.... Persze, ilyenkor ő sértődik meg, ha szólok neki...SZAKÁCS!! Embereknek főz, és ilyen igénytelen!

Ez a jelenség is sokat elmond a magyar emberek igénytelenségéről, hogy itt azokat lepontozzátok, akik egyet értenek a kérdezővel, hogy kezet kell mosni az állatok után.

Gondolom, az ilyenek nagy része WC után se mos kezet... IGÉNYTELENEK VAGYTOK!

2019. febr. 23. 12:44
 36/41 anonim ***** válasza:
56%
Nem, nem normális. Aki meg azt írta simogatás után nem mos kezet, mert idézem a macska tiszta jószág, na az se valami igényes ember. Nem vagyok tisztaság mániás, de én bármilyen állathoz érek utána azonnal kezet mosok. Párom szüleinek volt egy nagy darab kutyája, kinti kutya volt, de engem már azzal is az őrületbe tudtak küldeni hogy kint a kutyát jól megszeretgette pl párom, aztán úgy bújt volna hozzám, ölelgetett volna stb. Tele volt az egész ruhája kutyaszőrrel, a kezét se mosta meg, és bújt volna hozzám. Én megmondtam hogy nem. Irány atoltozni és kezet mosni, talán azután. Szerencsére át tudtam szoktatni erre. Kedvencem meg az volt, mikor terhes voltam, nem volt még meg az a vérvételes vizsgálat amit ugye az állati szőrökre, karmolásokra stb vizsgálnak ki, nem jut sajnos eszembe a konkrét betegség neve, de ha arra negatív vagy, akkor egész terhesség alatt nem erintkezhetsz állatokkal. Na ez nekem még nem volt meg ez a vizsgálat, és jött át anyós hozzánk, elsőnek a kinti kutyahoz szó szerint a szemem láttára szájon nyalatta magát a kutyával, aztán meg jött engem csokolgatni. A gyomrom felfordult. Ha nem lettem volna terhes akkor sem tűrtem volna ezt, ez számomra gusztustalan és igénytelen. Úgy csokolgatja a kutyát ahogy akarja, de akkor fogadja el hogy én hozzám ne érjen, és ne puszilgasson úgy. Pedig állat barát vagyok, világ életemben voltak kutyáink, macskáink. De mind kinti állat volt! Mert mind kintre valók! És ha játszottam velük kint, utána bent mindig atoltoztem és kezet mostam. Még gyerekként is. Ez a normális szerintem, mindenki aki nem így csinalja az számomra igénytelen ember.
2019. febr. 24. 13:43
 37/41 anonim ***** válasza:
63%

12 44 szerinted miért van ennyi korházi fertőzés.. Mert a drága nővérek is baxnak kezet mosni vécé meg a betegek után,látom,hisz ott dolgozom,szolni kell felnőtteknek...De szülőknek is h koszos kézzel nem nyúlok a baba v gyerek szájába,nem tüsszögök a nagy világba,nem megyek betegen közösségbe, nem nyúlok a szememhez seggvakarás után,de sorlhatnám.... Nem csoda h göthös a magyar mindig.

40N

2019. febr. 24. 14:13
 38/41 anonim ***** válasza:
23%
ha ennyire bajod van a kézmosással, hogyhogy nem lett eddig a macska kirakva a házból/területedről?
2019. febr. 26. 07:24
 39/41 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a hülye te vagy, hogy emiatt veszekszel.

A párod meg egy kissé igénytelen.

2019. febr. 26. 09:00
 40/41 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van. Akinek nem alap a kézmosás, az hugyozás meg szarás után is el-el fogja felejteni. Alapvető nevelési probléma, dobjad ki minél hamarabb.
2019. márc. 2. 18:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!