Illik-e/adnátok e pénzt?
Csak polgári esküvő lesz, templomi illetve lagzi csak később, csak egy közös kajálásra megyünk el utána.
Adnátok-e pénzt, ha igen mennyit?
Csak mert úgy tudom ezt akkor szokták mikor lagzi is van.(testvéremről van szó)
Köszönöm. :)
Beszélnék a szüleimmel és a tesómmal, hogy ők hogyan gondolják. Ha pl. a szülők fizetik a költségeket és szűk családi körről beszélünk (mondjuk max. 10-en vagytok a két családból), akkor kicsit furcsa borítékban pénzt adni, lehet hogy inkább felajánlanám, hogy fizetem a nászutat, a fotóst vagy a gyerekágyat, az új ajtót a házban stb.
Kevésbé gázosan jön ki, de a végeredmény ugyanaz, kb. annyit kell beleadni, amennyit fizettek az étkeztetésért.
Nálunk baráti és ismerősi körben az a szokás, hogy a menyasszonytánckor dobjuk be a fogyasztást, kicsit túllőve (gyerekek 10K, felnőttek akik isznak is 20K)
A nászajándék szerintem illik állófogadás, otthoni vacsora esetén is. Ez már inkább a te pénztárcádtól függ, lehet egy kávéfőzőtől (vagy az ára) egy komplett szobabútorig (vagy az ára) bármi. Kérdezd meg a testvéred, hogy pénzt kér vagy kinézett valamit, amit szeretne megkapni?
Futottunk már össze olyanokkal esküvőn, akik a férj és feleség haverjai és össz-vissz 10-20 ezer forintot adtak ajándékba és a tánckor. Na ez szerintem elég ciki.. ha elmegyek egy buliba, előtte eszek, közben végig iszok, az sehogy nincs meg 10-20 ezerből két főre, ezt egyikük se gondolta végig, de azért tudtak vedelni mintha muszáj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!