Mennyivel kellene beszállnom a családi kiadásokba ebben az esetben? Többel, kevesebbel, vagy pont jó?
30N/33F házaspár vagyunk, én vagyok a feleség, két gyermekünk van (1/L és 3/L). Külön kasszán vagyunk.
Az én havi bevételeim: nettó 120e Ft GYED + 26e Ft családi pótlék.
A férjem havi bevételei: 280e Ft fix munkabér + céges autó (magánhasználati üzemanyagot fizetni kell).
A családi adókedvezmény (30e Ft) a magánnyugdíj alapunkba megy egyenlő arányban. Hitelmentes panellakásban lakunk, ezt a szüleinknek köszönhetjük.
Minden hónap elején 50e Ft-ot adok a férjemnek, amit a saját keresetéhez hozzáadva fizeti a család rezsi, élelmiszer, drogéria, gyógyszer költségeit. A saját és a babák hétköznapi ebédeit, ruháit (HÁDA), hétköznap napközbeni gyerek programokat (pl. táncház, kézműves foglalkozás, stb.) én fizetem.
A férjem havi kiadásai: rezsi mindennel együtt 55e Ft, autó 15e Ft, élelmiszer (a napi meleg ebédjével együtt) 100e Ft, gyerekek költségei (ovi díjjal együtt) 50e Ft. Havi megtakarításai: nyaralásra 35e Ft, váratlan eseményekre és a jövőre 50e Ft, költőpénz, ajándék és programok 20e Ft.
Az én havi kiadásaim: férjemnek adok 50e Ft, babadolgok és ebédek 25e Ft, költőpénz és ajándékok 20e. Havi megtakarításaim: nyaralásra 10e Ft, jogsira, nyelvtanfolyamra és a jövőre 40e Ft.
A fent leírt esetünkben több, vagy kevesebb pénzzel kell-e hozzájárulnom a kiadásokhoz, esetleg éppen megfelelő az 50e Ft?
Én egyedülálló vagyok, és ha férjhez megyek, biztosan közös kasszát szeretnék, de az ismerős családokban, akik teljesen vagy részben külön kasszán vannak, ott mindig úgy osztják el a terheket, hogy összeadnak minden kötelező családi havi kiadást+váratlan eseményekre tartalékot, és ennek a terhét annak alapján osztják el, amennyi jövedelemmel rendelkeznek.
Szóval ez alapján: ha a férjed többet visz haza, arányosan nagyobb terheket is kell vállalnia a közösből jelenleg. Ha pedig te majd visszamész dolgozni, és többet keresel, mint ő, akkor te fogsz majd többet bedobni a közösbe.
Bocsánat, nem a kérdésre válaszoltam.
Amúgy igen, sztem nagyjából korrekt, ahogy most csináljátok, ha a családi közös költségek felezésében állapodtatok meg.
Van 146.000 amit te kapsz
A férjed 280.000 keres
Összesen: 426.000 forint
Miért nem ezt osztjátok el normálisan?
A gyerek költségeiben a havi 50 ezer mit jelent ? Ajándékok? WTF mi ez, ennyit az ajándékoztok? Fél év alatt egy kezemen meg tudom számolni mennyi ajandekot adtam.
Rezsi: 55 ezer
Autó: 15 ezer
Élelmiszer : 125 ezer
Nyaralás: 45 ezer
Jövőre: 90 ezer
Ajándékok költőpénz: 40 ezer
Babadolgok: 50 ezer (ezt nem értem)
Összesen: 420.000
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!