Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyivel kellene beszállnom...

Mennyivel kellene beszállnom a családi kiadásokba ebben az esetben? Többel, kevesebbel, vagy pont jó?

Figyelt kérdés

30N/33F házaspár vagyunk, én vagyok a feleség, két gyermekünk van (1/L és 3/L). Külön kasszán vagyunk.

Az én havi bevételeim: nettó 120e Ft GYED + 26e Ft családi pótlék.

A férjem havi bevételei: 280e Ft fix munkabér + céges autó (magánhasználati üzemanyagot fizetni kell).

A családi adókedvezmény (30e Ft) a magánnyugdíj alapunkba megy egyenlő arányban. Hitelmentes panellakásban lakunk, ezt a szüleinknek köszönhetjük.

Minden hónap elején 50e Ft-ot adok a férjemnek, amit a saját keresetéhez hozzáadva fizeti a család rezsi, élelmiszer, drogéria, gyógyszer költségeit. A saját és a babák hétköznapi ebédeit, ruháit (HÁDA), hétköznap napközbeni gyerek programokat (pl. táncház, kézműves foglalkozás, stb.) én fizetem.

A férjem havi kiadásai: rezsi mindennel együtt 55e Ft, autó 15e Ft, élelmiszer (a napi meleg ebédjével együtt) 100e Ft, gyerekek költségei (ovi díjjal együtt) 50e Ft. Havi megtakarításai: nyaralásra 35e Ft, váratlan eseményekre és a jövőre 50e Ft, költőpénz, ajándék és programok 20e Ft.

Az én havi kiadásaim: férjemnek adok 50e Ft, babadolgok és ebédek 25e Ft, költőpénz és ajándékok 20e. Havi megtakarításaim: nyaralásra 10e Ft, jogsira, nyelvtanfolyamra és a jövőre 40e Ft.

A fent leírt esetünkben több, vagy kevesebb pénzzel kell-e hozzájárulnom a kiadásokhoz, esetleg éppen megfelelő az 50e Ft?

2019. febr. 13. 16:21
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
87%
Házastársak között NINCS külön kassza! Még törvény szerint sem.
2019. febr. 13. 17:04
 12/38 A kérdező kommentje:
Nem értem ezt a felháborodást, érdemi válaszokat szeretnék kapni. A külön kassza közös döntésünk volt, ahogy az összeg is. Az 50e Ft megfelelőségét szeretném tudni, hogy igazságos-e így!
2019. febr. 13. 17:08
 13/38 A kérdező kommentje:
Az autó céges, ami azt jelenti, hogy a magánhasználati benzint kell csak fizetni egyébként "ingyen" van nálunk.
2019. febr. 13. 17:10
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a külön kassza azt jelenti, hogy az összes közös kiadást összeadjátok és ennek a felét fizeti mindkét fél. De te így rosszabbul járnál.
2019. febr. 13. 17:10
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más okból nem értem a kérdést. Ti ketten vagytok ebben a kapcsolatban, ti ketten állapodtatok meg ebben, nektek ez a rendszer így jól működik, szóval mégis mi a búbánatért érdekel, hogy mások szerint mi a normális és mások szerint hogyan kellene élnetek? Komolyan felnőtt emberként adsz egy rakás random ember véleményére a témában? Ne már basszus.
2019. febr. 13. 17:14
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Tehát kettőtöknek összesen van havi 265 e Ft kiadása és 165e Ft megtakarítása. Azt írtad, ebből a te viselsz 95e Ft-ot, a férjed 170e Ft-ot. Neked jut havi 50e Ft megtakarítás, a férjednek 105e Ft. Ha a költségeket és kiadásokat összenézed, még mindig a férjed van mínuszban 15e Ft-tal. Ha nem nem zártátok ki a házassági vagyonközösséget, akkor a bevétel és kiadás 50-50%-ban illet és terhel titeket, ez a leírtak alapján nagyjából megvalósul A SZÁMOK ALAPJÁN.
2019. febr. 13. 17:15
 17/38 A kérdező kommentje:
Mivel a férjem sokkal többet keres ezért a költségekből is többet vállal. A gyerekekkel napközben én vagyok itthon, ezért kapom a GYED-et.
2019. febr. 13. 17:23
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mi a kérdés? Külön kassza alapján többet kéne beleadnod, de a férjed bevállalja a nagyobb részét, mert ebben állapodtatok meg.
2019. febr. 13. 17:26
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel. Ha lejár a gyed, akkor visszamész dolgozni, vagy gyesnél másképp lesz?
2019. febr. 13. 17:30
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha Ti megállapodtatok akkor minek a kérdés??
2019. febr. 13. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!