Hogyan pihenjem ki magam, ha a családom hétvégén se hagy aludni?
Most kezdtem dolgozni decemberben, 5kor kelek minden áldott hétköznap. Még nem szoktam hozzá teljes mértékben, hétvégére hulla leszek. Ilyenkor nagyon jó lenne elaludni 10-délig, de 8kor már arra kelek, hogy a szüleim vagy a kisebb iskolás testvéreim erős hangon beszélnek.
Azt mondták, hogy ha erre felébredek, akkor rossz az alvókám. Hát nem, mert mikor nem voltak itthon, 11ig nem ébredtem fel, jól is esett.
Mit tegyek velük? Anyukám is ha éjszakás, ki van merülve és kéri, hogy másnap ne legyünk hangosak, akkor én be is tartom.
Még egy kis ideig nem szeretnél albérletbe menni, mert próbálok összekaparni x összeget.
24 éves vagyok.
Az alvás egy elég összetett élettani tevékenység, amelynek minőségét, idejét sok tényező befolyásolja.
Átlagot tekintve egy ember alvási ideje 8 óra körül mozog, amely személyenként változik. Van, akinek kevesebb is elég, van akinek többre van szüksége. Ez sok minden befolyásolja. Olyanokról van szó, hogy milyen genetikával rendelkezel, vagy hogyan táplálkozol. Ha a szükségesnél kevesebb vitamint, értékes tápanyagot viszel a szervezetedbe, akkor hamarabb elfáradsz, kimerülsz. De az is mérvadó, hogy milyen körülmények között élsz. Mennyi stressz ér, illetve milyen a bioritmusod. Azaz mikor tudsz aktívabb lenni.
Másfelől az alvás egy bonyolult ciklus, amelynek több fázisa van. Az átlagos alvásidőnek csak 15%-a teszi ki a mély alvás, amelyből a legnehezebben ébred az ember.
Annak idején érettségire napi több liter energiaital elfogyasztásával készültem, amelynek eredménye az lett, hogy jó pár orvost megjártam az alvási problémámmal, és a koffeinfüggőségemmel.
Az együttélés normál esetben az egymáshoz való alkalmazkodásról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy kik vannak többségben, vagy ki az erősebb.
A szituáció meg ismerős, mert egy ideig erősen én is ebben éltem. Pénz nem volt albérletre, gyűjtögetés ment, és remény munkahely váltásra. Nálam szándékosan nem volt figyelve erre a dologra. Olyanokról beszélek, mint az este faragásról, fúrásról, csiszolásról, flexelésről és társaikról.
Az előző munkahelyemen hat napot kellett dolgoznom, amiből az utolsó három 12 órás lett túlórával emberhiány miatt. Azon a héten nem sokat aludtam a fentiek miatt. Hazaérve, ha rögtön eltudtam volna aludni akkor is 7 óránál többet nem tudtam volna pihenni, mert más városba jártam át dolgozni. Nem csak összeveszés volt, hanem utáni stresszes állapot, amelynek köszönhetően 4-5 órát aludtam. A hatodik napon nem mentem be dolgozni, mert reggel elájultam a buszon, és egy hétig voltam táppénzen, mert annyira kimerültem, hogy két napig aludtam, és semmi nem maradt meg bennem.
#16os idióta képzeld nem mukanélküli semittevő vagyok, hanem terhes!
Pont ezért irtam, hogy én mikor nem dolgozom is ennyi alvást igénylek függetlenül a terhességtől.
Amikor dolgoztam meg alapból kellett minimum ennyi, mert így vagyok fitt másnap. Hiába szedtem vitaminokat, sportoltam stb.
Örülj inkább, hogy a te szervezeted beéri 7-8 órácskával! Eznem jogosít fel lenézni mást azért mert 10et alszik.
Irigykedsz talán????:D Miért fáj ez neked? Mindenki azt csinál az életével amit akar.
14:35 Aztaaa, utoljára oviban hallottam ezt a nagyon durva visszavágást, hogy "mivan, irigy vagy?". Mégis mire? Hogy lusta disznó vagy, vagy arra, hogy átalszod a fél életed? Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem ez nekem kicsit sem fáj.
Idióta.
32 vagyok. Ha akarom akkor ki.@szottul délig alszom. :D Igaz külön élek, sőt ovis gyerekem van. De nehogy már mas döntse el, h mennyire vagyok fáradt. Ha megtehetem, mert 7vége van, férjem meg felkel a gyerekhez, akkor alszom. Ha a férjem fáradt, akkor ő alszik. Felőlem délig is, ha nincs valamilyen program.
Neked kérdező füldugó, másképp nem lehetséges, ha nincsenek tekintettel rád. De utána azert ugye segítesz a házi munkában is?
Aki faradt barhol barhogy alszik
Van mikor a 24 orabol 20 dolgozom kozben 30 perc 1 orat alszom
Ulve allva foldon szeken barhol.
Megsem vagyok faradt mert megvan a pihenes csak nem egyhuzamban.
Nekem 4-6 ora kivallo akar 5 reszre bontva is.
Szerencsés aki beéri kevés alvással.
Segítek, főleg akkor, ha kipihent vagyok, akkor bírok egész délután:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!