Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan pihenjem ki magam, ha...

Hogyan pihenjem ki magam, ha a családom hétvégén se hagy aludni?

Figyelt kérdés

Most kezdtem dolgozni decemberben, 5kor kelek minden áldott hétköznap. Még nem szoktam hozzá teljes mértékben, hétvégére hulla leszek. Ilyenkor nagyon jó lenne elaludni 10-délig, de 8kor már arra kelek, hogy a szüleim vagy a kisebb iskolás testvéreim erős hangon beszélnek.

Azt mondták, hogy ha erre felébredek, akkor rossz az alvókám. Hát nem, mert mikor nem voltak itthon, 11ig nem ébredtem fel, jól is esett.

Mit tegyek velük? Anyukám is ha éjszakás, ki van merülve és kéri, hogy másnap ne legyünk hangosak, akkor én be is tartom.

Még egy kis ideig nem szeretnél albérletbe menni, mert próbálok összekaparni x összeget.

24 éves vagyok.

2019. febr. 2. 09:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
31%
Aki egy LENTI beszélgetésre fent felébred, az NEM ELÉG FÁRADT!
2019. febr. 2. 11:10
 12/29 anonim ***** válasza:
65%

Én megértelek, aki nem ilyen családban él, az elképzelni sem tudja, milyen ez. :)

Nálunk párom családja ilyen, egyszerűen nem létezik náluk a normális hangerejű beszélgetés, folyamatosan óbégatnak egymásnak, hiába vannak egy méterre egymástól. Nekem ez totál érthetetlen, és baromi idegesítő, csak hát kvázi vendégként nyilván nem szólok be :) Egyébként ők tényleg azt gondolják, hogy tekintettel vannak ránk, mert a szobaajtót csukva hagyják, nem nyitnak be. Most pont náluk töltjük a hétvégét, 8kor riadtam arra, hogy zeng a ház az ordítástól :D

Én ilyenkor azt szoktam amúgy (ha bármi miatt ébredek mikor nem akarok), hogyha nem is alszom vissza, akkor sem kelek fel, fetrengek, telefonozok, az is pihenés, van, hogy elpilledek egy fél órára még... Ha neked ez sem elég, akkor marad a füldugó sajnos.

2019. febr. 2. 11:13
 13/29 anonim ***** válasza:
47%
Feküdj le akkor időben, ha elaludnál 9-10 óra fele este, nem lenne bajod a 8 órás keléssel.
2019. febr. 2. 11:18
 14/29 anonim ***** válasza:
61%
Egyebkent ezt csak az tudja megerteni aki ilyen csaladban el hogy hangoskodnak es nincsenek tekintettel senkire. Bar nekem nem ilyen a csaladom es mar nem is elek veluk de amikor a paromek szuleinel aludtunk naluk mar hajnal 4-5-kor a szulei veszekedtek, fat fureszeltek, furtak faragtak aztan ha befejeztek addigra felkeltek a kistesoi es vergodve szaladgalt mind a hazban holott mi is dolgozo emberek voltunk es akkoriban mi is hajnal 3 kor keltunk hogy 4 re beerjunk dolgozni, de a hetvege sem volt a mienk. Persze ez mar nagyon regen volt meg mikor nem eltunk egyutt de tudom milyen bosszanto es idegesito.
2019. febr. 2. 11:19
 15/29 anonim ***** válasza:
55%

Ennyi trollt!

Háát én munkanélkül is lazán alszom délig vagy még tovább. Mert éjjel 2-3kor fekszem. Más a bioritmusom teljesen, már azóta, hogy esti sulikban tanultam, aztán éjszakába nyúlóan dolgoztam, tehát fix 10 éve. Nemtudtam soha visszaállni a "normálisra" akárhogy próbáltam és engem soha nem elégített ki 7-8 órácska alvás, hagyjuk már. Az csak ajánlott és a sok monotot robotmunkás ahhoz szokott. De miért

kellene mindenkinek?

10óra alvástól már életképes vagyok, de igazán kipihenthez nekem 12 óra kell.És???? Kimondja meg, hogy mi a normális és jó? Egy életünk van, én döntöm el, hogyan akarom megélni! Ha ez egészet át is alszom, senkinek nincs beleszólása!

Kérdező: Vegyél füldugót, hidd el hasznos és jó! De ne gyógyszertári 30ft-os szart. Sajnos ilyen családdal nem lehet mit kezdeni. De nekik ne mond el hogy füldugózól, mert akkor össze-vissza zajonganának.

2019. febr. 2. 11:35
 16/29 anonim ***** válasza:
62%

Jaj, megszólalt a munkanélküli, hogy neki 10-12 óra alvásra van szüksége, hogy kipihenje az egész napos semmittevést. Na jó, ezen jót mosolyogtam :)

Valóban rohadt hasznos válasz :D

2019. febr. 2. 11:39
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszi, aki normálisan válaszolt! Lehet bal_asz vagyok, de a füldugó jó ötlet, nem jutott eszembe.

És igen, kb az én családom is ordítozva beszél. Nem azért mert idegesek, csak mesgzokták. Apám ilyen, anyám átvette, kisebb testvéreim megtanulták. Néha sajna én is hangos vagyok, de ha alszik valaki, akkor mindig figyelek.

Elalszok én időben, de ha reggel úgy kelek, hogy nem magamtól, akkor 1-2 órát csak kóválygok, hányingerem van, élő zombi vagyok...elég nekem ebből hétköznap.

2019. febr. 2. 11:42
 18/29 anonim ***** válasza:
62%

Anno én is voltam ilyen cipőben. Mi kisebb lakásban laktunk, mindig a szobám előtt jutott eszükbe hangoskosni.

Azt mondtam nekik, ha nem pihenem ki magam, el fogok aludni hétköznap.

És ha emiatt kirúgnak, az ő hibájuk lesz.

Megértették.

Utána odafigyeltek.

2019. febr. 2. 11:51
 19/29 anonim ***** válasza:
33%

Ha fáradt vagy alszol.

A párom éjszakára is jár. Másfél éves a gyerkőc, neki aztán mondhatom, hogy halkabban. Mivel tényleg fáradt, nem kel fel rá.

2019. febr. 2. 12:05
 20/29 anonim ***** válasza:
37%
Feküdj le korábban
2019. febr. 2. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!