EUTANÁZIA! Elfogadhatónak tartjátok vagy nem? Eszembe jutott egy film. Ti mit tennétek?
Adott egy fiatal házaspár, a fiú motorbalesetet szenved, kómába esik...a nő várja, hogy felébredjen. Eltelik 3-4 év még mindig várja, habár 80%, hogy sose fog felébredni a srác. Közben megtetszik neki egy másik fiú, de nem tud elszakadni.
A filmtől függetlenül:
Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Elítélítek-e, vagy megengedhetőnek tartjátok-e? Milyen helyzetben? Indoklást is kérek, nemet és kort!
Kerüljétek a káromkodást, normális válaszokat várok.
Hippokratészi eskü szövege: Senkinek sem adok halálos mérget, akkor sem, ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok.
ha egyszer erre esküszik egy orvos tartsa is meg. ráadásul ki dönti el, kinek jár "kegyes halál" és kinek nem? nem vagyok bigott vallásos, nem vagyok bigott abortuszellenes, de van egy pont, amin túl nem kéne Istent játszani. persze, könnyű mondani hogy aki szenved az nyugodtan haljon meg ha akar, de a körülményekbe, a következményekbe és az egésznek a kontrollálhatatlanságába már senki sem gondol bele. én láttam már embert meghalni, láttam már a rokonaikat és tudom, hogy a halál sosem kegyes. aki szenved az a morfiumnak köszönhetően többnyire csendben tud elmenni, talán megbékélve is, de ezen túl szerintem nincs jogunk beleavatkozni.
Sohasem tudnék megölni egy embert..SOHA!
Viszont az eutanáziát nem ítélem el..de nem tudnám megtenni..soha-soha-soha..bármilyen kínszenvedő beteg embert látnék,nem tudnám megölni(akár egy injekcióstűvel,semmivel)..szólnék egy másik orvosnak,az majd elvégezné..de én..ááá..úgysem leszek orvos,szóval ilyentől nem kell félnem,hogy esetleg ilyet kell csinálnom.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!