EUTANÁZIA! Elfogadhatónak tartjátok vagy nem? Eszembe jutott egy film. Ti mit tennétek?
Adott egy fiatal házaspár, a fiú motorbalesetet szenved, kómába esik...a nő várja, hogy felébredjen. Eltelik 3-4 év még mindig várja, habár 80%, hogy sose fog felébredni a srác. Közben megtetszik neki egy másik fiú, de nem tud elszakadni.
A filmtől függetlenül:
Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Elítélítek-e, vagy megengedhetőnek tartjátok-e? Milyen helyzetben? Indoklást is kérek, nemet és kort!
Kerüljétek a káromkodást, normális válaszokat várok.
Mármint pontosan mit tartunk elitélethőnek?
Mindenesetre én egy ilyen helyzetben otthagynám a fiút. Ha már biztos hogy nem ébred fel, akkor az már olyan mintha halott lenne... Évekig meg nem fogok várni.
19L
Szia!
Én kétféle alkalommal tartom elfogadhatónak:
1. Ha vki önszántából kéri, mert nagyon szenved már
2. Sosem biztos semmi, de ha kómában van mondjuk 4 éve, akkor nagyon nem biztos, hogy fél év múlva felébred hirtelen. (Vannak rá extrém esetek, de szerintem hagyni kell "elmenni")
Az eutanázia-párti vagyok. Akkor ha a beteg ember még életében, befolyás nélkül nyilatkozott, hogy ő nem kíván gépekkel életben maradni, akkor tiszteletben tartom.
De ha valaki nem nyilatkozik, akkor az élete feletti hatalom a házastárs kezébe esik, és extrém esetekben lehet, hogy ezt kihasználnák.
Szóval én a saját élet feletti rendelkezés mellett vagyok.
23L
Én nem tartanám életben azt, akire kóma vagy szenvedés vár. Mindenkit megillet az emberhez méltó élet és emberhez méltó halál.
Függetlenül attól, hogy elhagyod, nem hagyod, van-e új a láthatáron. Ez egy másik kérdés.
Nem ítélem el az eutanáziát, szerintem sokkal emberségesebb, mint a "növényként" élni, persz, ha van rá esély, hogy újra teljes ember lehet valaki, akkor természetesen nem engedélyezném.
Szerintem nem hagynám el a párom, én hiszek még az örök szerelemben, a családban is ezt láttam, hogy példát is mondjak: "Viktória boldogságának egy váratlan csapás vetett véget: 1861. december 14-én váratlanul elhunyt imádott férje, Albert. A királynő teljesen összetört, hónapokig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és ettől kezdve élete végéig gyászruhát hordott.Haláláig őrizte a férje emlékét. Szigorúan őrizte a férje emlékét, szinte nem is tűrt meg újraházasodott özvegyasszonyt a környezetében."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!