Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » EUTANÁZIA! Elfogadhatónak...

EUTANÁZIA! Elfogadhatónak tartjátok vagy nem? Eszembe jutott egy film. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Adott egy fiatal házaspár, a fiú motorbalesetet szenved, kómába esik...a nő várja, hogy felébredjen. Eltelik 3-4 év még mindig várja, habár 80%, hogy sose fog felébredni a srác. Közben megtetszik neki egy másik fiú, de nem tud elszakadni.

A filmtől függetlenül:

Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Elítélítek-e, vagy megengedhetőnek tartjátok-e? Milyen helyzetben? Indoklást is kérek, nemet és kort!

Kerüljétek a káromkodást, normális válaszokat várok.

2010. jún. 30. 13:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
20%

Mármint pontosan mit tartunk elitélethőnek?

Mindenesetre én egy ilyen helyzetben otthagynám a fiút. Ha már biztos hogy nem ébred fel, akkor az már olyan mintha halott lenne... Évekig meg nem fogok várni.

19L

2010. jún. 30. 13:55
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Biztos életem legnehezebb döntése lenne! Sajnos láttam már gyereket, felnőttet szenvedni és elfogadhatónak tartom az eutanáziát. Sőőőt! Nem a saját fájdalmammal kell akkor és ott törődni, hanem a szerettünket megszabadítani a szenvedéseitől ha már nincs visszaút... 33/N
2010. jún. 30. 13:56
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kétféle alkalommal tartom elfogadhatónak:

1. Ha vki önszántából kéri, mert nagyon szenved már

2. Sosem biztos semmi, de ha kómában van mondjuk 4 éve, akkor nagyon nem biztos, hogy fél év múlva felébred hirtelen. (Vannak rá extrém esetek, de szerintem hagyni kell "elmenni")

2010. jún. 30. 13:56
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
ja és 28/N
2010. jún. 30. 13:57
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
ez milyen film?
2010. jún. 30. 13:58
 6/25 A kérdező kommentje:
Egy régebbi(90'-es évek)franci vagy olasz film, de nem tudom mi a címe.
2010. jún. 30. 14:02
 7/25 A kérdező kommentje:
*francia
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Az eutanázia-párti vagyok. Akkor ha a beteg ember még életében, befolyás nélkül nyilatkozott, hogy ő nem kíván gépekkel életben maradni, akkor tiszteletben tartom.

De ha valaki nem nyilatkozik, akkor az élete feletti hatalom a házastárs kezébe esik, és extrém esetekben lehet, hogy ezt kihasználnák.

Szóval én a saját élet feletti rendelkezés mellett vagyok.

23L

9/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartanám életben azt, akire kóma vagy szenvedés vár. Mindenkit megillet az emberhez méltó élet és emberhez méltó halál.

Függetlenül attól, hogy elhagyod, nem hagyod, van-e új a láthatáron. Ez egy másik kérdés.

2010. jún. 30. 14:04
 10/25 anonim ***** válasza:

Nem ítélem el az eutanáziát, szerintem sokkal emberségesebb, mint a "növényként" élni, persz, ha van rá esély, hogy újra teljes ember lehet valaki, akkor természetesen nem engedélyezném.

Szerintem nem hagynám el a párom, én hiszek még az örök szerelemben, a családban is ezt láttam, hogy példát is mondjak: "Viktória boldogságának egy váratlan csapás vetett véget: 1861. december 14-én váratlanul elhunyt imádott férje, Albert. A királynő teljesen összetört, hónapokig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, és ettől kezdve élete végéig gyászruhát hordott.Haláláig őrizte a férje emlékét. Szigorúan őrizte a férje emlékét, szinte nem is tűrt meg újraházasodott özvegyasszonyt a környezetében."

2010. jún. 30. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!