Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egyedül élni?...

Hogyan lehet egyedül élni? Amikor hazamész és üres a lakás.

Figyelt kérdés

27 éves vagyok és rádöbbentem, hogy nem tudok egyedül élni. És most hogy erre rájöttem, kicsit nagyobb rávilágitásom van a múltbeli hibáimra is.

Eddig világéletemben körbe voltam véve emberekkel otthon. Iskolás koromban a családommal, utána a kollégiumban szobatársakkal, ezután éveken át a barátommal. Tavaly szakitottunk és hazaköltöztem, de addigra otthon már csak anyám maradt és vele nemigen találkoztunk, alig beszéltünk és eléggé be is voltam fordulva, kicsit depressziós voltam. Most nemrég kiköltöztem külföldre, és újból van lakótársam, és szó szerint kivirágoztam, újból élvezem az életet. Ellenben ő nemsokára hazamegy, és teljesen egyedül kell élnem innentől.

És félek. Mert most a lakótársammal naponta váltunk pár mondatot, elmeséljük kivel mi történt aznap, ha valaki kicsit feldúlt kibeszéljük magunkból a problémákat. De ha egyedül élek nem lesz senki. Persze vannak haverok akikkel hetente többször találkozom, de akkor is ha hazamegyek üres a lakás...

Csak én vagyok ilyen gáz, hogy ezt igy élem meg? Úgy érzem emberek között kell lennem legalább olyankor amikor nem dolgozom (mert a melóhelyen tök egyedül vagyok, senki sem szól hozzám). Ti ezt hogy kezelitek?

2010. jún. 30. 05:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Igen jók a meglátásaid. :)

Az állatos kommentet nem úgy értettem, hanem tényleg nem jó neki ha senki nem foglalkozik vele a nap nagy részében, a munkam miatt kínzás lenne állatot tartani. És tulajdonképpen jóban vagyok magammal, azt hiszem azzal nincsen gond. Viszont tény hogy a kapcsolataimmal nagy gáz van, már felismertem és ezért is irtam ide. Valóban lehet hogy kicsit tulságosan birtokolni probáltam az exemet, de nagyon ragaszkodtam hozzá... Azóta hogy szakitottunk csak olyan pasik tetszettek meg sajna, akik vagy nem akartak tőlem semmit vagy csak egy éjszakásat szerettek volna, ezért most kicsit elment a kedvem az egész párkereséstől. Meg félek attól ha megszeretek valakit és elhagy, megint egyedül maradok. Ezért nem nagyon merek megnyilni nehogy megbántsanak.

Viszont szerencsére barátaim vannak, nagyon aranyosak méghozzá, csakhát mindennap nem tudok átjárni hozzájuk, heti 2-3x látom őket. Aztán ha a lakótárs elmegy, maradok otthon egyedül.

2010. jún. 30. 11:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lehet, hogy hülyeség de chatelj!:)) Amikor nagyon magányosnak érzem magam akkor felmegyek pár órára és adom ki magamból. Volt egy fiú akit így ismertem meg és nyugodtan kijelenthetem, hogy azóta is barátok vagyunk.:)

Aztán nem tudom mennyi időd van, de esetleg egy tanfolyam? Nincs kedved megtanulni táncolni? Az szerintem tök jó közösségformáló.

2010. jún. 30. 12:33
 13/15 anonim ***** válasza:
az vagyok aki feldobta az állatos ötletet. vegyél olyan állatot, ami csak egy évig él kb, és akkor nem kell azon morfondíroznod, hogy haza tudod-e vinni. mondjuk egy hörcsög. azt nem zavarja, ha nem vagy otthon.
2010. jún. 30. 18:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Fizess elő wowra.
2010. júl. 1. 18:29
 15/15 anonim válasza:
Haaat... Jo regi poszt, de azert leirom. Nekem tok mundegy, hogy hogy lakok igazabol csak ne legyen elvaras es azt tehessek, amit akarok. :D en is voltam kulfoldon 2 evig, volt amikor egyedul laktam es volt amikor sokad magammal. Mindegyiket elveztem. Ha sokan, akkor mindig van kivel pletyizni, ha egyedul akkor meg elvagyok magammal, tanulok, filmetek, jovok-megyek es azt viszek fel akit akarok ;) 3,5 evig laktam elettarsi kapcsolatban, ha az szornyu volt nekem viszont. Hiaba probaltam a kapcsolathoz keptelen voltam alkalmazkodni. Utalom az elvaras szot, igy elvarasbol ha csinalok is valamit az tuti nem jo, mert nem magamtol jon. Most megint egyedul lakom a lakasomban es eddig nagyon jo :D
2019. aug. 12. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!