Mennyi pénzt adtok a gyereknek, mikor délután lemegy játszani?
Több szülőtől hallottam, hogy a lánya vagy fia minden délután kér egy kis pénzt, ha lemegy játszani. Fagyira, gumicukorra vagy innivalóra.
Mert ciki, hogyha megszomjazik haza kell menni inni, és nem veheti meg a közeli boltban az üdítőt.
Ti hogy bírjátok?
Én semmit sem kaptam annakidején, ha szerettem volna fagyit venni, akkor kértem egy olcsóbb típusúra, amiből hármat kellett vegyek, mert ugyebár a két testvéreimnek is kellett. És mégis felhőtlen volt a gyerekkorom/tinikorom :)
20/L
Én sem kaptam sose pénzt, ha lementem játszani.
Az a bibi, hogy amíg más ad a gyerekének ezreket naponta addig a tiédet megszólják. (tapasztalat)
Ha nem veszel nagy sütiket meg kólákat akkor nem is vagy már olyan jó fej...
Hidd el ilyen apró dolgokért annyira tudják bántani a másikat, hogy nem igaz.
Rengeteg beképzelt, elkényeztetett büdös kölök van aki azt hiszi (látja) attól ő több és vagány mert ő megteheti, hogy ezrekkel szaladgál.
Visszatérve adj neki néha fagyira, vagy amire szeretné, de ezt nem napi szinten :)
Én vittem vizet meg egy rántothusos zsemlét mikor kicsi voltam, aztán már nem volt "menő" a többiek elött enni akkor kértem 40-50ftot egy zacskó szotyira.
Tiniként meg a szomszédok megengedték, hogy a maradék gyümölcsöt levegyük a fáról (ami fent van magasan s nekik nem kellett) s oda jártunk "lopni" persze anyuék már letisztázták velük de azért annak úgy volt feelingje. :))
én nem kaptam pénzt lakótelepen lakom tehát szinte a ház előtt játszottunk meg beszélgettünk nyáron néha kaptam fagyira pénzt de akkor is 100-200ft-ot! Nálunk nem volt divat vagy kaptunk pár forintit mert a közeli boltban lehetett venni 5-10 forintér cukrot meg nyalókát nah de azt sem minden nap! Engem is úgy engedtek le hogy ettem ittam! Ha meg szomjas voltam akkor felmentem inni, de mindenki nálunk nem volt még divat a puccosság! Már felnőttem :) 20 vagyok nem járok le játszani de szoktam látni a gyerekeket és igen én is észrevettem hogy kólával chipszel rohangálnak meg mennek állandóan a boltba :S ha nekem lesz gyerekem inkább gyümölcsöt adok a kezébe és azzal menjen le játszani!
Ismerek olyan anyukát aki egyedül neveli a kisfiát 8-9 éves a gyerek a nő már van 50 éves becsúszott neki :s nincs sok pénze de inkább chipszet vesz neki meg ilyeneket mint hogy rendes kaját főzzön neki :S Nem értem a mai szülőket én inkább gyümölcsöt fogok neki adni meg zöldséget persze néha egy kis bűnözés belefér de nem minden nap meg tanulja meg értékelni a pénz ahogy annak idején nekem is megtanították a szüleim!
na neeee,
fél liter víz vagy tea egy kulacsban, aztán csá. max egy szendvics. csak nincs lent olyan sokáig, h ennyire megéhezzen vagy megszomjazzon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!